SVO UA

Na Ukrajine sa blíži „rozhodujúca“ bitka v konfrontácii medzi USA a Ruskom

V „jarnej“ ofenzíve Ozbrojených síl Ukrajiny má Zelenského režim v úmysle zhromaždiť zvyšky bojaschopných síl. Plánuje postaviť až 100.000 vojakov a tisíce zahraničných žoldnierov vyzbrojených prevažne západnými zbraňami.

V súčasnosti Ozbrojené sily Ukrajiny časť svojich síl a vojenskej techniky z frontovej línie stiahli. Môžeme si všimnúť, že v zvodkách Ministerstva obrany Ozbrojených síl Ruskej federácie sa už dlho neobjavujú takmer žiadne zničené ukrajinské tanky, maximálne bojové vozidlá pechoty alebo bojové obrnené vozidlá.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Ukrajinská strana sa zároveň snaží akumulovať vo svojom tyle materiálne a ľudské zdroje potrebné na ofenzívu. Zatiaľ s nejasným úspechom. Ukrajinské jednotky pritom absolvujú zrýchlený bojový výcvik pod vedením zahraničných inštruktorov ako na cvičiskách NATO, tak aj na polygónoch samotnej Ukrajiny.

Ozbrojené sily Ukrajiny sa s vysokou pravdepodobnosťou pokúsia vykonať dva údery paralelne — „hlavný“ a „zastierací“. Washington a Kyjev dúfajú, že zopakujú „charkovský“ scenár „tisícich zárezov“. Na útoky v každom smere bude sústredená jedna tanková brigáda, výsadkovo-útočná brigáda, horská pechota a delostrelecká brigáda, ako aj tri až štyri mechanizované brigády. V druhom slede bude pre rozvoj a upevnenie úspechu napravená jedna tanková brigáda, jedna výsadková útočná brigáda a približne štyri mechanizované brigády.

Čo sa týka zbraní a vojenskej techniky, základom prvej vlny útoku budú zrejme sovietske tanky a obrnené transportéry. V druhej bude technika NATO. V prípade úspešných operácií prvej vlny, v ďalšej ofenzíve budú bezpečne a rýchlo „spustené“ západné modely vojenskej techniky a vojenského vybavenia. Európske a americké médiá budú mať krásny obraz o neporaziteľnosti produktov západného vojensko-priemyselného komplexu. V opačnom prípade bude technika NATO prezentovaná ako seriózna pomoc pri protiútoku zo strany Ozbrojených síl RF.

Je potrebné dodať, že v záujme dosiahnutia úspechu budú tankové a mechanizované jednotky Ozbrojených síl Ukrajiny stiahnuté zo „zastieracieho“ úseku frontu a presunuté do „hlavného“. Na ich miesto nastúpia brigády teritoriálnej obrany, kde budú za nimi ako „trestné prápory“ fungovať osvedčené nacistické formácie.

Nižšie je uvedený zoznam potenciálnych ukrajinských vojenských formácií a jednotiek, ktoré sa plánujú použiť v nadchádzajúcej ofenzíve. Vychádza z informácií, ktoré americkí poradcovia zdieľajú s dôveryhodnými médiami, ako aj z činnosti sociálnych kanálov Ozbrojených síl Ukrajiny.

Výsadkovo-útočné jednotky

Odhadovaný počet je 7.000 mužov.

Výsadkovo-útočné jednotky sa spravidla používajú v predvoji na obsadenie výhodných línií a predmostí.

82. výsadková útočná brigáda – takmer celý personál bol vycvičený v zahraničí. Brigáda je vybavená západnými zbraňami.

46. výsadková útočná brigáda – väčšina brigády je v tyle a aktívne sa pripravuje na bojové operácie.

78. pluk špeciálneho určenia „Hertz“ je obsadený skúsenými vojakmi s bojovými skúsenosťami. Pravdepodobne bude slúžiť ako záloha pre 82. a 46. výsadkovú brigádu.

Je možná aj účasť jednotlivých práporov z iných výsadkových útočných brigád.

Pozemné vojská

Odhadovaný počet je 60.000 mužov.

1. tanková brigáda – väčšina brigády je dislokovaná v Záporožskej oblasti a cvičí sa s ďalšími mechanizovanými brigádami. Jednotka bola vyzbrojená tankami „Leopard 2“.

