slovanský svet

Maďari pozdravujú poľských bratov, ktorí zistili, čo je Ukrajina zač

Pozdravujeme našich poľských bratov, ktorí konečne zistili, čo je Ukrajina zač. Báť sa Ruska je jedna vec – ale dôverovať Ukrajine? To je akási nočná mora. Píše vo svojom komentári pre maďarský portál Mandiner, komentátor Mátyás Kohán.

Názor komentátora Mátyása Kohána, zverejnený v denníku Mandiner preberáme v plnom znení.

Aký bol mesiac marec 2022?

Vojna bola čerstvou mesačnou skúsenosťou a dúfali sme v rýchly koniec. Boli sme pri idiotských ropných sankciách, nad následkami ktorých odvtedy nariekame. A Poľsko, ktoré bolo dovtedy v hybridnom režime, stojace vedľa Ukrajiny, sa stalo novým miláčikom Európy (najmä Ameriky!). Príjemné, dobré časy!

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Vtedy som sa opýtal vynikajúceho komentátora Miklósa Mitrovitsa: Čo robí Poliakov takými rusofóbmi?

Poliaci nie sú rusofóbi

Expert na Poľsko vtedy povedal: „Ruskú kultúru si vážia veľmi vysoko, je zahrnutá v ich štátnom vzdelávaní, takže ju poznajú oveľa lepšie ako napríklad Maďari. Oveľa ľahšie sa dokážu naučiť jazyk, a tak sa ľahšie zorientujú v ruskom svete. Poliaci sú navyše najlepšími znalcami postsovietskeho regiónu,“ povedal nám vtedy. A ja som sa k nemu priklonil, že možno má pravdu.

Poliaci nie sú rusofóbi – len vedia o Rusoch dosť na to, aby sa ich báli.

Je známe, že je lepšie sa báť, ale nesmelo dodávam, že ešte lepšie je snáď vyjednávať.

Kým Poliakov sme označili za rusofóbov, veľa ľudí nás označilo aj za proruských a protiukrajinských.

Medzitým sme si plnili domáce úlohy.

Uvedomili sme si, že v súčasnej politickej situácii medzi Ruskom a Európou nemôžeme stavať zásobovanie krajiny výlučne na ruskom plyne, aj keď by to bolo zo všetkých existujúcich hľadísk racionálne.

Dohodli sme sa s Azerbajdžanom a Katarom a požiadali sme o pomoc aj Poľsko: odteraz budeme plyn, ktorý chceme, dovážať aj cez terminál LNG v Gdansku .

A koncom septembra 2023 naši poľskí bratia tiež došli na koniec úlohy: Zistili, čo Ukrajina v skutočnosti je a že niet hrdinského obrancu Európy, niet bašty demokracie, niet centra poľsko-ukrajinsko-baltského pólu.

Zistili, že existuje nekonečne nezrelá krajina, ktorá sama o sebe robí svoju ťažkú ​​geopolitickú situáciu, svojou agresívnou hlúposťou, úplne neprežiteľnou.

Zistili, že ide o krajinu, ktorá bez rozdielu kopne do priateľov a nepriateľov, a potom drží zovretie rovnako silno.

Že ide o krajinu, ktorá vo vojne nezabúda na starostlivé potláčanie menšín susedných členských krajín EÚ, neospravedlňuje sa za vlastné chyby, aj keď to nič nestojí, a v súčasnosti je na európsku spoluprácu ešte menej vhodná ako strapatý černoch z afrického režimu. 

Bolo by pekné, keby to tak nebolo, ale je to tak; klasický školský šašo.

Zelenskij by už nemal nikdy urážať Poliakov „, už nebudeme dodávať zbrane Ukrajine , pretože teraz vyzbrojujeme Poľsko“ .

