SVO UA

Kto to vlastne útočí na Krym ?

Včera i dnes bola v našich médiách poskytnutá široká publicita správe, podľa ktorej ukrajinské sily zasiahli dronmi a raketami Krym a zničili tam ruské riadiace stanovište. Útok sa ale vraj neobmedzil iba na Krym, ale ruská PVO musela zasiahnuť aj v južnom Rusku. Tu vraj bola cieľom ruská vojenská loď, nesúca na palube Iskandery.

Túto správu, majúcu všetky znaky banderovskej propagandy, by bolo potrebné doplniť o informácie „z druhého brehu“. Podľa nich včerajšia aktivita OS UA súvisí s aktivizáciou amerického prieskumného lietadla nad Rumunskom. Americké špionážne lietadlo Boing P-8A Poseidon spresňovalo ciele a riadilo odpaľ rakiet, ktoré sa na útoku na Krym a ohrození novorossijského prístavu podielali. Závažné je zistenie, že nešlo iba o riadenie ukrajinských bomardérov SU-24, ale aj lietadiel F-16. V USA vyrobené lietadlá pilotované cudzincami odpálili rakety smerujúce na Krym zo vzdušného priestoru Rumunska. Potvrdilo sa tak očakávanie ruského velenia, že F-16-ky budú vstupovať do boja proti Rusom nie z územia Ukrajiny /kde by boli ľahkými terčmi pre ruské SU-čka novšej generácie/ ale s Rumunska, kde je ruský protiúder zatiaľ tabu.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

-Áno, zatiaľ je tabu. Ale dokedy ? V ruskom velení sa totiž už začali podnikať kroky k legalizácii cieľov typu F-16, pokiaľ sa priamo zapoja do bojov na Ukrajine.

Zapojenosť Západu a jeho satelitov do bojov na Ukrajine je čoraz zjavnejšia. Podľa ruského ministerstva obrany za obdobie od februára 2022 podnes poskytlo 54 krajín finančnú a hmotnú pomoc Ukrajine v celkovej sume 203 miliárd dolárov. Do bojov sa v rôznom rozsahu zapojilo viac ako 500 kozmických zariadení. Na riadenie bojov na Ukrajine sa špecializuje 70 prieskumných satelitov. Okrem toho sa pre potreby boja s Ruskom používa-zneužíva vyše 20 tisíc terminálov systému Starlink.

Ukrajinské SU-24 ale najmä útočné drony odlietajú nad Krym z oblasti Odessy. Preto sa vo vojenskom vedení RF stále častejšie hovorí, že bez obsadenia Odessy nebude možné mier pre Krym trvalejšie zabezpečiť. Čiže na elimináciu útokov na Rusko sa navrhuje to isté strategické riešenie akým je v prípade útokov na Belgorod, Kursk a ostatné oblasti RF obsadenie Charkova.

Nielen banderovci ale aj anglosaskí hlupáci z portálu Daily Diggest nás pravidelne kŕmia stupiditami . Napr. dnes napísali, že vraj intenzita ruských náletov sa „kvôli vysokým stratám“ znížila. Intenzita útokov v posledných dňoch súvisela s odpoveďou na vraždenie civilistov v Belgorode. No predovšetkým to bola kampaň zameraná na zničenie ukrajinských výrobných a skladovacích zbrojných kapacít. Rusi cieľ dosiahli a kampaň zvoľnili. Teraz počkajú, pokým banderovci zbrojné kapacity znovu neobnovia a len čo to spravia /príp. sa dopustia ďalšieho masakru civilov/, začnú nanovo a možno ešte s väčšou silou.

The New York Times /cit. včera či predvčerom dokonca aj bratislavskou Pravdou/ smutne konštatuje, že Ukrajinci prestávajú sledovať kyjevský rozhlas a televíziu. Naružovo natreté správy z bojísk sú totiž tak veľmi v rozpore s realitou, že banderovskej propagande už na Ukrajine verí naozaj málokto. Dodávam,. že ak budú informácie zo slovenských médií rovnako jednostranne pro-kyjevské, prestanú i slovenské médiá čítať aj tí najnaivnejší čitatelia. Nášmu mainstreamu zostane potom iba partička pro-amerických trolov, živiaca sa hejtom na tomto blogovisku. – Pravda, im sa nečudujme: oni to majú v popise práce.

Eskalácia ideového no najmä vojenského konfliktu pokračuje. Kde a kedy sa skončí nevedno. Môže to byť na lokálnej úrovni v priebehu 2024-5 ale aj-čo je desivejšie-aj na celosvetovej úrovni – a v tomto prípade to potom pôjde veľmi, veľmi rýchlo…

AUTOR: trikopce

ZDROJ: Blog Pravda

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Americká velvyslankyně Greenfieldová v OSN pokrytecky obvinila Rusko z podněcování jaderné války. Nebezja ji to hne patřičně vysvětlil

Americká velvyslankyně při OSN Linda Thomas-Greenfieldová obvinila Rusko, že se údajně vzdalo odpovědnosti za odvrácení…

20 minút ago

Forbes: Po ruskom prielome v Očeretine je ukrajinská armáda v bezvýchodiskovej situácii

Vyčerpané ukrajinské brigády pri obci Očeretino sa v dôsledku postupu ruskej armády ocitli v bezvýchodiskovej…

25 minút ago

VIDEO: Rusi opäť útočili! Sklady, elektrárne a ďalšie…

Útok na sklad na vojenskom letisku Martynovka. Ruské ozbrojené sily zasiahli sklad na letisku v…

6 hodín ago

FT: Kyjev potrebuje dosiahnuť vážne vojenské úspechy, aby mu USA mohli naďalej pomáhať

Zatiaľ čo Ukrajina sa naďalej raduje z nového amerického balíka pomoci, západné médiá sú čoraz…

6 hodín ago

The Hill: Ďalšia pomoc nebude

Konzervatívci v americkom Senáte hovoria, že nedávno pridelený balík pomoci pre Ukrajinu bol posledný. Informuje…

6 hodín ago