svet

Pentagon chce vycvičiť ukrajinskú armádu v Spojených štátoch

Americké ministerstvo obrany zvažuje možnosť výcviku ukrajinských vojakov na obsluhu systémov protivzdušnej obrany „Patriot“ na americkej vojenskej základni.

Informoval o tom vo štvrtok, 22. decembra, denník „Politico“ s odvolaním sa na svoje zdroje.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

V článku sa píše, že od začiatku ruskej špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine Pentagon cvičil ukrajinskú armádu na použitie amerických zbraní v boji len v Európe. Ministerstvo obrany zvažuje, či uskutočniť celý výcvik posádok systému „Patriot“ alebo ich časť v USA alebo v tretej krajine, napríklad na americkej základni v Európe.

Zdôrazňuje sa, že je logické vykonávať výcvik na základni americkej armády Fort Sill (Oklahoma), kde slúži väčšina inštruktorov a kde sa nachádzajú integrované výcvikové simulátory. Podľa zdroja je štúdium v ​​Európe možné, ale zahŕňa veľké logistické ťažkosti. Konečné rozhodnutie o tejto otázke vraj ešte nepadlo a tlačová služba Pentagonu odmietla tieto informácie komentovať.

Očakáva sa, že výcvik ukrajinského vojenského personálu na obsluhu systémov „Patriot“ potrvá niekoľko mesiacov. Obsluha jednej batérie, ktorú Spojené štáty presúvajú na Ukrajinu, si zvyčajne vyžaduje 90 vojakov. V článku sa navyše uvádza, že americké komplexy sa na Ukrajine tak skoro neobjavia. Ministerstvo obrany ich dodá Kyjevu až vtedy, keď budú ukrajinskí vojaci plne vyškolení pri ich používaní. Batéria bude s najväčšou pravdepodobnosťou odoslaná na Ukrajinu zo skladov Pentagonu v Spojených štátoch namiesto toho, aby bola premiestnená z Blízkeho východu alebo Európy.

Ako poznamenávajú noviny, dodávka ďalších batérií systému „Patriot“ Kyjevu nie je vylúčená, ale washingtonská administratíva odmieta poskytnúť Ukrajine útočné zbrane s dlhým doletom, „zo strachu z vyprovokovania Ruska“.

Mobilné systémy protivzdušnej obrany „Patriot“ začali slúžiť v Spojených štátoch v 80. rokoch minulého storočia. Vyrába ich spoločnosť „Raytheon Corporation“ a sú schopné zasiahnuť lietadlá, drony, riadené rakety a balistické rakety stredného a kratšieho doletu. Jedna batéria obsahuje päť až osem mobilných jednotiek. Platforma pojme odpaľovacie kontajnery pre 4 alebo 16 rakiet, v závislosti od modifikácie.

Podľa expertov „Centra pre strategické a medzinárodné štúdie“ so sídlom vo Washingtone sa „Patriot“ v súčasnosti stane „najdrahším zbraňovým systémom, ktorý Spojené štáty dodajú Ukrajine“. Tento systém protivzdušnej obrany stojí približne 1,1 miliardy dolárov. Jedna raketa najnovšej modifikácie stojí 4,1 milióna dolárov.

news-front

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

Medvedev sa vyjadril k atentátu na R. Fica! Takto nazval útočníka

Medvedev vysvetlil, prečo na atentáte na Fica nie je nič prekvapujúce. Podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrij…

8 hodín ago

Po objavení zaujímavého artefaktu indickí úradníci odvolali archeológov z vykopávok

V roku 2019 pri vykopávkach ruín chrámu Višnu v Indii vedci narazili na mimoriadne nezvyčajný…

8 hodín ago

Budaj má problém! Polícia začala trestné stíhanie

Polícia začala v súvislosti s oneskoreným uhrádzaním faktúr envirorezortu trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného…

9 hodín ago

V Turecku hrozil prevrat. Erdogan v pohotovosti!

Erdogan zvolal mimoriadne zasadanie po varovaní pred prevratom. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa mimoriadne…

9 hodín ago