zamyslenie

Koho obilie sa vyváža z Ukrajiny? Kontrola amerických GMO gigantov nad ukrajinskou poľnohospodárskou pôdou

Stručne obsah článku: Veľký humanitárny rozruch v posledných týždňoch požadujúci bezpečnú prepravu ukrajinského obilia na zmiernenie hladovej krízy v Afrike a inde je klamlivý na mnohých úrovniach.

V neposlednom rade je to, kto je vlastníkom pôdy, na ktorej sa obilie pestuje, a či je toto zrno skutočne nelegálnou kukuricou patentovanou na GMO a inými obilninami. Skorumpovaný Zelenského režim v tichosti uzavrel dohody s veľkými GMO poľnohospodárskymi spoločnosťami na Západe, ktoré pokradmu prevzali kontrolu nad najproduktívnejšou poľnohospodárskou pôdou na svete „čiernozemou“.

Puč CIA v roku 2014

Vo februári 2014 štátny prevrat podporovaný vládou USA prinútil zvoleného prezidenta Ukrajiny utiecť, aby si zachránil život do Ruska. V decembri 2013 prezident Viktor Janukovyč po mesiacoch diskusií oznámil, že Ukrajina vstúpi do ruskej Eurázijskej hospodárskej únie na základe prísľubu ruského nákupu ukrajinského štátneho dlhu v hodnote 15 miliárd USD a 33 % zníženia nákladov na dovážaný ruský plyn.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Konkurenčnou ponukou bolo mizerné „pridružené členstvo“ v EÚ spojené s prijatím drakonického balíka pôžičiek MMF a Svetovej banky zo strany Ukrajiny, ktorý by si vynútil privatizáciu ukrajinskej neoceniteľnej poľnohospodárskej pôdy, umožnil pestovanie GMO plodín, ako aj uvalenie výrazného zníženia dôchodkov. a sociálnej strohosti. Výmenou za pôžičku od MMF vo výške 17 miliárd USD by Ukrajina musela tiež zvýšiť dane z príjmu fyzických osôb až o 66 % a zaplatiť o 50 % viac za zemný plyn.

Pracovníci by museli pracovať o desať rokov dlhšie, aby dostali dôchodky. Cieľom bolo otvoriť Ukrajinu „ zahraničným investíciám “.Zvyčajné znásilňovanie ekonomiky MMF v mene globalistických korporátnych záujmov.

Kľúčovým ustanovením požiadaviek USA a MMF na poprevratovú vládu premiéra Arsenija Jaceňuka bolo konečne sprístupniť bohatú ukrajinskú poľnohospodársku pôdu zahraničným agropodnikateľským gigantom, GMO gigantom, vrátane Monsanto a DuPont.

Traja z Jaceňukovho kabinetu, vrátane kľúčových ministrov financií a hospodárstva, boli cudzí štátni príslušníci, čo Kyjevu nadiktovala Victoria Nulandová z amerického ministerstva zahraničia a vtedajší viceprezident Joe Biden .

Washingtonom nariadené úverové podmienky MMF vyžadovali, aby aj Ukrajina zrušila svoj zákaz geneticky modifikovaných plodín a umožnila súkromným korporáciám ako Monsanto pestovať svoje GMO semená a postrekovať polia Roundupom od Monsanta.

Odkedy Ukrajina v roku 1991 vyhlásila nezávislosť od Sovietskeho zväzu, udržanie kontroly nad vzácnou „čiernou zemou“ Ukrajiny je jednou z najpálčivejších otázok v národnej politike. Nedávne prieskumy verejnej mienky ukazujú, že 79 % Ukrajincov chce získať kontrolu nad svojou pôdou zo zahraničia. Ukrajina ako južné Rusko je domovom cenných černozemí alebo černozemí, tmavej pôdy bohatej na humus, ktorá je veľmi produktívna a potrebuje málo umelých hnojív.

