domovina

Politici reagujú na smrť Krčméryho. Stránka Hoaxy a podvody – Polícia SR to opäť prepískla

Igor Matovič (OĽaNO) Krčméryho nazval braachom: “Nech sa nikto z mojich známych nehnevá – ale nikdy v živote som nestretol lepšieho Človeka, ako bol on.

Neúnavný Dobrák, ktorý nedokázal obsedieť bez toho, aby neustále pomáhal ľuďom. Keď trpeli v Afrike, išiel za nimi tam. Keď HIV deti v Kambodži, išiel tam. Keď zúfalí ľudia po zemetrasení na Haiti, bol hneď tam. V zime na hranici s Ukrajinou, posledné mesiace na hranici v Kútoch. Medzitým desiatky iných projektov pre núdznych na Slovensku aj vo svete. Vždy bez ohľadu na seba a najmä svoje chatrné zdravie. Dve veci som mu však povedať nestihol – že Ľutujem, že kvôli jeho nezištnej pomoci v covidovom konzíliu, kam som ho povolal do služby, sa toľko zla na neho osopilo. A druhé – Ďakujem, že keď ako 36 ročný najmladší profesor medicíny na Slovensku našej rodine pomohol so súrnym vyšetrením ocina a tak som ho prvýkrát spoznal. Zomrel úžasný človek, doslova Svätý muž. Verím, že už dnes si v Nebi, Braacho, Tvoj im”

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <
Eduard Heger

Premiér Eduard Heger reagoval na správu formálnejším a kultúrnejším jazykom: Zomrel človek s veľkým srdcom. S veľkým zármutkom som prijal správu o úmrtí profesora Vladimíra Krčméryho. Bol to človek, ktorý rozdal svoje srdce druhým. Pomáhal tam, kde sa iní báli vstúpiť čo i len myšlienkami. Takým, na ktorých svet zabudol – najchudobnejším z chudobných. Počas pandémie stál v prvej línii zdravotníkov. Odhodlaný ju poraziť. Zvládli sme to, pán profesor. Odpočívaj v pokoji môj drahý priateľ!”

Janka Bittó Cigániková

“Profesor Krčméry bol v našich končinách neobyčajným úkazom. V srdci mi ostáva spomienka na neho, jeho prácu a nehasnúci optimizmus. Odpočívajte v pokoji, pán profesor,” píše Bittó Cigániková.

Boris Kollár

Predseda parlamentu reagoval veľmi krátko, ale aj veľmi emotívne: “Vladko môj … trhá mi srdce.”

Jaro Naď

Česť vašej pamiatke, pán profesor Vladko Krčméry!

Jana Žitňanská

Práve som sa dozvedela smutnú správu, že zomrel Vlado Krčméry. Okrem toho, že bol výraznou tvárou v boji s Covidom, ja si ho budem pamätať najmä ako človeka s veľkým srdcom a oddaného lekára, ktorý sa neúnavne a významne staral o tých na okraji spoločnosti či už u nás alebo v Afrike. Kiežby sme mali viac takýchto osobností, ktoré robia našu spoločnosť lepšou. Nech odpočíva v pokoji.

Richard Vašečka

Odpočinutie večné daj mu, Pane, a svetlo večné nech mu svieti! Dnes nás opustil profesor, lekár, ale v prvom rade človek celým srdcom oddaný službe ľuďom, Vladimír Krčméry. Ďakujem za všetko, čo ste pre nás urobili. Prosím, spomeňme si na neho dnes v modlitbe. Nech odpočíva v pokoji.

