domovina

Krúpa prerazil akékoľvek mysliteľné dno

Historik a politológ Eduard Chmelár na svojom profile na sociálnej sieti vyjadril k arogantnému a správaniu propagátora obrannej dohody s USA poslanca NRSR Juraja Krúpu (OĽaNO) v nedeľnej relácii RTVS O päť minút dvanásť. Jeho správanie však symbolizuje správanie celej koalície, ktorá chcela byť alternatívou. Stala sa však stokou. Svoj text nazval: Poslanec za OĽaNO Juraj Krúpa je hulvát non plus ultra.

„To, čo si dnes dovolil predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa v živom vysielaní RTVS, preráža akékoľvek mysliteľné dno politickej diskusie. Voči jedným z najkultivovanejších poslancov opozície Petrovi Kmecovi a Mariánovi Kérymu sa zachoval ako ten posledný grobian, a to spôsobom, akí si nedovolia ani fašisti. Je príznačné, že médiá o tomto incidente mlčia, aby nenarušili imidž vládnej koalície,“ píše zostra v úvode Chmelár.

Smerácke „sračky“

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Konflikt sa začal v zákulisí relácie O päť minút dvanásť. Moderátor informoval hostí, že by sa chcel dotknúť aj škandálu zneužívania NAKA na politické ciele. Poslanec Krúpa zareagoval extrémne podráždene: „Koho zaujímajú tie smerácke sračky?!“ Keď sa voči tomuto slovníku ohradil poslanec Kéry, podľa Chmelárových informácií prišlo takmer k fyzickej inzultácii od Krúpu. Ten mu vraj povedal: „Ty smerácky mafián“. Keď si to opozičný politik vyprosil a pripomenul mu, že si netykajú, poslanec za OĽaNO zareagoval ako čistý hulvát: „Ja si budem tykať, komu ja chcem.“

„Ešte horšie sa správal priamo vo vysielaní. Na pokojnú a vecnú argumentáciu poslanca Petra Kmeca zareagoval Krúpa so slovami: ,Ty panák´ – ,to môžeš rozprávať svojej materi´, a keď sa Marián Kéry zastal svojho kolegu so slovami ,Čo si to dovoľujete?´, Krúpa ešte pridal urážku, že sú ,kremeľskí bratia´,“ opisuje situáciu z verejnej relácie Chmelár. Moderátor na to nereagoval, čo označil za neprofesionálne.

Hľadajte žumpu u svojich!

„Ak bude nabudúce minister Korčok hovoriť o opozícii ako o žumpe, nech sa pozrie najprv do tej svojej. To je proste príšerné, ako sa správajú. Ja si pamätám Mečiara, pamätám si Dzurindu, ale takáto arogancia moci tu ešte nebola. Po všetkých tých skúsenostiach mi je jasné, že toto je ich taktika. Namiesto vecných argumentov oponentov dourážať, ponížiť, onálepkovať, pošpiniť a potom, keď niekomu rupnú nervy, začať hystericky jačať a ukazovať na nich prstom, že sú plní nenávisti a násilia,“ hnevá sa Chmelár.

A to si Krúpa, Klus a Remišová dovolili povedať, že si generálny prokurátor nezaslúžil vystúpiť v NRSR. „Tak po prvé, generálny prokurátor nie je nejaký prosebníček, ktorý by mal byť láskavo vypočutý volenými zástupcami ľudu. Je to šiesty najvyšší ústavný činiteľ, má na to zo zákona právo a poslanci jeho odmietnutím prejavujú hrubú neúctu k štátnej inštitúcii, ktorú reprezentuje.

Po druhé, generálny prokurátor si nič nenavymýšľal, vyjadroval sa mimoriadne presne a v podstate len zopakoval to, na čo som upozornil už pred niekoľkými týždňami ja. Pravidelnými „znôškami klamstiev“ je známy skôr poslanec Krúpa a špinením iných sa dlhodobo snaží odpútať pozornosť od vlastných zlyhaní. Napokon, sám sa prejavil ako úbohý zbabelec, ktorý ma najprv vyzval na diskusiu tak, že ma dourážal a nakládol si nejaké podmienky, a keď som ho argumentačne tvrdo, ale slušne zotrel, pustil do gatí a viac sa neozval. A presne ako taký zbabelý gauner to skúšal aj dnes na tých, o ktorých vie, že sa nebudú znižovať na jeho úroveň a vracať mu jeho neokrôchané výpady,“ píše Chmelár.

