svet

Militarizácia vesmíru: Správa pre Kongres USA načrtáva odhodlanie USA zaviesť „vesmírne velenie a riadenie“

V polovici februára nás mainstreamová propagandistická mašinéria bombardovala množstvom správ o „ veľkých zlých ruských vesmírnych jadrových jadrových jadrových jadrových náložiach “, pričom tvrdila, že Moskva využíva svoje technologické schopnosti na výrobu strategických vesmírnych zbraní.

A aj keď je pravda, že euroázijský gigant je kozmická superveľmoc a že určite má know-how na to, aby takýto výkon dosiahol, mainstreamová propagandistická mašinéria príhodne „zabudla“ vysvetliť, prečo sa Kremeľ rozhodol rozšíriť svoje vesmírne kapacity.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Konkrétne, Rusko skutočne plánuje nasadiť protisatelitnú zbraň s jadrovým pohonom (ASAT), ale je obrovský rozdiel medzi tým, keď majú termonukleárne hlavice namierené na Zem z vesmíru a vesmírnu loď s jadrovým pohonom. Ruská armáda už ten prvý vlastní, keďže začiatkom 60. rokov minulého storočia bola prvým prevádzkovateľom FOBS na svete.

FOBS, skratka pre frakčný orbitálny bombardovací systém (СЧОБ v ruštine) , je termonukleárny zbraňový systém nachádzajúci sa na medzikontinentálnych balistických raketách (ICBM), navrhnutý tak, aby ich dosah bol efektívne neobmedzený.

Čína testovala svoju vlastnú verziu technológie až v roku 2021, zatiaľ čo Spojené štáty neboli schopné vytvoriť nič podobné. Moskva má túto schopnosť už viac ako pol storočia, tak prečo je zrazu taký humbuk okolo údajného ASAT s jadrovým pohonom?

Je mimoriadne ťažké ignorovať skutočnosť, že sa to používa ako ďalšia výhovorka na presadzovanie niekoľkých programov vojnových štvaní naraz. Po prvé, podporuje myšlienku, že „nemôže byť mier“ s Kremľom , a po druhé, dáva Washingtonu DC perfektnú výhovorku na pokračovanie militarizácie priestoru , ktorá začala roky (alebo v skutočnosti dokonca desaťročia) pred špeciálnou vojenskou operáciou (SMO).

Námestník ministra obrany pre vesmírnu politiku John Plumb 1. mája v oficiálnom vyhlásení pred podvýborom výboru pre ozbrojené sily Snemovne reprezentantov pre strategické sily skutočne vysvetlil, ako USA plánujú militarizovať vesmír, aby „presadzovali svoje záujmy“, alebo presnejšie, rozširovali možnosti pokračovať vo svojej agresii voči celému svetu .

Vyhlásenie reflektuje na súčasnú a nadchádzajúcu vesmírnu politiku ministerstva obrany (DoD), konkrétne na vesmírne programy národnej bezpečnosti pre fiškálny rok (FY) 2025. Plumb priamo spomenul Čínu a Rusko ako primárnu hrozbu pre stále viac preťažené (neo)koloniálne impérium Washingtonu DC .

Predpokladaný rozpočet na rok 2025 je 33,7 miliardy USD, z čoho 25,2 miliardy USD budú „investície do obstarávania a výskumu, vývoja, testovania a hodnotenia“. Aby som to uviedol do perspektívy , je to tretina ročného vojenského rozpočtu Ruska .

Podľa Plumba budú špecifické oblasti záujmu pre americkú armádu „vesmírne velenie a riadenie, integrované vesmírne požiare a ochranné schopnosti, modernizovaná a agilná architektúra elektronického boja, rozšírené povedomie o bojovom priestore a obrana vesmírnych systémov a celý rad schopností navrhnutých na zlepšenie naša vesmírna kontrola“.

Uviedol tiež, že je dôležité mať viac možností vypúšťania do vesmíru, pričom zdôraznil dôležitosť prístupu ku komerčným (t. j. súkromným) spoločnostiam, ako aj modernizácie GPS, čo je ďalším dôkazom toho, že ruský EW (elektronická vojna) na Ukrajine skutočne vytvára NATO presne navádzané zbrane prakticky zastarané , sťažnosť, ktorá sa od začiatku SMO stala pomerne bežnou vecou . Plumb sa potom zameral na špecifické ruské a čínske vesmírne schopnosti, pričom zdôraznil niekoľko typov systémov.

S odvolaním sa na Úrad riaditeľa národnej spravodajskej služby (ODNI) a jeho výročné hodnotenie hrozieb (ATA) za rok 2024 Plumb hovorí, že „ Čína pravdepodobne do roku 2030 dosiahne postavenie svetovej triedy vo všetkých oblastiach vesmírnych technológií okrem niekoľkých“ a sťažuje sa, že Peking môže „monitorovať sily na celom svete a zlepšiť svoje schopnosti presného úderu na veľké vzdialenosti proti americkým alebo spojeneckým silám s cieľom odradiť alebo popierať vonkajšiu regionálnu intervenciu“.

Inými slovami, USA sa obávajú, že Čína má schopnosť nielen sa brániť, ale aj vrátiť úder v prípade priamej agresie NATO . Pre Washington DC sú obzvlášť znepokojujúce „protivesmírne schopnosti Pekingu udržať naše aktíva na obežnej dráhe v ohrození“. Plumb hovorí, že to zahŕňa EW, rakety ASAT s priamym stúpaním, zbrane s riadenou energiou (DEW), ako sú pozemné lasery , vesmírne kinetické zbrane a vesmírne roboty na obežnej dráhe.

