domovina

Hegerove protilátky udreli premiérovi do hlavy: Slovensko už vraj dávno kompenzovalo zvýšené ceny potravín & energií a okolité krajiny nás svojim opatreniami pri znižovaní DPH len dobiehajú

Predseda slovenskej vlády Eduard Heger (OĽaNO) demonštroval v sobotu v priamom prenose svoju demagógiu, nekompetentnosť a totálnu stratu styku s realitou štátu, ktorého je premiérom.

Okolité štáty pri opatreniach kompenzujúcich občanom vyššie ceny energií a potravín len dobiehajú to, čo Slovensko už v tomto smere urobilo. V rozhlasovej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to uviedol predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO), pričom poukázal na to, že jeho vláda investovala v predchádzajúcich mesiacoch na tieto účely stovky miliónov eur.

„Oni to v predchádzajúcom období neurobili, my áno a urobili sme to kvalitne,“ zdôraznil premiér pri porovnaní intervencií Slovenska a iných štátov.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Pri opatreniach kompenzujúcich zdražovanie spomenul napríklad investície do regulácie cien energií v predchádzajúcich dvoch rokoch, zaradil k nim aj trinásty dôchodok či príspevok za očkovanie pre seniorov.

„Aj tieto prostriedky môžu použiť na to, aby zvládli zvýšenie cien,“ upozornil. Rovnako pripomenul aj 350-eurovú jednorazovú odmenu pre pracovníkov v štátnej a verejnej správe. Poukázal i na indície naznačujúce rast platov.

Avizoval zároveň, že na najbližšie rokovanie vlády pripravuje kabinet opatrenie, ktoré má zvýšené ceny energií kompenzovať subjektom štátnej a verejnej správy. Detaily prezradiť nechcel. „Predstavíme ich na vláde,“ uistil.

V súvislosti s pandémiou povedal, že na vrchole vlny omikronu očakávajú v nemocniciach 5 000 až 7 000 hospitalizovaných s covidom. Najhorší scenár počíta s 10 000 pacientmi. Premiér však ubezpečil, že kapacity na to máme.

Avizoval tiež, že k uvoľňovaniu protipandemických opatrení by mohlo dôjsť po odznení vlny omikronu, ktorej kulmináciu očakáva na prelome februára a marca.

Tvrdí, že po omikrone bude premorenie Slovenska dosť vysoké. Nemá zatiaľ informácie, že by bol na obzore nejaký nový nebezpečný variant koronavírusu.

V súvislosti s nadchádzajúcim marcovým spoločným cvičením amerických a slovenských vojakov – Saber Strike – povedal, že nemôže zvýšiť napätie okolo Ukrajiny, pretože ho plánovali dlhodobo, teda dlho predtým než sa situácia na rusko-ukrajinských hraniciach začala zhoršovať.

Šéf kabinetu tiež pripomenul, že s Ukrajinou aktívne rokujú o jej prípadných potrebách. Slovensko už prisľúbilo, že navýši kapacitu reverzného toku plynu smerom na Ukrajinu.

Heger si myslí, že parlament schváli dohodu o obrannej spolupráci medzi Slovenskom a Spojenými štátmi. „Toto je úplná samozrejmosť a povinná jazda. Dúfam, že aj pani prezidentka dohodu podpíše,“ uviedol Heger s tým, že nevidí žiadny dôvod na váhanie. Opäť zdôraznil, že opozícia v súvislosti s dohodou verejnosť klame, zavádza a šíri dezinformácie a že nedôjde k žiadnemu nekontrolovateľnému rozmiestňovaniu amerických vojakov na území Slovenska.

„Spojenci sa musia správať zodpovedne v každom čase,“ doplnil premiér a uviedol, že verejnosť sa sama presvedčí o zavádzaní opozície po tom, čo zmluvu definitívne schvália a ratifikujú.

Celú reláciu si môžete vypočuť TU.

Fico: Musel som si päťkrát vypočuť, čo Heger vyhlásil

Na šokujúce slová ministerského predsedu Eduarda Hegera (OĽaNO) reagoval vo svojom videoblogu bývalý trojnásobný premiér Robert Fico:

Zdroj: info.sk / spravy.rtvs.sk / InfoVojna / YouTube

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Nová šéfka Súdnej rady Marcela Kosová konštatuje, že politický nominant v sudcovskej rade nie je nadávka, ale fakt.

Upozornila však na to, že napriek tomu nemajú plniť zadania politikov. Sudkyňa Krajského súdu v Bratislave…

1 hodinu ago

Hysterické kampane v médiách hromadne vymývali mozgy

Známy publicista a komentátor Dag Daniš nastoľuje v statuse na svojom profile na sociálnej sieti  naliehavú tému…

1 hodinu ago

Prelomový zákon v Mongolsku: Občania budú mať priamy príjem z prírodných zdrojov

Mongolsko robí rozhodujúci krok smerom k spravodlivému rozdeleniu národného bohatstva. Nedávno bol prijatý zákon, podľa…

1 hodinu ago

Deň Lady, Rodičovský deň

Podľa Krɣholetu Čísloboha v Sorokovnik Posevu a Narečenia, 40 Eliet, Pravoslávni Staroverci Ingľani slávia DEŇ…

2 hodiny ago

Bezpečnostná rada OSN odmietla rezolúciu, v ktorej Rusko žiada zákaz rozmiestňovania a používania zbraní vo vesmíre

Spojené štáty pri vetovaní rezolúcie uviedli, že Rusko minulý týždeň vypustilo na nízku obežnú dráhu…

2 hodiny ago