slovanský svet

Mučení dětí ve školách: Paní učitelko, je mi zle. Některé děti v respirátorech kolabují

Několik rodičů, dětí i učitelů se redakci CNN Prima NEWS svěřilo, že byli svědky toho, jak děti zkolabovaly.

I přes negativní antigenní testy musejí děti ve školách sedět hodiny v respirátorech či chirurgických rouškách. Několik rodičů, dětí i učitelů se redakci CNN Prima NEWS svěřilo, že byli svědky toho, jak děti zkolabovaly. Ministerstvo zdravotnictví ale úlevu, jako mají například klienti kadeřnictví, nechystá.

„Moje spolužačka při vyučování omdlela. Říkala, že jí bolí hlava a špatně se jí dýchá, a pak to přišlo. Všichni jsme se o ní báli. Za chvíli se probrala, ale bylo jí špatně,“ popsala redakci Nela, žačka 7. třídy základní školy.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

„Rodiče mi omlouvali žákyni na několik dní z výuky. Jako důvod uvedli bolest hlavy kvůli roušce. Děti jsou celkově unavené, bolí je hlava. Ale zase upřímně je to lepší, než kdyby do školy nechodily,“ sdělila CNN Prima NEWS učitelka Hana ze základní školy v Praze. „Moje neteř, které je 10 let, ve třídě omdlela,“ popsala maminka Alena.

Současné nařízení je takové, že děti musí mít při výuce chirurgické roušky nebo respirátory. Látkové roušky povolené nejsou. Roušky a respirátory se nemusí nosit  v mateřských školách, výjimku ze zakrytí úst a nosu mají jen sportovci a lidé při cvičení nebo zákazníci kadeřnictví, holičství, kosmetických a masérských služeb či tatérů.

Ministerstvo zdravotnictví úlevu pro děti neplánuje. „Je to lepší z hlediska bezpečnosti, abychom nezavdávali viru příčinu, aby nepřeskakoval z jednoho na druhého. U dětí často prochází infekce nepozorovaně, mohou být přenašeči. V tom případě je to rizikovější skupina. Proto se dělají i antigenní testy, abychom našli případná ohniska,“ řekl ve středečním Novém dni na CNN Prima NEWS šéf resortu zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO).

Žaloudík: Respirátory nemají smysl

Proti nošení respirátorů a roušek se ostře staví senátor a lékař Jan Žaloudík. V jejich nošení vidí řadu negativních věcí. „Rouška a respirátor výrazně zvyšují takzvaný mrtvý prostor. Neprodýcháte se, neokysličíte se. Když pracujete v respirátoru, tak si ztěžujete dýchání. Když v tom dvě hodiny přednáším medikům, tak jsem takový omámený,“ řekl redakci.

„Respirátor je průmyslová pomůcka, když lidé pracují v prachu, tak to má smysl. My jsme z toho udělali standard. Lidé, kteří jsou neinfekční, negativně testovaní, tak je naženeme do respirátorů. To je absurdní,“ dodal.

Problém podle něj je, že v plicích člověka je řada bakterií. Místo toho, abychom je ze sebe vydechovali, tak si je blokujeme nošením roušek a vdechujeme zpět. „Když jste na cokoliv pozitivní, tak se v tom matláte. Je to, jako když se člověk vykoupe a pak se do té vody vyčůrá a pak v ní hnije,“ připodobnil Žaloudík.

S nošením respirátorů mohou mít problém i lidé s citlivější pletí, kterým se mohou tvořit vyrážky a ekzémy. Odborníci proto doporučují respirátor často vyměňovat a nenosit ho po kapsách.

Zdroj: cnn.iprima.cz

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

V Poľsku sa konal protest proti prideleniu financií Kyjevu

Zväz aktivistov v Poľsku usporiadal protest proti prideleniu finančných prostriedkov Kyjevu a požadoval realizáciu prezidentského…

2 minúty ago

Si Ťin-pching právě zničil sny Západu

Prezident Čínské lidové republiky Si Ťin-pching během své návštěvy Francie neudělal žádné strategické ústupky.Výsledky dvoudenní…

3 minúty ago

Ruskí vojaci ohlásili lov na „divé husi“ (nielen) z Francúzska

Síce tam nie sú - aspoň podľa vyhlásení ctených predstaviteľov "Západu" a NATO, ale ich…

8 minút ago

Rusko spustilo ofenzívu na Charkov! Zelenskyj to potvrdil

Ruské jednotky zaútočili na Charkov. Zelenskyj povedal, že Ukrajina to čakala. Ruské ozbrojené sily vedú…

17 minút ago

Deň matiek si pripomíname už 110 rokov

Deň matiek je sviatok venovaný oslavám matiek a materstva, počas ktorého vyjadrujeme lásku a úctu…

20 minút ago

VIDEO: O zahraničných agentoch, praní špinavých peňazí cez nadácie, ale aj o pomeroch v mimovládkach na Slovensku

O tom prehovorila nová splnomocnenkyňa vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti Simona Zacharová. V Rade…

23 minút ago