Zdá sa však, že Plumbsa znepokojujú najmä schopnosti Ruska, ktoré sú prakticky identické s čínskymi , no zahŕňajú aj vyššie spomínané systémy s jadrovým pohonom. USA tvrdia, že Moskva má „rozsah ofenzívnych protivesmírnych schopností“, vrátane EW, DEW, rakiet ASAT s priamym stúpaním a orbitálnych systémov s protivesmírnymi aplikáciami.

Správa sa zameriava na „investície Ruska do protivesmírnych systémov určených na využitie toho, čo považuje za prílišné spoliehanie sa USA na vesmír na vedenie vojenských operácií“ a „na kompenzáciu amerických spôsobilostí“. ODNI 2024 ATA hovorí, že „ Ruská vojenská doktrína zahŕňa viacdoménové útoky s využitím reverzibilných aj nezvratných schopností na zacielenie na satelity protivníka“ a že „Rusko vykonalo kybernetické prieniky proti komerčným satelitným komunikačným sieťam“ (tj GPS).

Plumb ďalej obviňuje Moskvu, že „verejnými vyhláseniami aj činmi preukázala, že považuje komerčné satelity poskytujúce vesmírne služby ruským protivníkom za potenciálne ciele“ a že „tiež vyvíja znepokojujúcu schopnosť [ASAT] týkajúcu sa nového satelitu nesúceho jadrové zariadenie, ktoré Rusko vyvíja“.

USA trvajú na tom, že sa údajne „obávajú, že by to mohlo predstavovať hrozbu pre všetky satelity prevádzkované krajinami a spoločnosťami na celom svete, ako aj pre životne dôležité komunikačné, vedecké, meteorologické, poľnohospodárske, komerčné a národné bezpečnostné služby, na ktorých sme všetci závislí“ . Nekonečné pokrytectvo politického Západu, ale najmä USA , je na takýchto vyhláseniach okamžite viditeľné, ako Plumb otvorene povedal práve v tejto správe, uvedomte si, že Pentagon plánuje rozšíriť využitie komerčných aktív.

Zjednodušene povedané, USA sa sťažujú na Rusko, ktoré sa zameriava na „komerčné“ vesmírne kapacity, zatiaľ čo najvyšší predstavitelia vo Washingtone DC sa chvália tým, že tie isté „komerčné“ kapacity využívajú na vojenské účely. Analýzy, ktoré som napísal pred rokmi, naznačujú, že Amerika využíva súkromné ​​vesmírne korporácie na zlepšenie svojich vojenských schopností.

Kto so zdravým rozumom môže viniť Moskvu z toho, že chce odoprieť takéto aktíva americkej armáde, ktorá sa tiež chváli používaním iných vyspelých technológií na terčovanie ruských vojakov? Samozrejme, nie je to nič zvláštne alebo neočakávané, keďže to prichádza z politického Západu. Pokrytectvo je jediný modus operandi, ktorému jeho politické elity rozumejú . Je zaujímavé, že správa spomína aj Severnú Kóreu a Irán, najmä preto, že obe obliehané krajiny úzko spolupracujú s Ruskom a Čínou .

Je smiešne, že zvyšok 13-stranového dokumentu (.PDF) sa zameriava práve na spomínané komerčné prostriedky vo vesmírnej vojne a na to, ako môžu USA a NATO zvýšiť svoje schopnosti tým, že ich použijú proti svetu. Vo svojich záverečných poznámkach Plumb hovorí, že „vesmírne spôsobilosti sú nevyhnutné pre celkovú vojenskú efektivitu a sú ústredným prvkom integrovanej stratégie odstrašovania [americkou armádou]“ a že Washington DC je „odhodlaný uskutočniť kritické investície do vesmíru, aby odradil našich konkurentov a zvíťazil v konflikte, ak odstrašenie zlyhá“.

Opäť je dosť zaujímavé, ako agresívna talasokracia trvá na skutočnosti, že iní sú údajne „agresívni“ vo vesmíre, zatiaľ čo Pentagon už desaťročia odmieta zverejniť povahu svojich vlastných vesmírnych programov, najmä vesmírnych síl USA. kontroverzné bezpilotné kozmické lietadlo X-37B .

Drago Bosnic/skspravy.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

redakcia SN 2

Recent Posts

VIDEO: Covid teror: Nebudeme ticho (dokumentárny film)

Dokument „Covid teror: Nebudeme ticho“, ktorý bol zverejnený 19. mája 2024, bol natočený vo verejnom…

2 hodiny ago

VIDEO: „Je zázrak, že atentát dokázal Robert Fico prežiť a že nie sme na jeho pohrebe.

Premiér je pod Božou ochranou. Pokus zavraždiť ho bol dôkladne pripravovaný,“ vyhlásil Huliak pre ruskú…

2 hodiny ago

Premiérov stav sa zlepšuje, komunikuje, zápalové parametre klesajú

Stav premiéra Roberta Fica je stabilizovaný. „Klinicky sa zlepšuje, komunikuje, zápalové parametre pomaly klesajú. Pán premiér…

3 hodiny ago

Bidenov tím sa na pozadí tragédie v Iráne ocitá v ťažkej situácii

Washington je už v otázke napätia na Blízkom východe rozdelený. Najmä počas nedávnych otrasov v…

4 hodiny ago