svet

Pedofilný ostrov: Skorumpovaný systém, ktorý vytvoril Jeffreyho Epsteina, prežíva svoj pád

Epsteinov chlípny príbeh a jeho podtext s hnutím #MeToo nepochybne spôsobujú pretrvávajúcu fascináciu západných médií Epsteinom a Maxwellovou. V hre je však aj ďalší faktor – túžba odhaliť a brať na zodpovednosť jednotlivých členov globálnych elít, ktorí sa s Epsteinom stýkali a užívali si jeho pohostinnosti a štedrosť.

Americký súd tento týždeň zverejnil viac ako 900 dokumentov týkajúcich sa nechutnej a zdanlivo nekonečnej kauzy Jeffreyho Epsteina.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Epstein bol veľmi dobre situovaný miliardársky finančný poradca – so záľubou v „masírovaní“ dospievajúcich dievčat z miamských prívesov – ktorý v roku 2019 spáchal samovraždu (tak sa hovorí) vo väzenskej cele na Manhattane, keď čakal na súdny proces v súvislosti s obvineniami ohľadne obchodovania so sexom a sexuálneho zneužívania.

Epsteinovi – v tandeme s jeho milenkou a partnerkou v trestnej činnosti Ghislaine Maxwellovou – udelili západné médiá samozrejme status celebrity už dávno pred jeho kontroverznou smrťou, ktorá niekomu prišla vhod. Maxwellová, ktorej škandály nie sú cudzie, je dcérou neslávne známeho britského miliardára a vydavateľa Roberta Maxwella (narodený v Československu) – ktorý v roku 1991 spáchal samovraždu po tom, ako sa prevalilo, že použil stovky miliónov libier z dôchodkových fondov svojich spoločností na podporu akcií Mirror Group, aby zachránil svoje spoločnosti pred bankrotom.

Epstein bol jedným z finančných poradcov Roberta Maxwella, a keď sa Ghislaine po otcovej smrti presťahovala do New Yorku, začali spolu randiť. Potrebovala a cenila si jeho finančné rady a jemu imponoval jej široký záber spoločenských kontaktov v elitných kruhoch po celom svete – ktoré siahali dokonca až do britskej kráľovskej rodiny.

Samotná Maxwellová teraz sedí v americkom väzení – v roku 2021 bola odsúdená za obchodovanie so sexom a získavanie mladých dievčat pre Epsteina a dostala dvadsaťročný trest.

Iróniou osudu je, že Epsteina a Maxwellovú dostala na slobodu jedna z mladých dievčat, ktoré sexuálne zneužívali – Austrálčanka Virginia Giuffreová, ktorá ich oboch hnala pred americké súdy. Giuffreová začala aj súdne konanie proti britskému princovi Andrewovi – blízkemu priateľovi Epsteina a Maxwellovej, s ktorým ju podľa jej slov viackrát nútili k sexu -, ktoré pred dvoma rokmi vyústilo do mimosúdneho vyrovnania v hodnote niekoľkých miliónov dolárov a princ sa musel vzdať oficiálnych povinností a vrátil aj vojenské tituly.

Epsteinov chlípny príbeh a jeho podtext s hnutím #MeToo nepochybne spôsobujú pretrvávajúcu fascináciu západných médií Epsteinom a Maxwellovou. V hre je však aj ďalší faktor – túžba odhaliť a brať na zodpovednosť jednotlivých členov globálnych elít, ktorí sa s Epsteinom stýkali a užívali si jeho pohostinnosti a štedrosť.

Je v tom však aj prvok politickej naivity – veď či západné elity vždy sexuálne nevyužívali mladé dievčatá z nižších vrstiev? Dôležitejšie je, že rozsiahle podvodné finančné aktivity týchto vplyvných osôb a korporácií, ktoré riadia, si určite zaslúžia odhalenie viac?

Nemalo by nás prekvapiť, že taký šikovný a ambiciózny špiceľ ako Epstein (ktorý nepochádza z privilegovaného prostredia a predtým, ako sa stal finančným poradcom globálnych elít, bol učiteľom) pravidelne zásobuje svojich klientov mladými ženami z robotníckej triedy vo svojich súkromných rezidenciách.

Médiá sa preto v súvislosti s tohtotýždňovým zverejnením dokumentov – a ďalšie zverejnenia ešte len prídu – zamerali na identitu tých prominentných osôb, ktoré sú uvedené v procesných dokumentoch, výpovediach a dôkazoch, ktoré boli teraz zverejnené.

Nie je prekvapujúce, že v nich významne figuruje bývalý americký prezident Bill Clinton, ktorý pravidelne lietal Epsteinovým súkromným lietadlom a býval na jeho súkromnom ostrove v Karibiku. V jednom z dokumentov sa cituje Epsteinov výrok, že „Clinton má rád mladé“. Ten však samozrejme poprel akékoľvek nevhodné správanie a akúkoľvek vedomosť o Epsteinovom obchodovaní s mladými dievčatami. Kto by neveril popieraniu Billa Clintona v takýchto veciach? Boli také presvedčivé, že ani Hilary necítila potrebu vystúpiť a verejne ho podporiť.