Moratórium 2001

Ukrajinský zákon z roku 2001 uvalil moratórium na súkromný predaj poľnohospodárskej pôdy väčším spoločnostiam alebo zahraničným investorom. Moratórium malo zastaviť skupovanie bohatej poľnohospodárskej pôdy skorumpovanými ukrajinskými oligarchami a ich prenájom zahraničnému agrobiznisu. Dovtedy Monsanto a ďalší západný agrobiznis výrazne prenikli na Ukrajinu.

Keď Ukrajina v roku 1991 opustila Sovietsky zväz, farmári, ktorí pracovali v sovietskych kolektívnych farmách, dostali malé pozemky. Aby sa zabránilo predaju pozemkov hladným zahraničným agropodnikateľom, bolo v roku 2001 odhlasované moratórium.

Sedem miliónov ukrajinských farmárov vlastnilo malé pozemky s celkovou rozlohou približne 79 miliónov akrov. Zvyšných 25 miliónov akrov vlastnil štát. Pestovanie GMO plodín bolo prísne nezákonné.

Napriek moratóriu začali Monsato, DuPont, Cargill a ďalší západní dodávatelia GMO tajne a nezákonne šíriť svoje patentované semená GMO v čiernej zemi Ukrajiny.

Malí vlastníci pôdy by prenajali svoju pôdu veľkým ukrajinským oligarchom, ktorí by zase uzavreli tajné dohody s Monsantom a ďalšími o pestovaní GMO kukurice a sóje. Do konca roka 2016 podľa už vymazanej správy amerického ministerstva poľnohospodárstva bolo asi 80 % ukrajinskej sóje a 10 % kukurice vypestovaných nelegálne z geneticky modifikovaných semien.Zákon Zelenskyy 2021 umožnil, aby sa tieto otvorené dvere ku GMO výrazne rozšírili.

Vstúpte do komika

V máji 2019 bol Volodymyr Zelenskyj , ukrajinský televízny komik, chránenec notoricky skorumpovaného ukrajinského oligarchu Igora Kolomojského , zvolený za prezidenta v tragickej ľudovej vzbure „proti vládnej korupcii“. Jedným z prvých Zelenského počinov v roku 2019 bol pokus o zrušenie moratória na pôdu z roku 2001. Poľnohospodári a občania zorganizovali v roku 2020 obrovské protesty, aby zablokovali zmeny, ktoré navrhol Zelenskyy.

Nakoniec, využívajúc obmedzenia týkajúce sa blokovania ochorenia Covid a zákazy verejných protestov, v máji 2021 Zelenskyy podpísal zákon č. 2194, ktorý dereguluje pôdu a nazval ju „kľúčom“ k „trhu s poľnohospodárskou pôdou“.

Mal pravdu. Zelenskyj v záludnom kroku na upokojenie opozície farmárov tvrdil, že nový zákon umožňuje v prvých rokoch kupovať alebo predávať cennú poľnohospodársku pôdu iba ukrajinským občanom. Nespomenul obrovskú medzeru, ktorá umožňuje spoločnostiam v zahraničnom vlastníctve ako Monsanto (dnes súčasť Bayer AG) alebo DuPont (dnes Corteva), či iným spoločnostiam, ktoré pôsobia na Ukrajine viac ako tri roky, tiež kúpiť požadované pozemky .

Zákon z roku 2021 dal vlastníctvo aj notoricky skorumpovaným obecným a dedinským samosprávam, ktoré môžu zmeniť účel pozemku. Po januári 2024 môžu občania Ukrajiny, ako aj korporácie kúpiť až 10 000 hektárov pôdy.

A novela zákona o trhu s pôdou z apríla 2021 – „O zmene a doplnení Pozemkového zákonníka Ukrajiny a ďalších legislatívnych zákonov týkajúcich sa zlepšenia systému hospodárenia a deregulácie v oblasti pozemkových vzťahov“ – otvorila ďalšiu obrovskú medzeru pre zahraničné agropodniky, aby ovládli bohatú ukrajinskú čiernu zem.

