domovina

Mimovládka podáva trestné oznámenie na ministra Tomáša Tarabu

Mimovládna organizácia Inštitút ľudských práv (IĽP) podala dnes ráno na Generálnej prokuratúre SR trestné oznámenie na ministra životného prostredia Tomáša Tarabu (SNS). Ministrovi vraj ide o rozdúchavanie náboženských vášní a netolerancie. Korčokovci podľa Tomáša Tarabu útočia na kresťanstvo.

Inštitút ľudských práv podal trestné oznámenie

Mimovládna organizácia Inštitút ľudských práv (IĽP) podala dnes ráno na Generálnej prokuratúre SR trestné oznámenie na ministra životného prostredia Tomáša Tarabu (SNS). “Člen vlády sa na sociálnej sieti dopustil verbálneho útoku a ponižujúcim spôsobom sa vyjadroval o známej herečke. Nepochybne preto, že sa netají svojimi politickými názormi, ktoré sú opačné ako tie ministrove. Odsudzujeme vyjadrenia Tomáša Tarabu a aj spôsob, akým ich formuloval, a vyjadrujeme solidaritu so Zuzanou Fialovou. Člen vlády, ktorý získal mandát v demokratických voľbách, by nemal svoje postavenie zneužívať na šírenie nenávisti. Nie je ministrom len svojich voličov a voličiek, ale všetkých občanov a občianky a podľa toho by sa mal správať,” uviedol riaditeľ IĽP Peter Weisenbacher.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Správanie ministra Tarabu označil za nehodné jeho funkcie a podľa neho by mal zvážiť zotrvanie vo vláde. „Navyše zavádza verejnosť a krivo obviňuje RTVS, ktorá v programovej skladbe počas veľkonočných sviatkov uviedla množstvo kresťanských programov, ako je zjavné z jej webstránky, a ľahké si je overiť,“ dodáva.

Ministrovi podľa jeho slov ide o rozdúchavanie náboženských vášní a netolerancie. „Preto sme sa rozhodli na neho podať trestné oznámenie. V úvahu spadajú viaceré možné skutkové podstaty, ktoré sme po porade s právnikmi a právničkami do podania na Generálnu prokuratúru uviedli,”uzavrel Weisenbacher.

Minister životného prostredia Tomáš Taraba (SNS/Život-NS) je známy aj tým, že je veriacim kresťanom-katolíkom. Ku kresťanstvu sa hlási veľká časť Slovenska, preto aj Tarabu pobúrilo, že v deň Zmŕtvychvstania Krista verejnoprávna RTVS vysiela film o Zuzane Fialovej. Pod jeho poznámkou sa na sociálnej sieti rozbehla neveľmi lichotivá diskusia. Nakoniec zareagovala aj prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá zase vyvolala reakciu niekdajšej poslankyne Romany Tabák.

Diskusia, ktorú rozbehol Tomáš Taraba nebola lichotivá k verejnoprávnej inštitúcii, ale ani k herečke, ktorú si Tarabovi sledovatelia za jej divokú minulosť riadne podali.

Najväčší kresťanský sviatok v roku

„Dnes kresťania slávia najväčší sviatok v roku a naša ružovučká neverejnoprávna televízia v rukách Progresívneho Slovenska, ktorú im ľudia musia platiť z daní, nám na titulke webu RTVS namiesto príbehu o najväčších sviatkoch, predkladajú „duchaplný príbeh“ o Zuzane Fialovej,“kritizoval Taraba verejnoprávnu inštitúciu a zvláštnu dramaturgiu sviatočného vysielania.

Sľubuje „upratovanie“

„Táto arogancia k našej kultúre je presne to o čom som hovoril, že RTVS pod vedením súčasného vedenia je bezduchý brak odtrhnutý od slovenskej reality, ktorý si nezaslúži ani cent z daní ľudí. Poriešime čoskoro!,“sľuboval minister.

Zuzana Čaputová sa postavila na stranu herečky Zuzany Fialovej

„Vyjadrujeme podporu a solidaritu herečke Zuzane Fialovej, ktorá sa po statuse člena vlády kritizujúcom RTVS stala objektom verbálnych útokov na sociálnych sieťach. Ponižujúce komentáre spôsobujú bolesť aj opodstatnené obavy o bezpečnosť. Na takéto konanie neexistuje ospravedlnenie a dôrazne ho odsudzujeme! Zároveň ďakujeme množstvu ľudí, ktorí jej kultivovaným spôsobom vyjadrujú podporu. Ďakujeme, že vytvárate vlnu solidarity a rozširujete priestor rešpektu. SME TU s vami Zuzana a vážime si to, čo pre nás robíte,“ uviedla na sociálnej sieti dosluhujúca prezidentka Zuzana Čaputová a doplnila aj maná ďalších: Zuzana Čaputová, Silvia Hroncová, Monika Uhlerová, Sestra Hermana, Beata Balogová, Zuzana Havírová, Iveta Lazorová, Silvia Porubänová, Alexandra Kolenová, Bohunka Koklesová, Zora Bútorová, Ivana Uličná, Mariana Kováčová, Katarína Kurucová, Valéria Schulczová, Mariana Szapuová, Ľubica Lacinová, Dušana Karlovská, Lenka Hlinková, Zuzana Maďarová, Lucia Pašková, Alexandra Bražinová, Adriana Havašová, Matúš Kanis, Tatiana Brnová, Lucia Molnár Satinská, Milena Maková, Róbert Slovák, Ľubomír Bilský, Apolónia Sejková, Michal Tornyai, Karin Jureková.

Príspevok podpísala ako Platforma SME TU proti násiliu na dievčatách a ženách vo všetkých jeho podobách vo fyzickom a online prostredí.

Romana Tabák sa vytočila a pýta sa, SME TU všetky, či len vyvolené?

Tabák sa reakcia Zuzany Čaputovej nepáči a svoj postoj demonštruje na sociálnej sieti. Pýta sa: SME TU všetky, či len vyvolené?

A prezidentke odkazuje, aby prestala byť prezidentkou len určitej skupinky žien. „Ste prezidentkou Slovenka, nielen Bratislavy,“ dodáva Tabák.

Tabák dodáva, že ona, vyjadrujena rozdiel od prezidentky solidaritu & podporu každej žene, nie len ktoré “systém” preferuje!“

hlavnydennik.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

Hrubala sa vzdal funkcie predsedu Špecializovaného trestného súdu

Sudca Ján Hrubala bol od augusta 2020 predsedom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku.Sudca Ján Hrubala…

53 minút ago

VIDEO Premiér Fico predpovedal to, čo sa mu stalo: Už len čakám, kedy sa táto frustrácia pretaví do…

Deň 15. apríl 2024 si Slovensko zapamätá ako jeden z tých najčernejších vo svojej histórii. Nie…

2 hodiny ago

Kto je muž, ktorý spáchal atentát na premiéra? Profil strelca veľa prezradil

Atentát na predsedu vlády nemá v nasich končinách obdoby. Na vraždy vysoko postavených politikov sme…

2 hodiny ago

Konflikt v najvyššom vojenskom vedení Ukrajiny

„Otvorené nepriateľstvo“: Na Západe hovoria o boji v najvyššom vojenskom vedení Ukrajiny. Medzi šéfom hlavného spravodajského…

2 hodiny ago

Bezpečnostný analytik Zábojník: Ochrankári mali chrániť Roberta Fica vlastným telom!

Včerajší deň sa zapísal čiernymi písmami, ako najtemnejší deň v histórii samostatného Slovenska. Predseda vlády…

2 hodiny ago