zdrava

Liečivá sila živej hliny 

„Živá plť“ – tak sa za starých čias opatrne nazývala hlina. Táto skutočne jedinečná časť našej Matky Zeme je schopná robiť zázraky.

Pred tisíc rokmi Avicenna vo svojom „Kánone“ podrobne opísal vlastnosti hliny, jej vplyv na všetko živé. Opísal aj spôsoby liečenia rôznych chorôb hlinou.

V Rusku sa „liečba hlinou“ praktizovala už od oveľa skorších čias. Liečitelia šikovne využívali vlastnosti hliny ako vynikajúceho antiseptiká, absorbenta a zdroja komplexu minerálov.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Slávny sovietsky lekár Botkin, ktorý vedel o úžasných vlastnostiach, aktívne a úspešne používal hlinené obklady na kardiovaskulárne ochorenia, bolesti, zlomeniny a ochorenia pečene. Z hliny sa do ľudského tela dostáva kremík – najdôležitejší prvok, bez ktorého jednoducho nemôže žiť žiadny živý organizmus, ako tvrdil akademik V.I. Vernadsky.

Je dokázaná úloha kremíka pri vstrebávaní vápnika, sodíka, horčíka, fosforu, fluóru, síry a ďalších cenných stopových prvkov. Kremík sa podieľa na tvorbe našich chrupaviek, kostí, svalov. Zabraňuje usadzovaniu cholesterolu, zabezpečuje pružnosť ciev. Ale aj staroveká medicína tvrdila: „Život človeka je životom jeho nádob.“

Všetci videli, ako mačky a psy na jar hľadajú iba pšeničnú trávu. Tajomstvo je jednoduché: v pšeničnej tráve je veľa kremíka a zvieratá vedia, čo k životu potrebujú. Ak má dom hlinenú pec, dieťa si pravdepodobne vyberie kúsky hliny a bude ich jesť. Z rovnakého dôvodu deti, rovnako ako zvieratá, vedia, čo ich telo potrebuje.

Pamätajte: HLINA JE NAJÚČINNEJŠÍM DODÁVATEĽOM KREMÍKA DO ORGANIZMU.

Pri černobyľskej tragédii dostali tí, ktorí haváriu utrpeli a ktorí sa podieľali na likvidácii jej následkov, jedlo s prídavkom ílu: z tela odstránili rádionuklidy. Hlina pomáha pri pálení záhy, za starých čias sa pil roztok z hliny pri bolestiach hrdla, kĺbov, prikladal sa na popáleniny, na miesta vykĺbenín a pomliaždenín. V extrémnych horúčavách sa na päty nanášala hlina s octom. Íl obnovuje oslabené bunky tela. Dúšok „hlinenej“ vody je užitočný pre tehotné ženy, pri dojčení – napomáha pri tvorbe kostry dieťaťa. Íl je užitočný pri anémii, ochoreniach lymfatických uzlín, dne, ateroskleróze, cukrovke, kožných ochoreniach, tuberkulóze, roztrúsenej skleróze, predčasnom starnutí… Pri nádoroch – íl pôsobí antikarcinogénne.

Starí Egypťania, ktorí vedeli o antibakteriálnom a sterilizačnom účinku ílu, ho používali na balzamovanie. Obyvatelia Severu dodnes jedia „pozemský tuk“ – bielu hlinu. Jedia to s jelením mliekom. V Európe sa z hliny pripravovala pochúťka ako sladkosti, ale aj liečivé tabletky.

Hlina obsahuje rádium, ktoré z nášho tela vyháňa všetko, čo hnije a rozkladá sa. Aktívne bojuje proti baktériám a vírusom. Na rozdiel od všetkých chemických antiseptík, ktoré zabíjajú mikróby spolu so zdravými bunkami, vytvára imunitu proti novej mikrobiálnej infekcii, obnovuje bunky, vlieva do nich nové sily.

Na dezinfekciu pitnej vody stačí dať 1-2 polievkové lyžice. lyžice hliny na liter vody. Hlina, ktorá prechádza celým gastrointestinálnym traktom, dáva silu a život celému telu. Zároveň čistí krv, priaznivo pôsobí na nervové centrá, obnovuje látkovú výmenu. Akákoľvek čistá, prírodná živá hlina je dobrá, ale efektívnejšie je použiť hlinu z vašej domácej oblasti.

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

Praktiky globálneho zločineckého Syndikátu si v úsilí presadzovať svoju agendu začínajú osvojovať už aj najvyšší predstavitelia Európskej únie.

Gruzínskemu premiérovi sa mal kvôli prijatiu zákona o zahraničných agentoch vyhrážať nemenovaný eurokomisár, keď Kobachidzemu…

2 hodiny ago

W. Nattras: Ursula von der Leyenová zahajuje novou válku proti dezinformacím

S blížícími se volbami do Evropského parlamentu na začátku června vsadila předsedkyně Evropské komise Ursula…

2 hodiny ago

Viktor Orbán navržen do funkce místo von der Leyenové

„FPÖ chce radikální změnu kurzu směrem k EU, která zajistí mír, svobodu a prosperitu pro…

2 hodiny ago

Znamenie zhora? Rozzúrené Slnko pomáha Rusom

Vysokoenergetické protóny zo slnečnej škvrny, väčšie ako tucet Zemegulí, vypli družice Starlink nad Ukrajinou vo chvíli…

2 hodiny ago

Vojvodca Dzurinda chce obetovať Slovensko! Hor sa na Rusov!

Ako rýchlo sa dá zabudnúť na bombardovanie Belehradu? Dzurinda navrhuje, aby sa na východe Slovenska rozmiestnili…

2 hodiny ago