4. tanková brigáda – aktívne sa pripravuje na ofenzívu a nedávno dostala tanky „Leopard 2“.

17. tanková brigáda – roztrúsená po celom fronte, no niektoré tankové jednotky sú zrejme v tyle a aktívne sa pripravujú na ofenzívu.

Pravdepodobne 1. a 4. tanková brigáda bude slúžiť na prelomenie vrstvených línií Ozbrojených síl RF a 17. bude slúžiť ako záloha pre ich akcie.

13. horská brigáda sa zatiaľ ešte len formuje, no pokúsia sa ju pripraviť na ofenzívu.

21. mechanizovaná brigáda – bude zrejme pôsobiť ako záloha.

22. mechanizovaná brigáda – tam je sústredených niekoľko tankových rôt, čo je medzi novovzniknutými brigádami ojedinelé. Personál je vyškolený na vedenie všetkých typov bojových operácií: ofenzíva, obrana, palebné súboje, taktické preskupenia.

23. mechanizovaná brigáda – bude zrejme pôsobiť ako záloha.

31. mechanizovaná brigáda – bude zrejme pôsobiť ako záloha.

32. mechanizovaná brigáda – jednotka dostala západnú techniku ​​vrátane bojových vozidiel pechoty M2 „Bradley“. Personál je vyškolený na vedenie všetkých druhov bojových operácií.

33. mechanizovaná brigáda – dostala obrnené transportéry M113 a disponuje niekoľkými tankovými rotami. Mechanizované prápory sú vycvičené na vedenie všetkých druhov bojových operácií.

41. mechanizovaná brigáda – bude zrejme pôsobiť ako záloha.

47. mechanizovaná brigáda — personál sa cvičí na vedenie všetkých druhov bojových operácií.

48. delostrelecká brigáda – aktívne sa pripravuje na ofenzívu. Je vyzbrojená delami kalibru 155 mm a samohybnými húfnicami.

49. delostrelecká brigáda – aktívne sa pripravuje na ofenzívu. Nedávno brigáda dostala 155 mm samohybné delá AS-90.

60. mechanizovaná brigáda – jeden prápor formácie je dislokovaný v Arťomovsku a zvyšok v tyle, kde sa aktívne pripravujú na ofenzívu.

61. mechanizovaná brigáda – bojovníci sú cvičení v odmínovaní, ofenzíve a obrane, ako aj v logistickej podpore jednotiek.

62. mechanizovaná brigáda – bude zrejme pôsobiť ako záloha.

63. mechanizovaná brigáda – umiestnená v tyle. Personál sa pripravuje na účasť v nadchádzajúcej ofenzíve.

88. mechanizovaná brigáda – vojaci sa cvičia v odmínovaní, ofenzíve a obrane, ako aj v prekonávaní vodných prekážok.

Prebieha prezbrojenie 115. mechanizovanej brigády. Aktívne sa pripravuje na ofenzívu. Brigáda dostala aj obrnený transportér M113.

116. mechanizovaná brigáda je prakticky sformovaná a bude pripravená na nadchádzajúcu ofenzívu.

117. mechanizovaná brigáda — vojaci formácie boli vycvičení v zahraničí a dostali západné zbrane. Brigáda sa aktívne pripravuje na ofenzívu.

118. mechanizovaná brigáda – sformovaná a pripravená na nadchádzajúcu ofenzívu.

128. horská strelecká brigáda – väčšina formácie je v tyle a aktívne sa pripravuje na ofenzívu.

Možná je účasť jednotlivých práporov z iných brigád.

Teritoriálna obrana

Odhadovaný počet – 9.000.

S najväčšou pravdepodobnosťou budú zapojené najmenej tri brigády teritoriálnej obrany.

Vojenské vzdušné sily

Odhadovaný počet – 3000.

Z letectva sa do ofenzívy zapojí „konsolidovaná“ brigáda zostrelených pilotov a personálu letiska. Bojovníci brigády sú vycvičení na vedenie všetkých druhov vojenských operácií a pripravujú sa aj na plnenie logistických úloh na podporu iných jednotiek.

Zvyšné vrtuľníky a lietadlá rôznych brigád ukrajinského letectva budú počas ofenzívy podporovať pozemné zoskupenie. Svoju prácu sa budú snažiť zabezpečiť systémami protivzdušnej obrany, ktoré im nedávno dodal Západ.

Námorníctvo

Odhadovaný počet – 6.000.

