svet

Facebook scenzuroval správu novinára Seymoura Hersha o útoku na plynovod Nord Stream

Facebook scenzuroval správu najslávnejšieho svetového investigatívneho novinára, držiteľa Pulitzerovej ceny Seymoura Hersha, o zničení ropovodov Nord Stream medzi Ruskom a Nemeckom.

Aj keď Facebook odrádza svojich používateľov od uverejňovania Hershovho článku, namiesto toho odporúča webovú stránku, ktorá je financovaná a čiastočne vlastnená vládou členského štátu NATO v Nórsku.

Facebook má zmluvy s americkou vládou v hodnote miliónov dolárov , vrátane Pentagonu a Ministerstva vnútornej bezpečnosti .

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Systém Nord Stream pozostával z dvoch sád po dvoch potrubiach (známych ako Nord Stream 1 a Nord Stream 2), ktoré dodávali zemný plyn z Ruska cez Baltské more do Nemecka.

Nord Stream AG, medzinárodné konzorcium so sídlom vo Švajčiarsku, ktoré postavilo a dohliada na plynovody, vlastní päť európskych spoločností . Ruský štátny plynárenský gigant Gazprom vlastní 51 % akcií, ale zvyšných 49 % patrí dvom nemeckým spoločnostiam, holandskej a francúzskej spoločnosti.

V septembri 2022 boli plynovody Nord Stream sabotované pri podozrivej explózii, ktorá sa rovnala teroristickému útoku na energetickú infraštruktúru Európy.

Svetoznámy investigatívny novinár Seymour Hersh informoval, že ropovody vyhodila do vzduchu americká vláda v rámci operácie, na ktorú dohliadali minister zahraničných vecí Antony Blinken, poradca pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan a námestníčka ministra zahraničných vecí pre politické záležitosti Victoria Nulandová .

Všetci traja predstavitelia sú tvrdohlaví protiruskí jastrabi. Nulandová bola kľúčovou architektkou násilného štátneho prevratu, ktorý v roku 2014 zvrhol demokraticky zvolenú, geopoliticky neutrálnu vládu na Ukrajine a nastolil prozápadný režim.

Hersh zverejnil tento bombový príbeh na svojom osobnom blogu na webovej stránke Substack vo februári.

Ak používateľ Facebooku uverejní odkaz na túto správu od Hersha, objaví sa upozornenie, ktoré hovorí:

„Skôr ako budete tento obsah zdieľať, možno budete chcieť vedieť, že sú tu ďalšie správy z Faktisku. Stránky a webové stránky, ktoré opakovane publikujú alebo zdieľajú falošné správy, budú mať za následok zníženie ich celkovej distribúcie a budú obmedzené inými spôsobmi.

Stránka Faktisk, na ktorú Facebook odkazuje , je webová stránka overujúca fakty z Nórska, ktorá je financovaná a čiastočne vlastnená vládou tohto členského štátu NATO.

Faktisk prezrádza, že jedným z jeho vlastníkov a hlavných donorov je NRK : Nórska vysielacia spoločnosť, štátne médium.

NRK na svojej webovej stránke jasne uvádza: „NRK je najväčší mediálny dom v Nórsku. Vysielateľ je štátny a parlament (Stortinget) udelil mandát a vlastnícku úlohu ministerstvu kultúry“. Poznamenáva, že „NRK je verejne financovaná (97 %) individuálnou daňou, ktorú musí zaplatiť každý v Nórsku.

Šéfredaktor časopisu Faktisk Kristoffer Egeberg vo svojom životopise na webovej stránke uvádza, že slúžil v nórskych ozbrojených silách ako vojak a dôstojník, zúčastnil sa operácií NATO a OSN v Libanone, Bosne a Kosove.

Čo to znamená, že Facebook cenzuruje správu najslávnejšieho investigatívneho novinára na svete a namiesto toho propaguje webovú stránku čiastočne vlastnenú a financovanú členským štátom NATO, Nórskom, ktorú upravuje bývalý nórsky vojenský dôstojník, ktorý sa zúčastnil operácií NATO.

Napriek útokom na Hersha vláda USA a médiá neposkytli alternatívne vysvetlenie

Americká vláda verejne poprela Hershovu správu o útokoch Nord Stream, ale Washington vždy odmietal príbehy investigatívneho novinára, ktoré sa neustále ukázali ako pravdivé.

Hersh získal Pulitzerovu cenu za odhalenie masakru v My Lai v roku 1968 vo Vietname, pri ktorom americká armáda zabila stovky civilistov. Americká vláda poprela tento masaker, hoci sa neskôr dokázalo, že k nemu došlo.

