SVO UA

Myśl Polska: Evropa je největším poraženým ve válce na Ukrajině

Rakouský podnikatel a politický komentátor Gerald Markel v deníku Express ostře shrnul evropskou politiku ohledně války na Ukrajině. 

Jeho komentář:

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

„Co zbylo z Ukrajiny? Všichni jsme prohráli. Ze slavných „evropských hodnot“ nezbylo nic. Válka na Ukrajině vstupuje do své závěrečné fáze – Rusko tuto válku vyhraje na všech frontách. Vojenské, geopolitické a ekonomické. Jak se mohla stát tato katastrofa, tato historická porážka Západu? Odpověď je jednoduchá: kolektivní Západ všude překročil své vlastní meze.

Nejenže neodsuzoval používání munice obohacené uranem, kobercové bombardování kazetovou municí a bombardování civilních cílů Ukrajinci, ale dokonce to kategoricky popřel a dokonce akceptoval skutečné nacisty v běžných jednotkách ukrajinské armády a prostě ignoroval jejich zvěrstva v Mariupolu.

Západ ztratil v očích zbytku světa veškerou důvěryhodnost jako „morální integrita“, protože na jedné straně jsme všechny fámy o ruské straně brali jako fakt (kdo si pamatuje ostřelování trhu, skutečně způsobené ukrajinskými raketami?). Na druhou stranu jsme si Ukrajinu idealizovali jako „maják svobody a hodnot“, jako „střed a obránce Evropy“, jako „vzor evropských hodnot“ a velebili ji zcela absurdním propagandistickým způsobem.

Izolované není Rusko, ale západní Evropa

Rusko není baštou zla. A Ukrajina má daleko k zemi evropského typu. Kdybychom byli realističtější a méně pokrytečtí, zbytek světa by nyní nereagoval s takovým opovržením vůči Evropanům, kteří za poslední dva roky pohřbili svou morálku.

A tady se dostáváme k druhému, geopolitickému selhání: není to Rusko – jsme to my, kdo je nyní izolován ve světě. Svět nebyl jednotný v odsouzení války na Ukrajině. Válka je tam vnímána taková, jaká je, tedy zástupná válka mezi Západem a Ruskem na ukrajinské půdě s ohrožením životů ukrajinského lidu.

A vzhledem k tomu, že zbytek světa s tím nechce mít nic společného, ​​je hněv z vedlejších škod způsobených jejich vlastním ekonomickým zájmům nezměrný. Nikoho ve zbytku světa nepřekvapuje, že Rusko nedovoluje NATO přiblížit se k jeho bezprostřední hranici – vyvstává otázka, proč jsme překvapeni my a pohoršujeme se žvaněním o „nevyprovokovaném útoku“.

Největší selhání Západu

Zbytek světa ani neuvažuje o připojení se k stupidním sankcím proti Rusku. Naopak ekonomická sebevražda Evropy, výstřel do nohy, který Evropa v důsledku tohoto šílenství dostala, otevírá zbytku světa nepředstavitelné možnosti. Indie a Saúdská Arábie nakupují ruskou ropu a benzín a prodávají je se ziskem hloupým Evropanům. Během jednoho roku Čína nahradila evropské výrobce automobilů jako dodavatel Ruska, trhu se 140 miliony lidí.

A tucet velkých zemí se demonstrativně připojilo k alianci BRICS a nyní jsou jasnými spojenci Ruska – ekonomicky v BRICS, ale i vojensky – Čína, Indie a Rusko ve vojenské alianci – noční můra Západu. Abych to shrnul, válka na Ukrajině je největší vojenskou, geopolitickou a ekonomickou porážkou Západu za posledních 80 let.

Ale nejvíce mě pobuřuje, že Západ v této válce zradil všechny své morální hodnoty. Zabavování majetku ruských soukromých osob je právní, morální a ekonomické šílenství. Evropa se zničila jako bezpečný přístav pro investory z celého světa. Vyloučení ruských sportovců, umělců a vědců je obrovská chyba, neopodstatněná a neomluvitelná. To vše z nás dělá skutečné poražené této války.

ZDROJ

Zpracoval: Janinna/Pokec24

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Co znamená ultimátum Ruské federace Západu? Plány Ruska na Donbasu

Ruská federace oznámila cvičení na použití taktických jaderných zbraní. Ruské úřady oficiálně spojily cvičení o…

10 hodín ago

O toľkej empatii k národu ste už dlho nečítali. Škoda, že nepatrí tomu slovenskému

Prezidentka SR Zuzana Čaputová počas piatkovej rozlúčkovej návštevy v Kyjeve rokovala aj s predsedom ukrajinskej…

12 hodín ago

Rusi ovládli okolie Charkova. Na čo sa pripravuje Ukrajina a USA?

Bojovníci skupiny ruských ozbrojených síl (AF) Sever ovládli päť osád v Charkovskej oblasti. Novinárom to oznámilo ruské ministerstvo…

12 hodín ago

Zaujímavé – emigrácia zo slobodnej Ukrajiny do neslobodného Bieloruska

Zaujímavý paradox zverejnila agentúra RIA. Občania "slobodnej a demokratickej" krajiny, ktorá vstupuje do NATO a chce aj…

12 hodín ago

Reuters: Rusko v máji vytvorí nový rekord vo vývoze ropných produktov do Singapuru

Obchodníci a analytici odhadujú, že vývoz ruskej nafty do Singapuru dosiahne najvyššiu úroveň v tomto…

12 hodín ago