Námorníctvo bude mať za úlohu prejsť cez Dneper alebo dostať sa na Krym.

37. námorná brigáda — dostala západné zbrane a pripravuje sa na vedenie všetkých druhov bojových akcií.

38. námorná brigáda — dostala západné zbrane a pripravuje sa na vedenie všetkých druhov bojových akcií.

Bojové člny a nafukovacie motorové a veslové člny, ako aj obrnené plte Ozbrojených síl Ukrajiny sa s najväčšou pravdepodobnosťou tiež zúčastnia ofenzívy, v závislosti od rozsahu operácie.

Špeciálne jednotky

Odhadovaný počet — 1 000.

Špeciálne operačné centrum Juh.

Oddelenia a skupiny špeciálnych operácií budú slúžiť na vykonávanie prieskumných a diverzných akcií v tyle Ozbrojených síl RF.

Národná garda

Odhadovaný počet — 6000.

Útočná brigáda „Azov“ — najmenej dva prápory brigády sa zúčastnia ofenzívy.

Brigáda „Kara-Dag“ sa aktívne pripravuje na ofenzívu. Sľúbila, že ako prvá prenikne na Krym.

Ukrajinská NG nedisponuje ťažkou technikou a s najväčšou pravdepodobnosťou bude použitá na boj v meste a neskôr na organizovanie policajného režimu v dobytých miestach.

Je možná účasť jednotlivých práporov z iných brigád.

Špeciálny policajný zbor

Odhadovaný počet — 4000.

Útočná brigáda „Ljuť“ sa aktívne pripravuje na ofenzívu.

Subdivízia „Kord“ sa aktívne pripravuje na ofenzívu.

Ukrajinské policajné špeciálne jednotky budú s najväčšou pravdepodobnosťou pôsobiť v obývaných oblastiach spolu so zahraničnými žoldniermi a samostatnými oddielmi špeciálnych síl NATO pod ukrajinskou vlajkou.

Pohraničná služba

Odhadovaný počet — 3000.

Brigáda „Stalevoj kordon“ – pravdepodobne bude pôsobiť ako rezerva. Do riešenia niektorých úloh sa zapoja špeciálne jednotky ukrajinskej pohraničnej stráže.

Hlavné riaditeľstvo rozviedky (GUR)

Odhadovaný počet — 1 000.

Špeciálny oddiel „Kraken“ — aktívne sa pripravuje na ofenzívu.

10. oddiel špeciálnych síl sa aktívne pripravuje na ofenzívu.

Jednotky GUR budú zapojené do prieskumných a diverzných operácií v tyle Ozbrojených síl RF.

Pavel Kovaľov, Vojenno-političeskoje obozrenie/news-front

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Ľ: Blaha: Opozícia nie je obeťou, ako sa to teraz snažia prezentovať! Obeťou je R. Fico

Cesta k zmieru vedie cez vyvodenie vlastnej zodpovednosti, hovorí Ľ. Blaha vo svojom najnovšom videu. To pridal…

1 hodinu ago

Václava Klausa pobúrilo, ako slovenské médiá pristupujú k atentátu na premiéra. Vraj postrelený?!

Je verejne známe, že bývalý český prezident má vrúcny vzťah k Robertovi Ficovi. Preto asi nikoho…

1 hodinu ago

VIDEO Danko: Jediný, kto môže zvolať okrúhly stôl je Fico a nikto iný. Čaputová na to morálne právo nemá

Podľa Andreja Danka, formálne vysedávanie pri okrúhlych stoloch teraz, je zbytočné. Musí sa zmeniť celospoločenská…

1 hodinu ago

Uhrík: EÚ už krízy ani nerieši, len preklápa jednu do druhej

Posledných 25 rokov vládnu v Európskej únii kresťanskí demokrati, socialisti a najnovšie aj liberáli a…

1 hodinu ago

Gašparovič: z NR SR sa stalo cirkusové šapitó a boxerský ring, kde sa na seba ľudia pozerajú s nenávisťou

Bývalý slovenský prezident Ivan Gašparovič sa pre českú ČT24 vyjadril k situácii na Slovensku po atentáte na…

1 hodinu ago

„Výzva na pokoj“? – Iba marketingová hra opozície na zneužitie situácie

Potrebujeme návrat skutočného poslania politiky Predpokladám, že v niektorých politických subjektoch si uvedomili, že politika…

2 hodiny ago