Prominentný židovský právnik Alan Dershowitz je v dokumentoch viackrát spomenutý – vrátane jedného obvinenia, že počas pobytu u Epsteina mal sex s neplnoletým dievčaťom. Dershowitz, ktorý zastupoval Epsteina a dosiahol pre neho výhodnú dohodu v súvislosti s obvineniami zo sexu, ktorým čelil v roku 2008, toto obvinenie dôrazne poprel. Pripúšťa však, že často navštevoval Epsteinove rezidencie a že pri jednej príležitosti mal masáž – popiera však akúkoľvek nevhodnosť alebo vedomosť o Epsteinovom ohavnom správaní. Dershowitzove popieranie posilňuje skutočnosť, že pred niekoľkými rokmi zažaloval Giuffreovú za obvinenia, ktoré o ňom vyslovila, a ona žalobu urovnala po tom, ako priznala, že si Dershowitza mohla pomýliť s niekým iným.

Princ Andrew, čo opäť neprekvapuje, figuruje v zverejnených dokumentoch veľmi výrazne – ale jeho veľmi úzke spojenie s Epsteinom a Maxwellovou je stará správa, rovnako ako jeho styk s Giuffreovou a jeho následné popieranie. Michael Jackson sa v dokumentoch spomína raz – hoci je veľmi nepravdepodobné, že by sa počas využívania Epsteinovej pohostinnosti dopustil nejakej sexuálnej nekalosti. Z dokumentov je úplne jasné, že v Epsteinových rezidenciách boli v ponuke len mladé ženy. Donald Trump je tiež spomenutý len okrajovo – ale je verejne známe, že Trumpov vzťah s Epsteinom sa skončil pred desiatkami rokov.

Zaujímavejší sú menej známi členovia globálnych elít, ktorí sa v dokumentoch spomínajú. Medzi tieto osoby patrí Tom Pritzker, miliardár, šéf Pritzker Organization a výkonný predseda spoločnosti Hyatt Hotels; Glenn Dubin, miliardár, investor a spoluzakladateľ Highbridge Capital; Marvin Minsky, priekopník umelej inteligencie a profesor MIT; a Bill Richardson, bývalý guvernér Nového Mexika, kde mal Epstein jeden zo svojich domovov.

Giuffreová v dokumentoch tvrdí, že mala sex s Pritzkerom, Dubinom a Minskym, ktorý zomrel v roku 2016. Pritzker obvinenia Giuffreovej poprel.

Nepochybne bude zverejnenie Epsteinových dokumentov tento týždeň – a následné zverejnenia – na prvých stranách západných médií. Podrobnosti o sexuálnych zločinoch, ktorých sa údajne dopustil Epstein a jeho priatelia, budú chlípne preberať čitatelia, ktorých takéto škandály vzrušujú, a povesť niekoľkých jednotlivých účastníkov bude natoľko poškodená, že ich na budúci rok do Davosu nepozvú.

Ale skorumpovaný finančný systém, ktorý Epsteina vytvoril a umožnil mu prosperovať – nazhromaždil majetok vo výške 700 miliónov dolárov – bude naďalej fungovať úplne nekontrolovane a mimo účinnej kontroly. A dokonca aj na úrovni odhalenia osôb, ktoré zneužívali mladé dievčatá, ktoré im Epstein dodával – väčšina z nich jednoducho unikne bez ujmy.

Časti mnohých dokumentov, ktoré boli zverejnené tento týždeň, sú upravené a len Epstein a Maxwellová poznajú mená všetkých elitných osôb, ktoré boli skutočne zapojené do ich aktivít. Epstein je už mŕtvy a Maxwellová o tejto záležitosti počas celého procesu a väzenia mlčala – čo je vzhľadom na Epsteinov osud možno múdry krok. Mediálne pokrytie Epsteinovej kauzy na Západe sa tvári ako investigatívna žurnalistika – jej nedostatky však odhaľujú skutočný škandál, a to, že skutočná investigatívna žurnalistika už na Západe neexistuje.

Autor: Graham Hryce – austrálsky novinár a bývalý mediálny právnik, ktorého práce boli publikované v The Australian, Sydney Morning Herald, Age, Sunday Mail, Spectator a Quadrant.

Zdroj: rt.com / InfoVojna

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Uhrík radí Ficovi: Dúfam, že nadutým „umelcom“ z PS sa nemienite ospravedlňovať

Pán premiér, dúfam, že sa tým nadutým “umelcom” z Progresívneho Slovenska nemienite ospravedlňovať, reaguje na…

25 minút ago

Reuters zverejnil správy s Cameronovými slovami o práve Kyjeva zaútočiť na Rusko

Agentúra Reuters opäť zverejnila predtým stiahnuté správy o návšteve britského ministra zahraničných vecí Davida Camerona…

27 minút ago

Prečo imigranti volia antiimigrantské strany?

Ráno som zazrel v britskom Guardiane prekvapený článok o tom, že nemeckú AfD nielenže zvažuje…

30 minút ago

Čo to znamená byť človekom? Humanizmus, transhumanizmus, posthumanizmus

Čo v podstate znamená byť človekom? Pri čítaní Homéra by človek pochopil, že byť človekom…

36 minút ago

Stew Peters Show: Kalifornské súdy sa pripravujú na kastráciu 11-ročného chlapca. Proti vôli jeho otca!

Transgender detskí mrzačitelia z Kalifornie sa pripravujú na súdne nariadenú kastráciu 11-ročného chlapca proti vôli…

44 minút ago

Snaží sa Amerika nalákať Irán do „obmedzenej“ jadrovej vojny?

Obviňovanie krajín z údajných zámerov alebo prebiehajúcich programov na získanie zbraní hromadného ničenia (ZHN) bolo…

46 minút ago