zamyslenie

DOBA: Progresívne šialenstvo samo neprestane

Diverzita alebo civilizačná diverzia? Po poslednom rozhodnutí amerického Najvyššieho súdu stúpa tlak na zrušenie rôznych oddelení na podporu diverzity a inklúzie. A klimatická aliancia finančných firiem stráca členov po tom, čo jej štátni zástupcovia niekoľkých amerických štátov upozornili na porušovanie zákona. Čo sa udialo za posledný mesiac na progresívnom bojisku.

Kompletná zdrojová informácia na konci článku, informuje český portál neviditelnypes.lidovky.cz

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Riaditelia pre diverzitu pod tlakom

Americký Najvyšší súd v júni rozhodol, že prijímanie na vysoké školy podľa rasy je v rozpore s Ústavou. Tým dal najavo, že rasová diskriminácia na akúkoľvek stranu je protiústavná.

Senátor Tom Cotton zaslal obratom list päťdesiatim veľkým právnym firmám, v ktorom ich upozorňuje na fakt, že oddelenia diverzity vo firmách jej klientov sú v rozpore so zákonom. Ďalej ich žiada, aby na to svojich klientov upozornili a uchovali všetku dokumentáciu pre následné vyšetrovania.

Nie je sám. Štátni zástupcovia 13 republikánskych štátov zaslali obdobný list riaditeľom najväčších amerických firiem, v ktorom pripomínajú, že firmy majú povinnosť vyhnúť sa diskriminácii na základe rasy, či už sa deje pod hlavičkou diverzity a inklúzie alebo akokoľvek inak.

V liste uvádzajú niekoľko príkladov rasovej diskriminácie, ktorá je inverziou praktík minulosti. Ide o rasové kvóty v rámci firiem alebo napríklad požiadavky spoločnosti Microsoft, aby jej kľúčoví dodávatelia predkladali správy o iniciatívach na zvýšenie diverzity a inklúzie. Microsoft tiež stanovil minimálny podiel finančných transakcií, ktoré musia prebehnúť cez banky vlastnené čiernymi majiteľmi, a ďalšie podobné limity.

Pozn. redakcia: Správy o iniciatívach na zvýšenie diverzity sú niečo ako predchádzajúce hlásenia firiem o tom, ako sa vyrovnali so závermi x-teho zjazdu strany. Každý, kto ich písal, a každý, kto ich čítal a musel sa tváriť, že to ako k niečomu je, podliehal postupnému rozkladu osobnosti. Pomalému, ale o to neodvratnejšiemu.

Klimatická aliancia stráca členov

Klimatická aliancia „Net-Zero Insurance Alliance“ alebo NZIA je organizovaná pod hlavičkou OSN a združuje finančné inštitúcie s cieľom presadzovať uhlíkovú neutralitu do roku 2050. Aliancia sa dostala pod tlak potom, čo štátni zástupcovia 23 amerických štátov zaslali list členom aliancie, v ktorej varovali pred porušovaním zákona zavádzaním rôznych ESG alebo „Environmental Social Governance“ požiadaviek. Finančné inštitúcie, ktoré sú členmi aliancie, tlačili na svojich firemných klientov, aby uprednostňovali ESG kritériá a investovali do uhlíkovej neutrality.

Viac ako polovica členov aliancie sa už rozhodla svoje členstvo ukončiť, medzi inými francúzska poisťovňa AXA, nemecká Allianz alebo Tokio Marine. Klimatická aliancia NZIA následne zrušila všetky požiadavky na stanovenie emisných cieľov pre svojich členov.

Pozn. redakcia: Zisk je odjakživa najlepším demokratickým ukazovateľom toho, čo ľudia chcú alebo čo považujú za dôležité. Inak by si danú vec totiž nekupovali. Preto zisková firma koná najlepšiu verejnú službu, teda za predpokladu férového konkurenčného prostredia.

Zavádzanie ESG kritérií do rozhodovania firiem je ľstivým útokom na demokraciu za pomoci nikým nevolených organizácií alebo úradníkov.

