zamyslenie

Globalizácia vojny. Americká „dlhá vojna“ proti ľudskosti. Odhaľte klamstvá. Konfrontujte vojnových zločincov

Táto „Dlhá vojna proti ľudskosti“ sa odohráva na vrchole najvážnejšej hospodárskej krízy v modernej histórii. 

Úzko súvisí s procesom globálnej finančnej reštrukturalizácie, ktorá vyústila do kolapsu národných ekonomík a ochudobnenia veľkých skupín svetovej populácie.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Globalizácia vojny. Dlhá vojna Ameriky proti ľudskosti

Svet je na nebezpečnej križovatke. Spojené štáty americké a ich spojenci začali vojenské dobrodružstvo, ktoré ohrozuje budúcnosť ľudstva.

Na Blízkom východe, vo východnej Európe, subsaharskej Afrike, strednej Ázii a na Ďalekom východe sa súčasne uskutočňujú veľké vojenské a tajné spravodajské operácie.

Americká vojenská agenda spája tak veľké operácie, ako aj skryté akcie zamerané na destabilizáciu suverénnych štátov.

„Komunistická hrozba“ z obdobia studenej vojny bola nahradená celosvetovou hrozbou „islamského terorizmu“.

Zatiaľ čo Rusko a Čína sa stali kapitalistickými „voľnotrhovými“ ekonomikami, preventívny jadrový útok prvého úderu sa napriek tomu zvažuje. Je iróniou, že Čína a Rusko sa už nepovažujú za „hrozbu pre kapitalizmus“. Práve naopak.

V stávke je ekonomické a finančné súperenie medzi súperiacimi kapitalistickými mocnosťami. Čínsko-ruská aliancia v rámci Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (SCO) predstavuje „konkurenčný kapitalistický blok“, ktorý podkopáva ekonomickú hegemóniu USA.

V Ázii USA prispeli v rámci svojho „Pivot to Asia“ k povzbudeniu svojich ázijsko-tichomorských spojencov vrátane Japonska, Austrálie, Južnej Kórey, Filipín a Vietnamu, aby ohrozovali a izolovali Čínu v rámci procesu „vojenského obkľúčenia“ Číny, ktorá nabrala impulz koncom 90. rokov 20. storočia.

Medzitým sa vojnová propaganda stáva čoraz rozšírenejšou. Vojna sa považuje za mierovú operáciu. Keď sa vojna stane mierom, svet sa obráti hore nohami. Konceptualizácia už nie je možná. Vzniká inkvizičný spoločenský systém. Konsenzus je viesť vojnu. Ľudia už môžu myslieť sami za seba.

Prijímajú autoritu a múdrosť zavedeného spoločenského poriadku.

Recenzia knihy od Michela Chossudovskeho

Profesor Michel Chossudovsky je najrealistickejší zo všetkých zahraničnopolitických komentátorov. Je vzorom integrity v analýze, jeho kniha poskytuje úprimné zhodnotenie extrémneho nebezpečenstva, ktoré americký hegemónny neokonzervativizmus predstavuje pre život na Zemi.

Dr. Paul Craig Roberts , bývalý námestník ministra financií USA

„Globalizácia vojny“ zahŕňa vojnu na dvoch frontoch: v tých krajinách, ktoré možno „kúpiť“ alebo destabilizovať. V iných prípadoch sa povstania, nepokoje a vojny využívajú na vyžiadanie vojenskej intervencie USA. Kniha Michela Chossudovského si musí prečítať každý, kto uprednostňuje mier a nádej pred večnou vojnou, smrťou, dislokáciou a zúfalstvom.“

„Globalizácia vojny“ je diplomatický dynamit – a poistka rýchlo horí.

Michael Carmichael , prezident Planetárneho hnutia

VÝŤAH Z PREDSLOV

„Globalizácia vojny“ je hegemónny projekt. Na Blízkom východe, vo východnej Európe, subsaharskej Afrike, strednej Ázii a na Ďalekom východe sa súčasne uskutočňujú veľké vojenské a tajné spravodajské operácie. Americká vojenská agenda spája tak veľké operácie, ako aj skryté akcie zamerané na destabilizáciu suverénnych štátov.

V rámci globálnej vojenskej agendy sú akcie Západnej vojenskej aliancie (USA-NATO-Izrael) v Afganistane, Pakistane, Palestíne, Ukrajine, Sýrii a Iraku koordinované na najvyšších úrovniach vojenskej hierarchie. Nezaoberáme sa čiastkovými vojenskými a spravodajskými operáciami. Útok izraelských síl na Gazu v júli až auguste 2014 sa uskutočnil v úzkej spolupráci so Spojenými štátmi a NATO. Akcie na Ukrajine a ich načasovanie sa zhodovali s útokom na Gazu.

