slovanský svet

Najdôležitejšie momenty z Putinovho prejavu k Federálnemu zhromaždeniu RF

Príhovor k Federálnemu zhromaždeniu je každoročným verejným prejavom prezidenta k obom komorám parlamentu, v ktorom je načrtnuté hlavné smerovanie vnútornej a zahraničnej politiky. Tieto príhovory nie sú právnymi aktmi a majú odporúčací charakter, no v poslednej dobe po prejave prezident posiela pokyny vláde.

Tu sú hlavné momenty prejavu:

— Putin poďakoval Rusom, lekárom a vedcom za boj proti pandémii koronavírusov Covid-19.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

— Uviedol, že do roku 2030 by priemerná dĺžka života mala byť 78 rokov.

„Štatistiky nám ukazujú nepríjemné čísla, dokonca vidíme určitý zníženie. Je jasné, že je to spojené s pandémiou. Strategické ciele však splníme,“ vyhlásil prezident.

— Vyzval všetkých Rusov dať sa zaočkovať.

„Iná cesta neexistuje,“ povedal ruský líder.

— Ponúkol, že v roku 2021 sa vráti rodičom polovica nákladov na poukážku do detského tábora.

— Do troch rokov by mala byť väčšina komunálnych a verejných služieb poskytovaná online, 24 hodín denne

— Putin nariadil vláde, aby do 1. júla pripravila integrovaný systém podpory pre rodiny s deťmi.

— Na ruských univerzitách sa čoskoro objaví ďalších 45 tisíc miest financovaných zo štátneho rozpočtu, minimálne 70% bude vyčlenených regiónom.

Podľa Putina sa asi 60% absolventov škôl tento rok bude môcť zapísať na univerzity na miesta financované z rozpočtu. Do konca roku 2024 sa tiež plánuje výstavba najmenej 3 300 nových škôl.

— Rusko by malo byť pripravené vyvinúť testovacie systémy a vakcíny v prípade novej nebezpečnej infekcie do štyroch dní.

— Putin dal pokyn, aby sa urýchlilo prijatie zákona, podľa ktorého budú vlastníci podnikov finančne zodpovední za škody spôsobené na prírode.

— Vláda do konca roka prijme rozhodnutia o dokončení daňovej legislatívy.

— Putin navrhol predĺžiť do roku 2029 reštrukturalizáciu rozpočtových pôžičiek poskytnutých regiónom v roku 2020 s cieľom čeliť pandémii.

— Má byť postavených viac cenovo dostupných bytov.

Za tri mesiace roku 2021 bolo v Rusku skolaudovaných 17,8 milióna metrov štvorcových rezidenčných nehnuteľností. Údaje zverejnil „Rosstat“ 20. apríla. To je o 15% viac ako v rovnakom období minulého roka.

— Nariadil vláde spolu s regiónmi vypracovať jasný plán plynofikácie domácností.

Za plynové prípojky ľudia nebudú musieť platiť.

— Fond národného bohatstva nasmeruje prostriedky na predĺženie diaľnice Moskva — Kazaň do Jekaterinburgu s dokončením do roku 2024.

Do roku 2024, berúc do úvahy vysokorýchlostnú trasu z Petrohradu do Moskvy, centrálneho okruhu, bude rýchlostná komunikácia zabezpečená z Baltského mora na Ural.

— Putin označil „prípravu atentátu na Lukašenka za hroznú  skutočnosť“, na ktorú nikto na svete nereaguje.

Možno mať akýkoľvek názor na prezidenta Ukrajiny Janukoviča sa, možno mať názor na Lukašenkovu politiku, ale organizovanie prevratov a zabíjania vysokých úradníkov je jednoducho neprípustné.

— Organizátori akýchkoľvek provokácií proti Ruskej federácii „budú ľutovať tak, ako ešte nič neľutovali“, vyhlásil Putin.

„Dúfam, že nikoho nenapadne prekročiť červenú čiaru vo vzťahu k Rusku a my určíme, kde to bude,“ dodal prezident. Rusko sa podľa neho správa zdržanlivo, aj keď do neho neprestávajú zapárať.

Putin prirovnal štáty, ktoré „šikanujú“ Rusko k šakalovi Tabakímu, podlizujúceho sa tigrovi Šerchánovi.

„Všetko je ako u Kiplinga. Kňučia, aby upokojili svojho pána. Kipling je skvelý spisovateľ,“ dodal. Prezident varoval, že tí, ktorí chcú „spáliť alebo dokonca vyhodiť do vzduchu mosty“, ktoré ich spájajú s Ruskom, budú čeliť asymetrickej, rýchlej a tvrdej reakcii.

— Putin oznámil, že ťažká medzikontinentálna raketa Sarmat bude uvedená do služby v roku 2022.

Najnovšie nadzvukové raketové systémy Avangard a laserové bojové systémy Peresvet sú už v pohotovosti. Zvyšuje sa aj počet úderných komplexov „Kindžal“ a lodí vybavených raketami „Kalibr“. Do roku 2024 bude podiel moderných zbraní a vybavenia v armáde takmer 76%.

— Napokon oznámil potrebu vytvorenia nového bezpečnostného systému.

zdroj: news-front

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Čo naši predkovia nazývali Nocou Svaroga a za akým účelom umiestnili Zdroj života do útrob Midgard-Zeme?

„Po úplnom zničení katastrofou infraštruktúry civilizácie Midgard-Zeme, sa len malej časti ľudí podarilo udržať si svoju…

4 hodiny ago

Zádielska tiesňava

Zádielska dolina, známa aj ako Zádielska tiesňava, je pozoruhodná lokalita ukrytá v Slovenskom krase. Tento…

4 hodiny ago

Americké velvyslanectví v Kišiněvě přišlo s novým způsobem, jak uvrhnout Moldavsko do války

Moldavský ministr zahraničí Mihail Popşoi prohlásil, že země díky evropské pomoci snižuje svou energetickou závislost…

4 hodiny ago

Američania uvalili sankcie na slovenskú spoločnosť! Firma predáva počítačové vybavenie a softvér Rusom

Spojené štáty v stredu uvalili nové sankcie na stovky osôb a právnických subjektov, ktoré súvisia…

4 hodiny ago

Rada Európy zapaľuje rozbušku s názvom Kosovo

" Ako sa v „demokratických“ mozgoch západných lídrov zrodila myšlienka, že by sa formálne neexistujúci…

4 hodiny ago

GLOBSEC si zas otiera nohy o „spurných“ Slovákov

Výsledky prieskumu, ktoré GLOBSEC každoročne vydáva v reporte GLOBSEC Trends, tvrdia, že aj napriek minuloročnému prepadu…

4 hodiny ago