domovina

Hamranova polícia po výsluchu zadržala šéfa SIS Aláča. „Preboha, Slovensko, zobuďme sa! Toto je normálny prevrat!,“

… reagoval Fico, ktorý zároveň varoval všetkých občanov pred hrozivým scenárom po uchopení moci sorosovsko-čaputovskou progresívnou partičkou.

NAKA v rámci akcie Rozuzlenie vo štvrtok obvinila viacero osôb. Medzi nimi podnikateľa Petra Košča, bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského, súčasného riaditeľa SIS Michala Aláča, bývalého príslušníka NAKA Jána Kaľavského a bývalého príslušníka SIS Martina Ciriaka.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Národná kriminálna agentúra (NAKA) mala v piatok zadržať riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Michala Aláča obvineného v rámci akcie Rozuzlenie. Ten prišiel po 10.00 h vypovedať na pracovisko NAKA v Žiline. Informujú o tom viaceré médiá aj predseda strany Smer-SD Robert Fico.

Deň po zemetrasení v bezpečnostných zložkách a obvinení šéfov SIS a NBÚ prišiel na výsluch riaditeľ tajnej služby Michal Aláč. Šéf Slovenskej informačnj služby mal byť podľa Hamrana a tzv. čurillovcou súčasťou zločineckej skupiny. Ten obvinenia odmieta. Pred vyšetrovateľa sa postupne postavia aj Aláčov predchodca Vladimír Pčolinský aj šéf Národného bezpečnostného úradu Roman Konečný.

Michal Aláč prišiel na výsluch do Žiliny krátko pred desiatou hodinou. Médiám sa vyhol. Zadržať ho chceli už počas včerajšej akcie Rozuzlenie, doma ho však nenašli, nakoľko sa nachádzal na služobnej ceste. Podľa vyšetrovateľa spolu s ďalšími tvorili zločineckú skupinu na čele ktorej mal stáť Peter Košč prezývaný Pán X.

Riaditeľa Slovenskej informačnej služby Michala Aláča obvinil vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúr zo skutku spájaného so založením zločineckej skupiny. Po niekoľkohodinovom výsluchu ho vyšetrovateľ zadržal a podľa všetkého bude pre neho žiadať väzbu. S návrhom sa musí stotožniť dozorujúci prokurátor. Ak sa tak stane, žiadosť predloží službukonajúcemu sudcovi Špecializovaného trestného súdu. Informoval v piatok večer portál Plus 7 dní.

„Vzhľadom na prebiehajúce úkony trestného konania nebudeme v súčasnej dobe poskytovať bližšie informácie,“ uviedli z Prezídia Policajného zboru.

K otázkam sa bližšie nevyjadrila ani SIS. „Slovenská informačná služba vzala na vedomie výsledky prvotných procesných úkonov orgánov činných v trestnom konaní. S cieľom nezasahovať do priebehu trestného konania v tomto štádiu sa SIS nebude k veci vyjadrovať,“ skonštatovala jej hovorkyňa Zuzana Morávková pre TASR.

Aláča obvinila polícia v súvislosti s činnosťou zločineckej skupiny, ktorá údajne sabotovala vyšetrovanie trestných káuz. Skupina podľa policajného prezidenta Štefana Hamrana diskreditovala vyšetrovateľov NAKA, zbavovala zodpovednosti obvinených a skresľovala informácie. Do tejto oblasti podľa Hamrana spadá aj medializovaná správa o údajnom manipulovaní vyšetrovaní korupčných káuz z dielne SIS.

„Cieľom skupiny je sťaženie alebo zmarenie vyšetrovania korupčných a iných trestných činov, navodzovali dojem, že čurillovci systémovo zlyhávajú pri vyšetrovaní, diskreditácia OČTK, zabezpečovanie značne skreslených alebo celkom vymyslených informácií,“ vyhlásil policajný prezident Štefan Hamran na štvrtkovej tlačovej besede.

Členom skupiny mal byť podľa polície aj Aláčov predchodca. Okrem toho má Vladimír Pčolinský na krku aj obvinenie zo zneužitia právomocí verejného činiteľa z pomsty. Rovnaký paragraf má aj šéf NBÚ. Informuje portál TVnoviny.

Vladimír Pčolinský ide na výsluch v sobotu. Pred vyšetrovateľa by sa mal v nasledujúcich dňoch postaviť aj obvinený šéf NBÚ Roman Konečný.