Podobne Washington spočiatku poprel Hershovu úspešnú správu z roku 2004 odhaľujúcu používanie mučenia americkou armádou vo väznici Abu Ghraib v Iraku, čo sa podobne ukázalo ako správne.

V reakcii na Hershovu správu o útokoch Nord Stream anonymní vládni predstavitelia USA použili New York Times na podkopanie reportéra, namiesto toho obvinili neidentifikovanú „proukrajinskú skupinu“, o ktorej tvrdili, že nie je spojená s ukrajinskou vládou ani so žiadnou inou NATO. členský štát.

Washington a jeho spojenci v korporátnych médiách sa zúfalo snažili pošpiniť Hersha, hrabali sa vo veľmi malých detailoch, o ktorých mohol mylne informovať, ale absolútne nedokázali poskytnúť žiadne hmatateľné dôkazy alebo presvedčivé alternatívne vysvetlenie toho, ako boli ropovody Nord Stream zničené.

Mohutné potrubia boli postavené z ocele, obklopené hrubým betónom a nachádzali sa 50 až 100 metrov pod vodou .

Pre malú neporiadnu „proukrajinskú skupinu“ by bolo mimoriadne ťažké sabotovať tieto ropovody. Útok zjavne zahŕňal veľa plánovania a zdrojov, čo naznačuje, že sa na ňom veľmi pravdepodobne podieľal štát.

Pracovník testujúci časť plynovodov Nord Stream

Západné vlády cenzurujú ruské (a iránske) médiá

Facebook nie je ani zďaleka jediným americkým gigantom sociálnych médií, ktorý cenzuroval hlasy disidentov ohľadom vojny na Ukrajine.

YouTube, ktorý vlastní Google, zablokoval kanály ruského štátneho média RT všade na planéte.

Rovnako ako Facebook, aj Google má milióny dolárov v amerických vládnych kontraktoch so CIA, Pentagonom, FBI a rôznymi policajnými oddeleniami .

Americká vláda zašla dokonca tak ďaleko, že zabavila názov domény iránskeho štátneho média Press TV.

Doménu presstv.com zabavila vláda Spojených štátov amerických,“ uvádza sa v oznámení na webovej stránke, ktoré spoločne zverejnilo ministerstvo spravodlivosti a obchodu.

Ben Norton

Všetky obrázky v tomto článku sú z GER, pokiaľ nie je uvedené inak

Pôvodným zdrojom tohto článku je Geopolitical Economy Report

Copyright © Ben Norton , Správa o geopolitickej ekonomike , 2023

skspravy

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

Atentátnik ide do väzby

Stav premiéra Roberta Fica je stabilizovaný a ostáva vážny, no je pri vedomí. O návrhu…

12 minút ago

„Slušnoľudia“ pokračujú! NAKA obvinila osobu, ktorá sa vyhrážala ministrovi Eštokovi.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil z nebezpečného vyhrážania jednu osobu, ktorá mala poslať výhražnú…

16 minút ago

VIDEO: „Zranenenie premiéra Fica je extrémne bolestivé. Pri atentáte ho zasiahli štyri strely a spôsobili mu rozsiahle zranenia.

Dve z nich boli ľahkého charakteru, jedno stredné a jedno veľmi ťažké,“ informoval vicepremiér Kaliňák o aktuálnom…

18 minút ago

Borrell priznal, že Západ má dvojaký meter, pokiaľ ide o Rusko a Izrael

Vysoký predstaviteľ EÚ Josep Borrell urobil v rozhovore pre „Foreign Policy“ niekoľko zaujímavých vyhlásení. Potvrdil nedostatok jednoty…

1 hodinu ago

VIDEO: Atentát na Roberta Fica – Kam kráčaš Slovensko? Debata v rádiu InfoVojna s Andrejom Dankom, Ľubošom Blahom & Erikom Kaliňákom o rozdelenej spoločnosti.

O rozdelenej spoločnosti, ktorej sfanatizovaná časť, hecovaná progresívno-liberálnou opozíciou, ideologickými úderkami v systémových médiách, mimovládkami,…

1 hodinu ago

VIDEO: Anna Belousovová o atentáte na Roberta Fica, o polarizácii spoločnosti, motívoch atentátnika

O agresívnej a nenávistnej politike niektorých strán & politikov aj o úlohe verejnoprávnych a korporátnych…

2 hodiny ago