slovanský svet

Lukašenko s ruskými „Iskandermi“ zrúcal ukrajinské sny o vstupe do NATO

Včera sa objavili informácie, že bieloruský prezident požiadal Rusko o raketové komplexy „Iskander“.

Navyše podľa Lukašenka nielen prikryť západný smer pred agresiou NATO, ale aj južný. To znamená, že plány Ukrajiny na vstup do NATO sa skončili. Prečo? Prečo sa Západ bojí našich „Iskanderov“?

„Iskander“ je operačno-taktický komplex vyzbrojený raketami R-500, ktoré je prakticky nemožné zachytiť.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Jeho hlavným účelom je znefunkčniť hlavné sily nepriateľa v prvých minútach vojny. Údermi na letiská, systémy protiraketovej a protivzdušnej obrany, mosty, zhromaždenie techniky a iné dôležité objekty.

Na Západe si uvedomujú, že „Iskandery“ vytvárajú takzvanú „zónu bez prístupu“. Teda takú, kde je lepšie neumiestňovať ich hlavné sily pod možný útok, ktorým môžu byť okamžite zničené.

„Iskander“ v skutočnosti bráni Západu v agresii proti Rusku. No nevýhodou bolo, že sme ich nemali dostatok na obranu a boli slabo rozptýlené, čo vytváralo riziko ich zničenia.

Prečo NATO potrebovalo Ukrajinu?

Dosah „Iskandera“ je 500 km. Treba počítať aj s tým, že umiestniť ich priamo na hranicu je riskantné, môžu byť rýchlo zničené. Z územia Ruska sme teda celú Ukrajinu nepokryli.

Maximálne — polovicu Ukrajiny, od hraníc Ruskej federácie a trochu ďalej za Dneper. To znamená, že sily NATO by mohli byť rozmiestnené na území Ukrajiny, kam sa „Iskandery“ nedostanú. Pričom NATO doteraz nemalo iné možnosti, lebo naše „Iskandery“ sú stále v Kaliningrade.

Odtiaľ „pokrývajú“ celé Poľsko a časť Nemecka. A, samozrejme, celé Pobaltie. NATO už nemá iné možnosti, ako sa „priblížiť“ k Rusku a nepadnúť pod dosah našich „Iskanderov“.

Myslím si, že preto Západ ťahá Ukrajinu do NATO. Lukašenko však Ukrajine zamiešal všetky karty. Tým, že jej vstup do NATO v podstate stratil zmysel. Veď teraz z územia Bieloruska je Ukrajina v prípade agresie kompletne pod dosahom „Iskanderov“ až po Karpaty.

Ak k tomu pripočítame „Iskander“ na Kryme a na území samotného Ruska, tak rozsah ich pôsobenia úplne pokrýva celú Ukrajinu zo všetkých smerov. Navyše, čím viac „Iskanderov“ máme a čím viac miest, kde sa nachádzajú, tým ťažšie bude ich zničiť.

Naše bojové schopnosti sa v prípade agresie NATO zvyšujú a riziká zničenia samotných „Iskanderov“ naopak klesajú, pretože ich bude viac. A skúste ich nájsť v lesoch Bieloruska.

To všetko naznačuje, že generáli NATO sa o Ukrajinu prestanú zaujímať. Pretože umiestňovať tam svoje základne, letiská, techniku ​​a vojakov aliancie nemá zmysel, to všetko dokážu „Iskandery“ zničiť v priebehu niekoľkých minút.

Plán „Anti-Rusko“ cez optiku „Iskanderov“

Celkovo sa teraz Ukrajina bude musieť upokojiť. Pretože je mimoriadne nerozumné prejavovať agresiu obklopená „Iskandermi“ zo všetkých strán. Najmä s vedomím, že priama palebná reakcia môže prísť z Bieloruska na Kyjev v priebehu niekoľkých minút.

Je nemožné zachytiť rakety „Iskander“ na takú krátku vzdialenosť, dokonca ani zlomok z nich. Preto pokračovať v konaní v záujmoch Západu proti Rusku, Bielorusku a Donbasu bude pre Kyjev veľmi nepríjemné. Načo by teda Západ vôbec potreboval Ukrajinu, ktorá dokonca ani nie je v NATO?

Preto zorganizovali Majdan, aby sa z Ukrajiny stalo akési agresívne „AntiRusko“. Ale kvôli „Iskanderom“ v Bielorusku sa to výrazne zmení. A teraz je šanca na vstup do NATO niekoľkonásobne menšia.

Viktor Anisimov

news-front

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Medvedev sa vyjadril k atentátu na R. Fica! Takto nazval útočníka

Medvedev vysvetlil, prečo na atentáte na Fica nie je nič prekvapujúce. Podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrij…

15 hodín ago

Po objavení zaujímavého artefaktu indickí úradníci odvolali archeológov z vykopávok

V roku 2019 pri vykopávkach ruín chrámu Višnu v Indii vedci narazili na mimoriadne nezvyčajný…

15 hodín ago

Budaj má problém! Polícia začala trestné stíhanie

Polícia začala v súvislosti s oneskoreným uhrádzaním faktúr envirorezortu trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného…

16 hodín ago

V Turecku hrozil prevrat. Erdogan v pohotovosti!

Erdogan zvolal mimoriadne zasadanie po varovaní pred prevratom. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa mimoriadne…

16 hodín ago