Naopak výsluch má za sebou bývalý príslušník SIS Martin Ciriak. Je už na slobode. V putách ale neskončil prvýkrát. Len pred mesiacom ho odsúdili za úplatky, ktoré bral od podnikateľov za ochranu. Dostal podmienku a za svoje konanie sa ospravedlnil.

Bez obvinenia prepustili aj dvoch aktívnych policajtov.

Policajné vedenie tvrdí, že dôkazy zhromažďovali vyše roka. Vyšetrovateľ vypočul 20 ľudí aj utajeného svedka.

NAKA v rámci akcie Rozuzlenie vo štvrtok obvinila viacero osôb. Medzi nimi podnikateľa Petra Košča, bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského, súčasného riaditeľa SIS Michala Aláča, bývalého príslušníka NAKA Jána Kaľavského a bývalého príslušníka SIS Martina Ciriaka.

Obvinenie sa týka zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov či navodzovať dojem o manipulácii výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní. Ďalší dvaja policajti boli zadržaní ako podozriví. Prezidentka vyzvala premiéra, aby zvolal v tejto súvislosti bezpečnostnú radu.

Polícia môže Aláča držať v cele 48 hodín. Za ten čas by sa vyšetrovateľ a prokurátor mali dohodnúť, či bude pre riaditeľa SIS žiadať väzbu. O zadržaní informoval líder strany Smer-SSD Robert Fico na sociálnej sieti.

Fico: Preboha, Slovensko, zobuďme sa! Veď toto je prevrat!

„Riaditeľa SIS Michala Aláča NAKA zadržala a ako dôvod uviedla, že môže ovplyvňovať svedkov. To sa nedá bez predbežného súhlasu špeciálnej prokuratúry,“ informoval v piatok večer na sociálnej sieti bývalý ministerský predseda Robert Fico.

„Takýto zásah nie je možný bez vedomia prezidentky Čaputovej,“ skonštatoval predseda Smeru. Ako dodal, prezidentka si teraz počká na rozhodnutie súdu o väzbe a ak súd skonštatuje, že obvinenie je zákonné, Aláča odpáli, aby tak posilnila pozície Progresívneho Slovenska v bezpečnostných zložkách.

„Už majú ministerstvo obrany a vojenské spravodajstvo, plne kontrolujú ministerstvo vnútra, Úrad špeciálnej prokuratúry, po odvolaní Aláča dostanú aj SIS. Potom po voľbách 30. 9. 2023 prezidentka odmietne poveriť víťaza volieb zostavením vlády a jej sluha Ódor môže kľudne vládnuť ďalšie mesiace. Sorosova Čaputová – demokracia na Slovensku – 1:0! A prezidentka podá na mňa za toto všetko trestné oznámenie,“ priblížil Fico.

„Preboha, Slovensko, zobuďme sa! Toto je normálny prevrat,“ dodal bývalý premiér.

Žiadny prevrat sa nekoná, vyhlásila Čaputová, ktorú expremiér Fico označuje za hlavu zločineckej skupiny

Prezidentka SR Zuzana Čaputová požiadala ešte vo štvrtok predsedu úradníckej vlády Ľudovíta Ódora, aby zvolal Bezpečnostnú radu štátu. V piatok po jej zasadnutí vyhlásila, že štvrtková akcia nebola policajným prevratom.

Odmietla tiež, že by o zásah vedela. „Žiadny policajný prevrat na Slovensku neprebieha, prebieha vyšetrovanie trestných činov, o ktorých rozsahu sa v médiách veľa popísalo,“ uviedla Čaputová s tým, že viaceré podozrivé osoby sa už priznali, viacerí sú obvinení a niektorí aj právoplatne odsúdení.

„Nik vám krajinu neunáša,“ dodal Ľudovít Ódor – výkonný predseda Čaputovej úradníckej vlády, ktorý pred tým pôsobil ako guvernér NBS a súčasne vyučoval aj na Sorosovej univerzite vo Viedni pred tým, ako sa táto liaheň sluhov nenávideného amerického miliardára Georgea Sorosa presťahovala z Maďarska, aj v Budapešti.

