domovina

Hamranovo policajné komando pokračuje v prenasledovaní opozície a kritikov súčasného antidemokratického režimu na Slovensku

Šesť týždňov pre parlamentnými voľbami vtrhla NAKA do domu riaditeľa Slovenskej informačnej služby, v putách skončili aj viacerí príslušníci policajnej inšpekcie, ktorí vyšetrujú zločiny súvisiace s manipuláciou trestných konaní.

Policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) mali počas zásahu vo štvrtok ráno zadržať minimálne dve osoby. Má ísť o členov bývalého tímu Oblúk z policajnej inšpekcie. Zasahovať mali aj v dome riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Michala Aláča a bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského, ktorí údajne neboli doma.

Zadržať sa im však podarilo exvyšetrovateľa inšpekcie tímu Oblúk Jozefa Khandla, ktorý mal na starosti kauzu obvineného policajta Jána Čurillu a jeho kolegov. Národná kriminálna agentúra spustila akciu zameranú na bývalých členov tímu Oblúk dnes v skorých ranných hodinách. Tím Oblúk viedla Diana Santusová. Tú často na svojich tlačových besedách spomínajú opoziční politici. Jej meno figuruje aj v odposluchoch z kancelárii NAKA.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Podľa televízie Markíza je štvrtková akcia NAKA zameraná na vyšetrovanie tímu Oblúk z úradu inšpekčnej služby.

Podľa portálu sa majú policajti nachádzať v budove SIS aj Národného bezpečnostného úradu (NBÚ).

Pracovná skupina Oblúk preverovala vyšetrovateľov NAKA, ktorých podozrievali z manipulácie veľkých káuz a ovplyvňovania svedeckých výpovedí. Podľa našich informácií sa policajti momentálne nachádzajú aj v budove NBÚ. Dôvodom akcie je možné manipulovanie vyšetrovania.

Prezident Policajného zboru Štefan Hamran zvolal brífing na dnes 13-tu hodinu spoločne s prvým viceprezidentom Policajného zboru Braňom Kiššom a riaditeľom NAKA Ľubomírom Daňkom.

Informovať budú o dnešnom zásahu NAKA voči členom bývalého tímu Oblúk. Tému tlačovej konferencie vedenie polície nazvalo Rozuzlenie.

Policajný prezident Štefan Hamran sa podľa bývalého trojnásobného premiéra Roberta Fica na svojej pondelkovej tlačovej besede priznal k plánu zlikvidovať generálneho prokurátora Maroša Žilinku a šéfa SIS Michala Aláča.

Bývalý dlhoročný šéf odborového zväzu Miroslav Litva, ale aj súčasní predstavitelia Odborového zväzu polície sú pobúrení súčasným vedením slovenskej polície a jeho praktikami, ako aj dosadenie obvineného vyšetrovateľa NAKA Pavla Ďurku na dôležitú pozíciu v rámci policajnej inšpekcie. A to všetko za súhlasu a vedomosti nielen prezidentky SR Zuzany Čaputovej, ale aj výkonného predsedu jej úradníckej vlády, exguvernéra NBS a hosťujúceho pedagóga Sorosovej univerzity vo Viedni Ľudovíta Ódora, ktorý po odstránení Ivana Šimka z funkcie ministra vnútra riadi tento rezort.

Prezidentka Zuzana Čaputová v súvislosti s ranným zásahom Národnej kriminálnej agentúry v bezpečnostných zložkách štátu požiadala premiéra Ľudovíta Ódora, aby zvolal Bezpečnostnú radu Slovenskej republiky. Informoval o tom prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

Prezidentka zároveň očakáva, že polícia spolu s dozorujúcim prokurátorom v medziach zákona veľmi rýchlo vysvetlia verejnosti okolnosti prípadu a svoj postup.

Správu aktualizujeme …

Zdroj: InfoVojna / topky.sk / tvnoviny.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

Lavrov: Ak sa chcú USA a ich spojenci biť za Ukrajinu, Rusko je na to pripravené

Štáty kolektívneho Západu nemajú podľa šéfa ruskej diplomacie Sergeja Lavrova záujem rokovať diplomatickými prostriedkami o…

5 minút ago

Švédská centrální banka: Vpřed k hotovosti

Funkčnost digitálních plateb nelze zaručit v případě nepředvídatelných událostí, jako jsou výpadky proudu, přírodní katastrofy nebo…

8 minút ago

Harabin: Slovensko proti sankciám EÚ

Slovenská republika by mala čo najskôr oficiálne odstúpiť od všetkých protiprávne uvalených sankcií proti Ruskej…

13 minút ago

Kyjev nedokáže zastaviť nový typ ruských rakiet

Napriek tomu, že v rozpore s vôľou Washingtonu vrhá Zelenskyj batérie Patriotov priamo na front,…

21 minút ago

Poľsko zrušilo rozhovory s Ukrajinou pre obvinenia z korupcie

Poľsko zrušilo rokovania s Ukrajinou o poľnohospodárstve pre obvinenia z korupcie vznesené proti viacerým ukrajinským…

22 minút ago