Maroš Žilinka neobhajoval okupáciu, klamú 

Generálny prokurátor podľa neho ani náznakom neobhajoval okupáciu. Iba porovnal dva právnické texty. Ak zmluva o podmienkach dočasného pobytu sovietskych vojsk na území ČSSR z roku 1968 v článku 9, ods. 1 hovorí, že pri trestných činoch a priestupkoch vojakov sa uplatňuje československé právo a pôsobia československé súdy a prokuratúra – kým vojenská zmluva s USA v čl. 12, ods. 1 hovorí, že Slovenská republika sa na žiadosť Spojených štátov vzdáva svojho práva na výkon trestnej právomoci; ak okupačná zmluva v čl. 10 zaväzuje vládu ZSSR k náhrade škôd – kým čl. 14 DCA hovorí o tom, že príslušníci Ozbrojených síl USA sú vyňatí z konania o náhrade škôd atď., atď., atď. – je hádam jasné, ktorá zmluva je z právneho hľadiska pre nás výhodnejšia.

Nikto zodpovedný takú zmluvu nemohol podpísať

„Moralizovanie Krúpu, Klusa, Remišovej a ostatných je strašne falošné, lebo práve to, že pod hlavňami sovietskych tankov odsúhlasil parlament lepšiu zmluvu, ako je tá súčasná; práve to, že kým našich predstaviteľov dovliekli do Moskvy k podpisu zmluvy násilím, kým Naď s Korčokom bežali do Washingtonu dobrovoľne – práve tieto okolnosti sú zneuctením pamiatky obetí 1968. Lebo nikto zodpovedný s historickou pamäťou nemohol niečo také podpísať. A to už nehovorím o primitívnej argumentácii Juraja Krúpu, že vlastizradca je vraj ten, kto sa stavia na odpor našim spojencom,“ argumentuje Chmelár.

Grázli…

Podľa Chmelára koalícia nemá nijaké morálne právo hovoriť o slušnosti a demokracii. Patria k tým, ktorí tieto pojmy najviac pošpinili. „Nie, títo ľudia ma už o nenávisti, slušnosti, slobode a demokracii nebudú poúčať. Grázli ma nemajú čo naučiť. A ani ja si s nimi nemám čo povedať. Mám ich prečítaných. Toto nie je alternatíva, ktorá by nás mohla priviesť k lepšiemu Slovensku,“ uzatvára svoj text Chmelár.

hlavnydennik

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

VIDEO: Západ je hlavným sponzorom globálneho terorizmu

Západné krajiny na čele so Spojenými štátmi, financujúce ukrajinský a svetový terorizmus, sú hlavnou destabilizačnou…

2 minúty ago

Ďalšie dôkazy pre tých zodpovedných za COVID/Vakcíny

Môže sa krajina, ktorá už upadla tak ako Amerika, zotaviť? “Noviny Epoch Times získali oficiálne dokumenty, ktoré…

5 hodín ago

Členské štáty EÚ definitívne schválili nový pakt o migrácii a azyle. Slovensko pri dvoch predpisoch hlasovalo proti a pri ôsmich sa zdržalo hlasovania

Nový pakt je výsledkom dlhých rokov búrlivých diskusií medzi členskými krajinami. Ministri členských krajín Európskej…

5 hodín ago

Peter Weis: Slovensko chce stavať štátny jadrový reaktor

Ministerka hospodárstva SR Denisa Saková sa dnes vyjadrila: “Samozrejme z politického hľadiska si nevieme predstaviť, že tá…

6 hodín ago

Rostislav Iščenko: Západ prijme podmienky mieru, pretože nebude mať s čím bojovať

Fínsky prezident nedávno opäť vyhlásil, že z pohľadu našich západných “priateľov a partnerov” vedie cesta…

6 hodín ago

Ruské sily spustili raketové útoky na letisko pripravované na príjem stíhačiek F-16

Šéf amerického ministerstva zahraničných vecí Anthony Blinken pricestoval na neohlásenú návštevu Kyjeva. Na Ukrajine sa…

6 hodín ago