Soros a jeho zájmy na prvom mieste progresívnej Čaputovej úradníckej vlády na čele s jej výkonným predsedom Ódorom

Tri týždme po menovaní exguvernéra NBS a hosťujúceho pedagóga na Sorosovej univerzite vo Viedni Ľudovíta Ódora za výkonného predsedu Čaputovej úradníckej vlády bola v Centrálnom registri zmlúv dňa 6. júna 2023 zverejnená Zmluva o poskytnutí nenávratného finančného príspevku adresovaného Nadácii otvorenej spoločnosti (NOS-OSF) amerického miliardára Georgea Sorosa zo strany Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Tento nenávratný finančný príspevok, ktorý zaplatí každý Slovák je v neuveriteľnej hodnote sume 21 706 898, 89 eur. Čaputovej Ódorova vláda tak použila štátne peniaze na podvratnú činnosť tohto miliardára s pochybnou povesťou voči nášmu štátu, ktorú budú financovať samotní Slováci.

Soros priznal, že Čaputovú financoval

Americký miliardár George Soros v roku 2019 verejne priznal, že súčasnú prezidentku Zuzanu Čaputovú, ktorá pred tým pôsobila v mimovládnej organizácii Via Iuris prepojenej na jeho Nadáciu otvorenej spoločnosti financoval. Prezidentka sa však zo všetkých síl snaží dištancovať od jeho osoby a odmieta spájať svoje meno s ním. Tvrdí, že všetko sú to konšpirácie a hoaxy.

Čaputová krátky čas pred oznámením svojej kandidatúry na post prezidenta pôsobila ako podpredsedníčka Progresívneho Slovenska. Súčasným predsedom PS je europoslanec Michal Šimečka (nar. 1984).

Otec predsedu Progresívneho Slovenska Michala Šimečka, publicista Martin M. Šimečka v novembri roku 2017 počas verejnej diskusie pod názvom „Otvorene o extrémizme“ priznal, že Soros pomáhal pred 30 rokmi odstrániť vládu Vladimíra Mečiara. Amerického miliardára a finančného špekulanta označil pri tejto príležitosti za svojho priateľa.

Sorosovo priznanie o podpore Čaputovej bolo zverejnené na stránkach britského denníka The Guardianzačiatkom novembra roku 2019.

Jeho syn Alexander Soros junior (nar. 1985) pricestoval koncom mája 2023 na Slovensko. Dôvodom okrem stretnutí s viacerými poslušnými politikmi bola aj medzinárodná militaristická konferencia GLOBSEC.

Mladý Soros sa mal okrem účasti na Globsecu v pláne stretnutnúť aj s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, premiérom Ľudovítom Ódorom a bratislavským primátorom Matúšom Vallom z Progresívneho Slovenska.

Zdroj: tvnoviny.sk / plus7dni.sk / ta3.com / cas.sk / InfoVojna

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

V noci ruské sily udreli na ciele v Charkove, Poltave, Vinnici a Odese. Kyjev útočil na Krym

V noci 17. mája začali ruské jednotky sériu útokov na zariadenia kyjevského režimu. V Charkove…

5 hodín ago

CNN: Brazília sa na „mierovom samite“ o Ukrajine nezúčastní

Brazílsky prezident sa rozhodol nezúčastniť sa na mierovom samite o Ukrajine. Informuje CNN. Vyhlásil, že nemá zmysel…

6 hodín ago

Le Figaro: Rusko testuje silu obrany Ukrajiny smerom na Charkov

Bez zníženia intenzity svojich operácií na východe, kde sú stále sústredené hlavné ruské sily, sa…

6 hodín ago

„Je odvážna, krásna a múdra. Zuzana Čaputová nám ponúka nový druh politiky. Je to politika pre všetkých,“ napísal atentátnik na Fica o prezidentke

Predseda slovenskej vlády SR Robert Fico bol v stredu 15. mája 2024 počas výjazdového rokovania…

6 hodín ago

VIDEO: „Fico je priateľ Ruska, ktorý sa v tejto historickej a prelomovej dobe v dejinách ľudstva nebojí povedať svoj názor nezhodujúci sa s hlavným prúdom,“

Vyhlásila hovorkyňa ruského rezortu diplomacie a v súvislosti s pokusom zavraždiť slovenského premiéra, v dôsledku…

6 hodín ago

Atentát na Roberta Fica – dôsledok dlhodobej mediálnej hystérie za účasti Agresívneho Slovenska, SaS-ky, Demokratov & spol.

V spolupráci so sfanatizovanými progresívno-liberálnymi úderkami z Denníka N, SME, Aktuality, RTVS, TV Markíza, .týždeň…

6 hodín ago