Vojenské podniky sú na druhej strane úzko koordinované s procesom hospodárskej vojny, ktorý spočíva nielen v uvalení sankcií na suverénne krajiny, ale aj v zámerných destabilizáciách finančných a menových trhov s cieľom podkopať národné ekonomiky nepriateľov.

Spojené štáty americké a ich spojenci začali vojenské dobrodružstvo, ktoré ohrozuje budúcnosť ľudstva. Keď ideme do tlače, sily USA a NATO boli rozmiestnené vo východnej Európe vrátane Ukrajiny. Americká vojenská intervencia v rámci humanitárneho mandátu pokračuje v subsaharskej Afrike. USA a ich spojenci ohrozujú Čínu pod vedením prezidenta Obamu „Pivot to Asia“.

Na druhej strane sa pred dverami Ruska uskutočňujú vojenské manévre, ktoré by potenciálne mohli viesť k eskalácii.

Americké nálety iniciované v septembri 2014 namierené proti Iraku a Sýrii pod zámienkou stíhania Islamského štátu sú súčasťou scenára vojenskej eskalácie siahajúceho od severnej Afriky a východného Stredomoria po strednú a južnú Áziu.

Západná vojenská aliancia je v pokročilom stave pripravenosti. A také je Rusko. Rusko je vyhlásené za „agresora“. Uvažuje sa o vojenskej konfrontácii USA a NATO s Ruskom.

Umožnenie legislatívy v americkom Senáte podľa „zákona o prevencii ruskej agresie“ (RAPA) „nastavilo USA na cestu k priamemu vojenskému konfliktu s Ruskom na Ukrajine

„Akákoľvek americko-ruská vojna pravdepodobne rýchlo prerastie do jadrovej vojny, pretože ani USA, ani Rusko by neboli ochotné priznať porážku, obe majú mnoho tisíc jadrových zbraní pripravených na okamžité použitie a obe sa spoliehajú na vojenskú doktrínu Counterforce, ktorá ich armáda v prípade vojny preventívne zničí jadrové sily nepriateľa“.

Ruský zákon o prevencii agresie (RAPA) je vyvrcholením viac ako dvadsaťročných vojnových príprav medzi USA a NATO, ktoré spočívajú vo vojenskom obkľúčení Ruska a Číny:

„Od chvíle, keď sa Sovietsky zväz v roku 1991 zrútil, Spojené štáty neúnavne presadzujú stratégiu obkľúčenia Ruska, rovnako ako to urobili s inými vnímanými nepriateľmi, ako sú Čína a Irán. Do aliancie NATO priviedla 12 krajín v strednej Európe, z ktorých všetky boli predtým spojencami Moskvy. Americká vojenská sila je teraz priamo na hraniciach Ruska“.

skspravy.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

redakcia SN 2

Recent Posts

Borrell priznal, že Západ má dvojaký meter, pokiaľ ide o Rusko a Izrael

Vysoký predstaviteľ EÚ Josep Borrell urobil v rozhovore pre „Foreign Policy“ niekoľko zaujímavých vyhlásení. Potvrdil nedostatok jednoty…

57 minút ago

VIDEO: Atentát na Roberta Fica – Kam kráčaš Slovensko? Debata v rádiu InfoVojna s Andrejom Dankom, Ľubošom Blahom & Erikom Kaliňákom o rozdelenej spoločnosti.

O rozdelenej spoločnosti, ktorej sfanatizovaná časť, hecovaná progresívno-liberálnou opozíciou, ideologickými úderkami v systémových médiách, mimovládkami,…

1 hodinu ago

VIDEO: Anna Belousovová o atentáte na Roberta Fica, o polarizácii spoločnosti, motívoch atentátnika

O agresívnej a nenávistnej politike niektorých strán & politikov aj o úlohe verejnoprávnych a korporátnych…

1 hodinu ago

Šéf Jednoty dôchodcov Kotian si spomína na nepríjemné osobné stretnutie s atentátnikom na premiéra.

Cintula sa mu po prezidentských voľbách priamo v budove parlamentu vyhrážal nabrúseným nožíkom a nazýval…

1 hodinu ago

Pápež František poslal Čaputovej list, v ktorom odsúdil atentát na Fica a uviedol, že sa modlí za premiérovo skoré uzdravenie.

Slovenskému národu vyjadril v tejto skúške blízkosť a solidaritu: „Zvolávam naň požehnanie Všemohúceho, aby vo…

1 hodinu ago