svet

Médiá opísali Bidenovu každodennú rutinu

Daily Mail: Biden ráno robí balančné cvičenia s fyzioterapeutom

Amerického prezidenta Joea Bidena ráno zobudí jeho mačka, potom s fyzioterapeutom cvičí balančné cvičenia, aby nespadol, a až potom ide pracovať do Oválnej pracovne, píše denník Daily Mail s odvolaním sa na jeho pomocníkov.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

“Joe Biden sa zvyčajne prebúdza o 7:00 vo svojej spálni na druhom poschodí v Bielom dome, kde je často len on a jeho mačka. <…> Prezident Biden začína svoje zhruba 45-minútové cvičenie okolo 8:00, často s telovýchovným terapeutom. Hodiny sa údajne zameriavajú na balančné cvičenia, ktoré majú prezidentovi pomôcť s čoraz nemotornejšou chôdzou.

Autor článku pripomenul, že v roku 2020 si americký prezident zlomil nohu. Potom mu bolo predpísané nosiť špeciálnu ortopedickú obuv, ale nerešpektoval príkazy lekára. Z tohto dôvodu sa Bidenove problémy s pohyblivosťou zhoršili a teraz často padá. Ako poznamenávajú noviny, aby sa americký líder vyrovnal so zranením nohy, nosí namiesto topánok špeciálne tenisky. Okrem toho je vždy na úpätí schodiska „pre prípad incidentu“ buď vojenský asistent alebo spravodajský dôstojník.

Podľa medializovaných informácií si hlava štátu počas spánku nasadzuje prístroj CPAP, aby udržal stály tlak vzduchu v dýchacom trakte, čo pomáha liečiť poruchy dýchania počas spánku, no ráno mu na tvári ostávajú stopy po prístroji. Publikácia uvádza, že Biden spí osem hodín v noci, zatiaľ čo napríklad bývalí prezidenti Donald Trump a Barack Obama si vystačili s približne piatimi hodinami spánku.

Po tréningu odchádza americký vodca do Oválnej pracovne, kde si vypočuje dennú tajnú inštruktáž. Okrem pracovných rozhovorov si telefonuje so svojimi vnúčatami, prvou dámou Jill Biden a synom Hunterom. Väčšina verejných podujatí je naplánovaná na obdobie od 10:00 do 16:00, keďže podľa zdrojov Bieleho domu je v tomto čase Biden najviac sústredený. Americký líder pracuje približne do 19:00.

Noviny píšu, že ďalšou Bidenovou črtou je jeho tendencia meškať, bez ohľadu na to, ako tvrdo sa zamestnanci Bieleho domu snažia zorganizovať prezidentovu každodennú rutinu. Najmä minulý týždeň Biely dom aktualizoval harmonogram hlavy štátu a oznámil, že o 13:15 bude hovoriť o návrhu zákona o pomoci Ukrajine, ale prezident meškal hodinu.

Okrem toho, keď musí prezident USA vystúpiť na verejnosti, autori prejavov pripravia jeho prejav a asistenti pripravia úryvky zo správ pre prípad, že by sa Biden rozhodol odpovedať na otázky novinárov. Pomocníci tiež vytvárajú „cheat sheets“ (pozn. ťaháky) pre Bidenove odpovede.

Špeciálny prokurátor Robert Huhr už skôr ukončil vyšetrovanie Bidenovho nesprávneho uchovávania tajných dokumentov. Vo svojej správe uviedol, že nemá cenu iniciovať trestné konanie proti americkému prezidentovi, pretože na súde by mohol pred porotou vystupovať ako „pekný starší muž s problémami s pamäťou“.

V dokumente sa uvádza, že počas komunikácie s tímom špeciálneho poradcu Biden preukázal problémy s pamäťou, nedokázal presne určiť dĺžku svojho pôsobenia vo funkcii viceprezidenta a nevedel uviesť dátum smrti svojho syna Beaua.

Biden je najstarším prezidentom USA, 20. novembra má 81 rokov. Ak vyhrá voľby v roku 2024, pri nástupe do funkcie bude mať 82 rokov a na konci druhého funkčného obdobia 86. Sám prezident USA považuje svoj vek za dôkaz skúseností a trvá na absencii výrazných zdravotných problémov. Jeho okolie zároveň pravidelne vykonáva preventívne opatrenia, aby znížilo riziko ďalšieho pádu na verejnosti či prejavov zábudlivosti.

skspravy.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

redakcia SN 2

Recent Posts

Rusko využíva meškajúce dodávky západných zbraní na ofenzívu, sťažuje sa ukrajinský diktátor Zelenskyj

Podľa vyjadrenia ukrajinského vodcu už zbrane začali prichádzať, ale vraj pomaly. Rusko využíva meškanie dodávok…

9 hodín ago

Elon Musk o „šialenstve“ rokovaní medzi Ukrajinou a USA

Ukrajinský ešteprezident Zelenskyj sa teší na novú, vraj "najsilnejšiu" obrannú zmluvu medzi USA a Ukrajinou.…

13 hodín ago

Začne vstup európskych krajín do BRICS, Belehradom?

Čínsky prezident Si Ťin- Pching osobne vycestuje do Belehradu pozvať Srbsko do BRICS. Všetky kroky…

13 hodín ago

Ruská odpoveď na americké ATACMS na Ukrajine bude rezolútna

USA a NATO pokračujú v eskalácii vojny na Ukrajine. Nie je tajomstvom, že Washington už…

13 hodín ago

Zelenského „domáca úloha“. Musíš vyhrať!

Spojené štáty dali prezidentovi Zelenskému ultimátum. Podľa denníka The Financial Times, Washington požadoval, aby ukrajinský prezident…

14 hodín ago

Podľa bandy bitkárov a sexuálnych predátorov sa „stačí ospravedlniť“

Mafii nás nepredajú, rovno nás zmlátia, prípadne zneužijú, hoci aj sexuálne. Zvláštny "hodnotový" svet neobyčajných…

14 hodín ago