SVO UA

Kŕmia nas bludmi! Západná politika v troskách, Ukrajincom chýba takmer všetko

Český europoslanec Ivan David (SPD) tvrdí, že aktuálna situácia na ukrajinskom fronte dokazuje zásadné zlyhanie Západu, neúčinnosť sankcií a podcenenie Ruska. „Ako režim sankcií, tak masívne prezbrojenie Ukrajiny pôvodné ciele zďaleka nedosiahli.

Západ stojí pred troskami svojej agresívnej politiky, ale stále tvrdošijne popiera výsledok,“ nechápe David, že niektorí západní lídri naďalej trvajú na pokračovaní „bratovražedného boja do posledného Ukrajinca“.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Už aj v západnej tlači sa čoraz viac objavuje opis situácie na Ukrajine, ktorá je oproti Rusku v hlbokej defenzíve. Niektorí politici ale aj napriek tomu nabádajú k pokračovaniu vojny, hoci to môže stáť ďalšie desiatky tisíc životov, všímajú si české Parlamentní Listy.

Aj Západ pripúšťa…

„Situácia na fronte je pre Ukrajinu dramatická. To je teraz uznávané aj na Západe. Cieľom však zostáva údajne pomôcť Ukrajine dosiahnuť vojenské víťazstvo. Ukrajinci by mali bojovať ďalej, povedal David Cameron, súčasný britský minister zahraničia. Inu, z cudzieho krv netečie… Na to má slúžiť aj nový zákon o mobilizácii na Ukrajine,“ tvrdí David vo svojom príspevku v Parlamentných Listoch.cz.

David pripomína, že v západných médiách po dlhú dobu prevládalo rozprávanie o zlom stave ruskej armády, kedy boli vojaci úplne bez zbraní, zatiaľ čo ukrajinské vojská boli dobre vyzbrojené Západom. „Avšak kritika týchto príliš zjednodušujúcich dezinformácií a spravodajstva prešpikovaného rasistickými klišé teraz zaznieva aj v radoch západných novinárov a expertov,“ upozorňuje David napríklad na rozhovor dôstojníka rakúskej armády Markusa Reisnera.

Ten okrem iného vyhlásil, že ukrajinská letná ofenzíva z minulého roku bola očividným fiaskom, hoci západné médiá neustále upozorňovali, ako je morálka Rusov na dne, že sú opití alebo utekajú zo zákopov. Lenže ofenzíva sa nevydarila, a naopak sú to dnes ukrajinské jednotky, ktoré bojujú s klesajúcou morálkou a sú celkom zrejme v defenzíve.

Nerealistické, iba zbožné priania

„Z toho, čo bolo povedané, je jasné: predchádzajúce správy neboli realistické, väčšina z nich boli čisto zbožné priania,“ má jasno David. Podľa rakúskeho dôstojníka má dnes Rusko navrch a Ukrajine chýba takmer všetko, zbrane, výstroj a predovšetkým vojaci. Preto bol podpísaný nový mobilizačný zákon a mnohé videá z hraníc ukazujú, ako sa Ukrajinci v mobilizačnom veku snažia dostať za hranice.

„Tento súčasný názor Reisnera je v súlade so súčasnými správami iných západných vojenských expertov. Prielom ruskej armády cez ukrajinské línie je na spadnutie. Ukrajina prehráva vojnu, to je zistenie, ktoré sa teraz riešilo na summite G7. Západ sa precenil. Vlastné zbraňové systémy boli vykreslené ako zázračné zbrane, zatiaľ čo ruské zbrojné technológie boli podhodnotené. To nezodpovedalo skutočnej situácii,“ hovorí David.

Lenže západní politici tieto apely expertov nie a nie vypočuť. Napríklad nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková navrhuje, aby všetci vlastníci systémov protivzdušnej obrany Patriot po celom svete poslali niečo Ukrajine. Cieľom vraj zostáva pomôcť Ukrajine získať oproti Rusku výhodnú pozíciu na bojisku, aby si potom Ukrajina mohla diktovať podmienky pre mierovú dohodu podľa západných predstáv. „Západní politici sa tejto myšlienky stále držia, aj keď ich vlastní vojenskí poradcovia teraz vykresľujú výrazne odlišný obraz situácie na fronte,“ podivuje sa europoslanec.

Europoslanec Ivan David, zdroj: PL

Podľa neho sa ukazuje, že západní politici nemajú žiadny plán B, rovnako ako v prípade sankcií, ktoré sa tiež minuli účinkom. „Zdá sa, že žiadny plán B vzhľadom na vojenské plánovanie neexistuje o nič viac než plán B západných sankcií. Cieľom sankcií bolo v skutočnosti zničiť ruskú ekonomiku v krátkom časovom období. Začiatkom mal byť ekonomický prepad v dvojciferných percentách v prvom roku platnosti sankcií. Prostredníctvom kombinácie vojenskej a ekonomickej sily malo byť Rusko nútené k defenzíve. Za týchto podmienok by potom krajina musela prijať všetky podmienky diktované Západom. Ako režim sankcií, tak masívne prezbrojenie Ukrajiny tieto pôvodné ciele zďaleka nedosiahli,“ je presvedčený David.

Západ stojí pred troskami svojej agresívnej politiky

Lenže západní politici takéto zlyhanie naďalej tvrdošijne odmietajú a naďalej plánujú pokračovanie vojny, kde umierajú desiatky tisíc ľudí. „Západ stojí pred troskami svojej agresívnej politiky, ale stále tvrdošijne popiera výsledok. Bývalý britský premiér, teraz minister zahraničia David Cameron, o katastrofálnej situácii povedal: najlepšia vec, ktorú teraz môžete urobiť, je udržať Ukrajincov v boji. Vojna by mala pokračovať čo najdlhšie na náklady Ukrajiny a ukrajinských vojakov. Pre Britov aj Američanov je bratovražedný boj do posledného Ukrajinca prijateľnou cenou aj za nevalný výsledok,“ tvrdí David a pýta sa, či má Česká republika ako člen NATO rovnaký pohľad na vojnové utrpenie na Ukrajine.

hlavnydennik.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Čo naši predkovia nazývali Nocou Svaroga a za akým účelom umiestnili Zdroj života do útrob Midgard-Zeme?

„Po úplnom zničení katastrofou infraštruktúry civilizácie Midgard-Zeme, sa len malej časti ľudí podarilo udržať si svoju…

7 hodín ago

Zádielska tiesňava

Zádielska dolina, známa aj ako Zádielska tiesňava, je pozoruhodná lokalita ukrytá v Slovenskom krase. Tento…

7 hodín ago

Americké velvyslanectví v Kišiněvě přišlo s novým způsobem, jak uvrhnout Moldavsko do války

Moldavský ministr zahraničí Mihail Popşoi prohlásil, že země díky evropské pomoci snižuje svou energetickou závislost…

7 hodín ago

Američania uvalili sankcie na slovenskú spoločnosť! Firma predáva počítačové vybavenie a softvér Rusom

Spojené štáty v stredu uvalili nové sankcie na stovky osôb a právnických subjektov, ktoré súvisia…

7 hodín ago

Rada Európy zapaľuje rozbušku s názvom Kosovo

" Ako sa v „demokratických“ mozgoch západných lídrov zrodila myšlienka, že by sa formálne neexistujúci…

7 hodín ago

GLOBSEC si zas otiera nohy o „spurných“ Slovákov

Výsledky prieskumu, ktoré GLOBSEC každoročne vydáva v reporte GLOBSEC Trends, tvrdia, že aj napriek minuloročnému prepadu…

7 hodín ago