Európa

Ničivá hospodárska a sociálna kríza: Väčšina Nemcov chce novú vládu a predčasné voľby

Viac ako polovica nemeckých voličov je natoľko nespokojná s koaličnou vládou kancelára Olafa Scholza, že chcú predčasné voľby. Úpadok Scholzovej koaličnej vlády prichádza aj po tom, čo nemecký minister obrany Boris Pistorius povedal, že Európe bude trvať päť až osem rokov, kým po odzbrojení obnoví svoju obrannú kapacitu. odoslaním zbraní na Ukrajinu.

Podľa prieskumu nemeckého denníka Bild a zverejneného agentúra Bloomberg 16. decembra 59 percent Nemcov by uprednostnilo voľby za nový parlament v roku 2024, pričom 27 % je proti takémuto opatreniu. Riadne voľby sú naplánované na jeseň 2025.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Nemecká vládna poradná rada ekonómov, známa ako Päť mudrcov, uviedla:

Súčasný hospodársky vývoj Nemecka je naďalej ovplyvňovaný energetickou krízou a poklesom reálnych príjmov

„Preto má naša tohtoročná výročná správa názov ‚Prekonávanie slabého rastu, investovanie do budúcnosti‘,“ povedala Monika Schnitzerová, prezidentka Piatich mudrcov, keď v novembri dokument odovzdávala nemeckému kancelárovi Olafovi Scholzovi.

Berlín je momentálne najvýkonnejšou veľkou rozvinutou ekonomikou na svete a MMF a Európska únia predpovedajú, že nemecká ekonomika tento rok klesne.

Podľa Euronews recesia vznikla v dôsledku straty lacného ruského zemného plynu v dôsledku sankcií uvalených európskym blokom. V dôsledku toho zažili priemyselné odvetvia bezprecedentný šok.

Hrozí deindustrializácia

Pripomíname, že Christian Kullmann, generálny riaditeľ významnej nemeckej chemickej spoločnosti Evonik Industries AG, v októbri povedal, že Nemecku hrozí „deindustrializácia“, keďže vysoké náklady na energiu a nečinnosť vlády pri iných chronických problémoch hrozia vyslaním nových tovární a vysoko platených pracovných miest do zahraničia.

Strata lacného ruského zemného plynu potrebného na pohon tovární „bolestne poškodila obchodný model nemeckej ekonomiky,“ povedal Kullmann.

Olaf Scholz, sociálny demokrat; minister hospodárstva Robert Habeck zo strany Zelených; a šéf financií, Christian Lindner, vodca Slobodných demokratov, medzi sebou nemali efektívny pracovný vzťah, čo vyvoláva otázky o životaschopnosti týchto troch aliancia strán vytvorená po voľbách v roku 2021.

Scholzova vládna koalícia nedávno utrpela zdrvujúce volebné porážky. V kontexte rastúcej frustrácie voličov tieto tri vládne strany stratili podporu v Bavorsku a Hesensku, kde žije približne pätina nemeckých voličov.

Voľby starostu mesta 17. decembra po prvý raz vyhral kandidát strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) priateľskej Rusku. Druhé kolo volieb vyhral Tim Lochner v Pirne, meste na východe Saska napriek tomu, že sa domáca štátna spravodajská služba pokúša odradiť voličov od AfD tým, že stranu považuje za pravicových extrémistov.

To opäť poukazuje na rastúci odpor proti vládnucej koalícii, ktorá nielenže výrazne oslabila nemeckú ekonomiku uvalením sankcií na Rusko, ale oslabila aj kolektívnu silu obranných schopností Európy posielaním zbraní na Ukrajinu pre márne vojnové úsilie.

Podľa nemeckého ministra obrany Borisa Pistoriusa bude Európe trvať päť až osem rokov, kým obnoví svoje obranné kapacity, pretože musí Ukrajine kompenzovať pomoc, ktorá mu chýba od USA.

„Obrannému priemyslu bude chvíľu trvať, kým sa rozbehne. Momentálne nám zostáva päť až osem rokov na to, aby sme dobehli vo vojenskej, priemyselnej a sociálnej sfére,“ vyhlásil Pistorius 16. decembra pre nemecké noviny Welt.

Pistorius dodal, že v nasledujúcich desiatich rokoch budú Spojené štáty prejavovať väčší záujem o tichomorský región než o Európu, takže samotní Európania sa musia viac zapojiť do zaručenia bezpečnosti v tomto regióne.

Na otázku, či sa Európa pripravuje na „scenár najhoršieho prípadu“, v ktorom Európania odškodnia Ukrajinu za pomoc, ktorú prestala dostávať od USA, minister uviedol, že EÚ o tejto otázke diskutuje.

Skutočnosť, že diskusie stále prebiehajú napriek tomu, že Európa demilitarizuje a zruinuje svoju vlastnú ekonomiku pre neúspešné vojnové úsilie proti Rusku, ukazuje, že v rámci bloku stále existujú veľké zákutia, ktoré súčasnú situáciu popierajú.

EÚ sa snaží dosiahnuť dohodu o vojenskej pomoci Ukrajine vo výške 20 miliárd EUR a jej cieľom je zahrnúť ďalších 50 miliárd EUR do rozpočtu EÚ na poskytovanie makrofinančnej pomoci Kyjevu v priebehu nasledujúcich štyroch rokov. Plány sa však stretli s odporom niektorých členských štátov, najmä Maďarska.

Nemecko, pod vedením Scholza, bolo popredným bojovníkom v Európe za uvalenie sankcií na Rusko a uľahčenie presunu zbraní na Ukrajinu. Jeho predchodkyňa, Angela Merkel, 16 rokov pomáhala Nemecku prosperovať prostredníctvom srdečných obchodných vzťahov s Ruskom, ale len dva roky Scholza vyústili do nepriateľských vzťahov s Moskvou, hospodárstvo má horšie výsledky ako sankcionované Rusko a politickú nestabilitau

 Ahmed Adel/skspravy.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

redakcia SN 2

Recent Posts

Šimečka: PS stále verí, že iniciatíva za okrúhly stôl strán uspeje

Pellegrini prekazil Šimečkove plány, keď v nedeľu vyhlásil, že na okrúhly stôl politických strán ešte…

26 minút ago

Robert Kaliňák stojí za ministrom vnútra, dôvod na jeho odstúpenie nevidí

Kaliňák dodal, že jedna zo strán, ktorú považuje za príčinu napätia, situáciu nepochopila a opätovne…

36 minút ago

Hoaxy o atentátnikovi: Matica slovenská a Slovenskí branci usvedčili protivládne médiá z klamstva

Opäť sa potvrdilo, že bývalé mienkotvorné médiá, dnes už otvorene protivládne, svojmu pôvodnému poslaniu dali…

41 minút ago

Kto zmazal históriu na facebooku Citnulu? Polícia preveruje verziu, že strelec na premiéra nekonal sám

Slovenskí vyšetrovatelia skúmajú teóriu, že ten, kto sa pokúsil zavraždiť premiéra Roberta Fica, nekonal sám,…

53 minút ago

Samovražedná politika: Migračný pakt je nevídaný paškvil

Slovensko nemá záložný plán B Samovražedná migračná politika, Grean deal, LGBT s genderom a Rusko-americká vojna na…

55 minút ago

EÚ využíva satelitný systém na pomoc pri hľadaní vrtuľníka iránskeho prezidenta Raisího

EÚ využíva satelitný systém, aby pomohla nájsť helikoptéru iránskeho vodcu Európska únia využije svoj satelitný…

1 hodinu ago