Amerika chce ukrajinskú pôdu

Novela obchádza zákaz predaja pôdy cudzincom zmenou účelu pozemku, povedzme z ornej pôdy na komerčnú pôdu. Potom ho možno predať komukoľvek, vrátane cudzincov, ktorí ho môžu následne využiť na poľnohospodársku pôdu. Zelenskyy podpísal návrh zákona a vrátil sa k svojmu predvolebnému sľubu držať a celoštátne referendum o akejkoľvek zmene vlastníctva pôdy.

Ak by existovali pochybnosti o záujme amerického agrobiznisu napojeného na GMO o zaujatie ukrajinskej prvotriednej poľnohospodárskej pôdy, poučný je pohľad na súčasné predstavenstvo Obchodnej rady USA-Ukrajina. 

Zahŕňa najväčšieho súkromného obilného a poľnohospodárskeho giganta na svete, Cargill. Zahŕňa spoločnosť Monsanto/Bayer, ktorá vlastní patentované semená GMO a smrtiaci pesticíd Roundup. Zahŕňa Cortevu, obrovskú GMO fúziu spoločností DuPont a Dow Chemicals. Zahŕňa kolegov obilných kartelových gigantov Bunge a Louis Dreyfus. Zahŕňa hlavného výrobcu poľnohospodárskeho vybavenia John Deere.

Toto boli silné agropodnikateľské korporácie, ktoré údajne stáli za Zelenskyjovou zradou jeho volebného sľubu.

Keďže Bayer/Monsanto, Corteva a Cargill už kontrolujú údajne 16,7 milióna hektárov prvotriednej ukrajinskej černozemskej poľnohospodárskej pôdy a s de facto úplatkom od MMF a Svetovej banky Zelenskyyho vláda ustúpila a predala. Výsledok bude veľmi zlý pre budúcnosť toho, čo bolo donedávna „chlebníkom Európy“.

Vzhľadom na to, že Ukrajinu teraz otvorili spoločnosti GMO kartelu, zostáva len Rusko, ktoré zakázalo pestovanie GMO v roku 2016 ako jediný veľký svetový dodávateľ obilia bez GMO. EÚ údajne pracuje na novom zákone, ktorý by zvrátil dlho zavedený kritický schvaľovací proces pre GMO plodiny a otvoril tam stavidlá pre prevzatie GMO.

F. William Engdahl

O autorovi: F. William Engdahl je konzultant a lektor v oblasti strategických rizík, má titul z politiky na Princetonskej univerzite a je najpredávanejším autorom o rope a geopolitike, exkluzívne pre online magazín  „New Eastern Outlook“ , kde bol tento článok pôvodne publikovaný. Je vedeckým pracovníkom Centra pre výskum globalizácie. 

Zdroj:globalresearch/Sksprávy

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

VIDEO: Pre slovenského premiéra „plán B“ neexistoval

Od môjho priateľa z Bratislavy, ktorý pôsobí v užšom kruhu Roberta Fica, šéfa slovenskej vlády,…

47 minút ago

VIDEO: „Útok na Fica byl politickým atentátem s cílem ho zabít.

Situace se vyhrotila v závěru jeho premiérství, kdy slovenské progresivistické síly začaly dramatick útočit na…

50 minút ago

VIDEO: Zvolený prezident Peter Pellegrini s poľutovaním skonštatoval, že na okrúhly stôl politických strán po atentáte na premiéra Fica ešte nedozrel čas.

„Posledné dni a tlačové konferencie nám však ukázali, že niektorí politici jednoducho nie sú schopní…

56 minút ago

Národ čaká návrat bojovníka

Dlhodobé rozdeľovanie a nálepkovanie ľudí, zasievanie nenávisti ktoré začalo radikalizáciou kovidových opatrení sa stalo vyskúšanou zbraňou.…

60 minút ago

Zelenskyj kritizuje Západ, ktorý vraj chce ukončiť konflikt na Ukrajine

Vodca kyjevského režimu uviedol, že Ukrajina sa teraz nachádza v "nezmyselnej situácii" v dôsledku postoja…

1 hodinu ago

Lavrov: Rusko už nebude považovať štáty Západu za partnerov minimálne jednu generáciu

Námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Rjabkov medzitým prirovnal západné elity k delikventnej mládeži a…

1 hodinu ago