Vladimíra Marcinková

Pred pár minútami som sa dozvedela, že nás navždy opustil profesor Krčméry. Mám s ním veľa vzácnych spomienok. Vždy mi veľmi pomáhal, vždy bol ochotný poradiť, vždy si našiel čas. Nezabudnem, keď som s ním zrušila plánované stretnutie pre svoj zlý zdravotný stav. Napísala som mu pár hodín pred stretnutím, že neprídem, lebo som večer predtým odpadla a stále sa necítila dobre. Prišiel po mňa svojim autom, fábiou, až domov. Nasadil ma do auta. On o paličke, ja nemohúca. Vzájomne sme sa podopierali. Vzal ma do čakárne na pohotovosť. Sedel tam so mnou a potom lekárke asistoval kým ma vyšetrila a dala mi infúzie. Ja som fakt nemala síl, a on mi nekládol žiadne otázky, len mi napísal sms, že ma do polhodiny vyzdvihne, kde bývam, a že nesmiem takéto veci podceňovať. Bolo mi veľmi trápne. Poznali sme sa len pracovne, nechcela som zaťažovať blízkych, nie ešte cudzích, on však medziľudské vzťah nedelil na žiadne kategórie. Z celej tej spontánnej situácie a jeho pomoci som zostala očarená a zároveň zaskočená ešte veľmi dlho. Na ľuďoch a ich životoch mu úprimne záležalo bez ohľadu na to o koho išlo. Svedčí o tom jeho obrovské charitatívne životné dielo a pomoc najbiednejším. Nikdy som nezažila nikoho, kto by sa mu podobal. Pán profesor, ďakujem za vašu bezhraničnú ľudskosť. Mali ste v sebe niečo tak láskavé a cenné, čo sa mi vynára pri každej spomienke na vás. Ďakujem za možnosť poznať vás. Váš odkaz bude žiť s nami, lebo každého, koho ste stretli, ste urobili lepším človekom. Odpočívajte v pokoji!

 Hoaxy a podvody – Polícia SR

Smrť Vladimíra Krčméryho bude od začiatku zneužívaná hoaxermi.

Podľa informácií televízie JOJ 24 zomrel epidemiológ a infektológ Vladimír Krčméry na obojstranný zápal pľúc. Rodine a blízkym vyjadrujeme úprimnú sústrasť.

Vladimír Krčméry patril ku kľúčovým osobnostiam, vďaka ktorým si pandémia koronavíru nevyžiadala ešte väčší počet obetí. Napriek vyhrážkam a dezinformačným útokom sa profesor Krčméry nenechal zastrašiť a vo svojom celoživotnom poslaní pokračoval až do svojej smrti.

Bohužiaľ, pri úmrtiach známych osobností je pravidlom, že ich skony sú ihneď zneužívané dezinformátormi, ktorí nemajú žiadny rešpekt ani pred smrťou. Preto aj v prípade profesora Krčméryho bude nasledovať rovnaký scenár ako napríklad pri Julovi Viršíkovi, Mekymu Žbirkovi či kráľovnej Alžbete II.

Ani vtedy, ani dnes však tieto hoaxy nebudú mať žiadnu váhu a zostanú na periférii sociálnych sietí.

Vyjadrenie stránky Hoaxy a podvody – Polícia SR môže občanov zdvihnúť zo stoličky. Zverejnili ho totiž len pár minút po oznámení smutnej správy. Ešte poriadne žiadne reakcie nezazneli a oni už dvíhajú varovný prst: Nešírte hoaxy!

hlavnespravy.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

Slavín

Slavín je najväčší pamätník v strednej Európe s obdivuhodnou výškou 52 metrov. Je tu pochovaných 6845 vojakov…

2 hodiny ago

VIDEO: Blaha, Danko a Taraba brutálne naložili progresívnym liberálom, ktorí sa snažia odvolať ministerku kultúry Šimokovičovú.

Pripomenuli im, ako sa oháňajú demokraciou a slobodou, no v skutočnosti sa správajú ako totalitní…

3 hodiny ago

Ukrajina začala robiť razie vo väzniciach

Ukrajina prijíma nové zákony a nasleduje Rusko pri posielaní náborových pracovníkov do národných väzníc, aby…

4 hodiny ago

Vojaci NATO sú na Ukrajine! Priznal poľský premiér

Tusk priznal, že na Ukrajine sú prítomní vojaci NATO. Poľský premiér priznal, že na Ukrajine…

4 hodiny ago

Lukašenko upratuje v armáde

Lukašenko odvolal náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl Bieloruska. Prezident Bieloruska Alexander Lukašenko podpísal dekrét o…

4 hodiny ago