Európa

Nemecko hlási 21 prípadov krvných zrazenín po podaní vakcíny

Výskyt neobvyklej formy krvných zrazenín v mozgu primal začiatkom marca niekoľko európskych krajín k dočasnému zastaveniu používania vakcíny od AstraZenecy.

Farmaceutka pripravuje ampulku s vakcínou proti ochoreniu COVID-19 od spoločnosti AstraZeneca Foto: TASR/AP

Berlín 29. marca (TASR) – Inštitút Paula Ehrlicha, ktorý je v Nemecku zodpovedný za schvaľovanie a kontrolu očkovacích látok, tvrdí, že dostal správy o 21 prípadoch zriedkavých krvných zrazenín u ľudí očkovaných nedávno vakcínou proti koronavírusu od spoločnosti AstraZeneca. Sedem ľudí postihnutých krvnými zrazeninami zomrelo. Informovala o tom agentúra AP s tým, že inštitút jej poskytol spomínané údaje v pondelok prostredníctvom emailu.

Celkovo išlo o 19 žien vo veku 20 až 63 rokov a dvoch mužov vo veku 36 a 57 rokov. Inštitút uviedol, že z 21 prípadov hlásených v Nemecku do 25. marca sa 12 týkalo aj abnormálne nízkej hladiny krvných doštičiek v krvi pacientov.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

AP píše, že počas obdobia, na ktoré sa správa odvoláva, v Nemecku zaočkovali prvou dávkou vakcíny od AstraZenecy 2,27 milióna ľudí. Výskyt neobvyklej formy krvných zrazenín v mozgu primal začiatkom marca niekoľko európskych krajín k dočasnému zastaveniu používania vakcíny od AstraZenecy. Po preskúmaní lekárskymi odborníkmi Európska agentúra pre lieky (EMA) odporučila, aby sa k informáciám o očkovacích látkach poskytovaných pacientom a lekárom pridali varovania o možných zriedkavých vedľajších účinkoch. Väčšina krajín EÚ odvtedy obnovila používanie tejto vakcíny.

Zdroj: TASR

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

Americké spravodajské služby: Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili

Americké spravodajské služby skonštatovali, že šéf Kremľa Vladimir Putin pravdepodobne nenariadil, aby opozičného lídra Alexeja…

11 hodín ago

Kyjev už používa americké rakety proti Rusku. Dostali ich potajomky!

Kyjev začal používať rakety ATACMS proti Ruskej federácii.  Ukrajina použila proti Rusku rakety dlhého doletu.  Dar... Americký…

11 hodín ago

Poliaci sú zhrození, keď vidia mladých Ukrajincov v kaviarňach! Niektorých chcú vrátiť

Česká republika stojí pred otázkou, či nasledovať niektoré európske krajiny a venovať pozornosť výzve Kyjeva…

11 hodín ago

VIDEO: NATO sa urazilo na Putina

Stoltenberg: Putin previezol naše Leopardy Poklonnú horu. Toto nie je podľa pravidiel, nech zruší príkaz. Výstava ukoristenej…

11 hodín ago

Taraba: PS nám nemohli poskytnúť lepší dôkaz, že zrušenie RTVS bol správny krok

Pri zrušení RTVS a vzniku STVR sme svedkami už mnohokrát použitého scenára pod režijnou taktovkou Progresívcov.…

11 hodín ago

Progresívna RTVS ideologicky kope z posledných síl

"RTVS ako slúžka Progresívcov" poznamenáva na okraj televízneho večera udeľovania cien Slnko v sieti bývalý…

11 hodín ago