Príklad tu alebo tu. Alebo ak to neschváli parlament, presadíme si to inak. Prípadová štúdia tu a história jedného malého víťazstva tu.

Firmy obmedzili prezentácie svojich sociálnych aktivít

Podľa Wall Street Journal obmedzili verejne obchodovateľné firmy v poslednom kvartáli dramaticky zmienky o rôznych sociálnych a environmentálnych iniciatívach počas prezentácií pre investorov. Ide o obrátenie trendu posledných rokov, ktorý je výsledkom tlaku niektorých investorov a konzervatívnych skupín.

Pozn. redakcia: Prípravou farebných správ na drahom papieri, v ktorých sa opakujú stále rovnaké frázy, sa už zaoberá nekonečne firiem, ktoré si účtujú nemalé peniaze. To platí aj pre Českú republiku. Naúčtované peniaze, ako hovorí prvý ekonomický zákon, nakoniec vždy zaplatí bežný občan.

Pokiaľ znie vyššie uvedená veta príliš sarkasticky, tu citát z jednej podobnej správy pre samostatné posúdenie: „Aktívne sa podieľame na zodpovednom podnikaní, aby sme zanechali pozitívny odkaz pre budúce generácie a spojili hospodársky úspech s udržateľnosťou.“

Po desiatom prečítaní takejto vety s vážnou tvárou sa dostaví prvý, sotva znateľný náznak rozpadu osobnosti.

Lekári sa združili na ochranu detí

Jedným zo základných bodov Hippokratovej prísahy je príslovie „Primum non nocere“, teda predovšetkým neškodiť.

Celý text Hippokratovej prísahy vzťahujúcej sa k tejto zásade znie: „Lekárske úkony budem konať v záujme a v prospech chorého, podľa svojich schopností a svojho úsudku. Vystrihám sa všetkého, čo by bolo na škodu alebo čo by nebolo správne.“

V Amerike vznikla lekárska organizácia s názvom odvodeným z Hippokratovej prísahy: „Do No Harm.“

Jej cieľom je bojovať proti progresívnym ideám a lekárom v zdravotníctve. Medzi hlavnými bodmi svojho snaženia uvádza boj proti rodovej terapii na deťoch.

„To nie je o dospelých, ktorí môžu žiť svoje životy, ako chcú. To je o záchrane detí pred zákrokmi, ktoré navždy zmenia ich životy.“

Organizácia stojí za legislatívnymi iniciatívami v rade amerických štátov, ktorých cieľom je brániť transgender priemyslu, ktorý napríklad predpisuje hormonálnu liečbu po jednom vyšetrení, v poškodzovaní detí.

neviditelny pes.lidovky.cz/skspravy.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Rusko vyslalo Japonsku kvôli podpore Ukrajiny „tvrdý signál“

Rusko vybudovaním siete spravodajských staníc na Kurilských ostrovoch „nenápadne naznačuje“ Japonsku, že protiruská politika a…

2 hodiny ago

Totalitnú globálnu pandemickú dohodu WHO sa štátom sveta nepodarilo uzavrieť v určenom termíne

Zástupcovia 194 členských krajín WHO od 29. apríla rokujú v Ženeve s cieľom nájsť konsenzus…

2 hodiny ago

VIDEO: Opozícia a jej prerazené dno. Pročko je tomu „vedúci“

Klondike v neziskovkách! Samá dúha, ale ide vám o kšefty. Slovenský parlament zažil v piatok počas…

2 hodiny ago

Nápor na slovenskou hranici sílí. Ukrajinci prchají před odvodem, za útěk platí horentní sumy

Ukrajinští muži utíkají ze své vlasti před mobilizací. Nový zákon ohledně branné povinnosti podepsal prezident…

2 hodiny ago

Valné shromáždění schválilo návrh na členství Palestiny v OSN, ČR byla proti!

Valné shromáždění OSN přijalo rezoluci, podle níž by se Palestina měla stát plnohodnotným členem organizace.…

2 hodiny ago

VIDEO: Zhrození nad Pavlem- Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

Při pietním aktu na Vítkově podle publicisty a novináře Petra Žantovského prezident Petr Pavel zapomenul…

2 hodiny ago