Takéto, presne takéto vety sa hodia do úst bratov Poliakov, ktorých poznáme

Pretože sú vnímaví, vážia si svoju krajinu, presne vedia, akú majú hodnotu a po stáročiach geopolitických otrasov sa už nenechajú hodiť cez palubu. Nedovolia, aby ich za nos vodila partia eštebákov, hoci sa volajú Európsky parlament či ukrajinská vláda. Sú veľkou, bohatou krajinou so 40 miliónmi obyvateľov a Nemecku a Francúzsku treťou veľmocou v EÚ.

Na rozdiel od nás majú aj svaly na to, aby urobili poriadok v mysliach tých, ktorí sa s nimi zabávajú.

Percentá tých, ktorí podporujú prijatie ukrajinských utečencov, kleslo z 91 percent v marci minulého roku na 69 percent v auguste tohto roku.

Tomuto sa však nehovorí manipulácia volieb, ale demokracia: vláda svojim voličom neukazuje, koľko metrov kam, ale pýta sa ich

Poľsko sa zmenilo a teraz je možné vyhrať voľby aj inou politikou, ako je neobmedzená podpora Ukrajiny. A to je dobrá správa. Takéto Poľsko je v našom záujme. A v neposlednom rade Poľsko stojí v záujme Ukrajiny.

Ak Boh dá Ukrajine, aby sa jedného dňa stala inteligentnou krajinou, veľký podiel budú mať na tom Poliaci. Tak ako sme v nejednom prípade s Poliakmi dokázali Európsku úniu nasmerovať späť na cestu zdravého rozumu, tak na Ukrajine môžeme byť úspešní len spolu s nimi.

Urobili sme všetko, čo sme mohli, ale márne: Ukrajina nás vidí ako beztiažových, izolovaných, niekoľko miliónov pre nich neznamená nič a naše dobré susedské pozitívne a silné negatívne gestá tiež nič. Ale s Poliakmi sa to už nedá. Kto raz dostane facku od Poľska, navždy zabolí.

Cesta k normálnej Ukrajine môže viesť len cez otcovské poľské facky

Oleksij Arestovyč, bývalý Zelenského poradca, nedávno napísal : „Každá vláda na Ukrajine začína inak, ale všetky končia rovnako – politickou samovraždou.“

Snáď najlepšie spravovaná európska krajina bude mať veľkú prácu pri výcviku tohto inštinktu na Ukrajine.

A to je záujem Ukrajiny, Európy, nás všetkých.

Dôverujme v silu poľských faciek!

Nikto iný tu nepomôže.

hlavnydennik.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

Rusko vyslalo Japonsku kvôli podpore Ukrajiny „tvrdý signál“

Rusko vybudovaním siete spravodajských staníc na Kurilských ostrovoch „nenápadne naznačuje“ Japonsku, že protiruská politika a…

3 hodiny ago

Totalitnú globálnu pandemickú dohodu WHO sa štátom sveta nepodarilo uzavrieť v určenom termíne

Zástupcovia 194 členských krajín WHO od 29. apríla rokujú v Ženeve s cieľom nájsť konsenzus…

3 hodiny ago

VIDEO: Opozícia a jej prerazené dno. Pročko je tomu „vedúci“

Klondike v neziskovkách! Samá dúha, ale ide vám o kšefty. Slovenský parlament zažil v piatok počas…

3 hodiny ago

Nápor na slovenskou hranici sílí. Ukrajinci prchají před odvodem, za útěk platí horentní sumy

Ukrajinští muži utíkají ze své vlasti před mobilizací. Nový zákon ohledně branné povinnosti podepsal prezident…

4 hodiny ago

Valné shromáždění schválilo návrh na členství Palestiny v OSN, ČR byla proti!

Valné shromáždění OSN přijalo rezoluci, podle níž by se Palestina měla stát plnohodnotným členem organizace.…

4 hodiny ago

VIDEO: Zhrození nad Pavlem- Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

Při pietním aktu na Vítkově podle publicisty a novináře Petra Žantovského prezident Petr Pavel zapomenul…

4 hodiny ago