domovina

Diskriminácia neočkovaných sa im vypomstila: na omše s pápežom Františkom sa zatiaľ prihlásilo len pár tisíc ľudí. Cirkev je sklamaná. Veriaci pôjdu radšej do Maďarska, kde nebude žiaden pápežsky apartheid

Slovensku hrozí medzinárodná blamáž. Slováci ignorujú návštevu pápeža Františka na Slovensku. Chystajú sa do Maďarska. Čiastočne za to môže očkovací apartheid, ktorý zaviedla súčasná hegeromatovičistická nekresťanská vláda a ktorý servilne podporili slovenskí biskupi

Za očkovací apartheid, ktorý bol zavedený na Slovensku by mal raz niekto niesť trestno-právnu zodpovednosť. Ako by nestačilo , že neočkovaní „podľudia“ sa počas tretej vlny na rozdiel od očkovancov nedostanú do reštaurácii, barov, obchodov, kín, divadiel a tak podobne.

Zneužili návštevu pápeža

Vládny hegeromatovičistický režim sa rozhodol zneužiť aj návštevu pápeža Františka na dotlačenie ľudí k očkovaniu sa západnými experimentálnymi vakcínami proti ochoreniu Covid-19.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Vojak Vladimír Lengvarský dočasne pôsobiaci na ministerstve zdravotníctva sa s katolíckou cirkvou „dohodol“, že svätých omši s pápežom Františkom, ktorý od 12. do 15. septembra zavíta na Slovensko, sa budú môcť zúčastniť len zaočkovaní ľudia.

Veriacich sklamala najmä servilnosť a podriadenosť cirkvi, ktorá ich bez mihnutia oka hodila cez palubu a nechala, aby na nich vláda cez návštevu pápeža mohla vykonávať odporný očkovací nátlak.

Ľudia odolali nátlaku

Takáto nehorázna diskriminácia občanov SR, ktorí si do seba nechcú nechať vpichnúť experimentálnu vakcínu sa však apartheidnej vláde a tiež servilnej cirkvi, ktorá len očkovaciemu apartheidu prikyvuje, vypomstila.

Protikresťanskému režimu Eduarda Hegera (súčasného premiéra, ktorý sa v minulosti len hral na kresťanského aktivistu) sa nepodarilo donútiť ľudí k očkovaniu ani pápežom. Čísla denných očkovaní neustále klesajú.

Zároveň si tak cirkev sama nastavila zrkadlo svojho vplyvu, keď veriaci je výzvy a nátlak, ktorého sa stala garantom, jednoducho odignorovali. Veriaci si uvedomujú, že ak očkovanie nie je potrebné v susednom Maďarsku o deň skôr, nie je očkovanie na Slovensku požiadavkou pápeža ale iba našej vlády a našej cirkvi neschopnej si brániť svojich veriacich.

Na pápeža sa dosiaľ prihlásilo len 25 000 ľudí

To však by ešte nebolo tým najväčším fiaskom. Veľké sklamanie prežíva najmä cirkev. Na štyri sväté omše s pápežom Františkom, ktoré sa budú konať v Šaštíne, v Prešove a 2 v Košiciach sa za necelé dva týždne od spustenia registrácie, prihlásilo dovedna len niečo okolo 25-tisíc ľudí.

Len pre porovnanie. Na svätú omšu pápeža Jána Pavla II. prišlo v roku 1995 na košické letisko až 350-tisíc ľudí. Tento slovanský pápež prišiel na Slovensko 3-krát a vždy bola návštevnosť jeho svätých omší v státisícoch.

Zatiaľ to vyzerá, že o súčasného pápeža Františka nie je až taký veľký záujem. Hlavnou príčinou je samozrejme očkovací apartheid, ktorý zaviedla slovenská vláda.

Aj cirkev by si mala uvedomiť, že sa nemôže neustále nechávať vydierať súčasnou protikresťanskou vládou Hegeromatoviča. Katolícki biskupi mali zabojovať o to, aby sa svätých omší s účasťou pápeža Františka mohli zúčastniť všetci občania SR bez rozdielu. Svojim servilným ustupovaním totalitnej vláde len odrádzajú ľudí od kresťanstva.

Ďalšie dôvody biednej účasti

No aj napriek očkovaciemu apartheidu je doterajšia deklarovaná účasť výrazne pod očakávania. Mnohých ľudí mohol odradiť aj dátum návštevy pápeža, kedy sa predpokladá výrazný nástup tretej vlny a to aj napriek tomu, že očkovaných ľudí mediálna propaganda presviedča, že sú „terminátori“, ktorí sa nemajú čoho obávať – čo samozrejme nie je pravda – aj očkovaní šíria vírus a môžu mať ťažký priebeh ochorenia.

Ďalším dôvodom môže byť pápežovo „slniečkárstvo.“ Najviac oslavných ód na návštevu pápeža Františka na Slovensku paradoxne odrecitovali liberáli a ich médiá. Tí poukazovali najmä na Františkove slová o akceptácii homosexuálnych zväzkov, či jeho výroky o vítaní migrantova mnohé ďalšie vyjadrenia, ktoré sú pre našich veriacich metúce a ťažko zrozumiteľné. Mnoho kresťanov sa preto s pápežom Františkom príliš nestotožňuje.

Je pravdou, že pápež František je najliberálnejší pápež akého sme kedy mali, no momentálne je hlavou katolíckej cirkvi a mali by sme si ho vážiť aj napriek jeho chybám. Koniec koncov o zmenách v cirkvi nerozhoduje sám (drvivá väčšina arcibiskupov je konzervatívna) a nedokáže preto cirkev zliberalizovať.

Nezaočkovaní Slováci sa chystajú na pápeža do Maďarska

Pápež František okrem Slovenska zavíta aj k nášmu južnému susedovi. Pred príchodom na Slovensko sa má pápež František 12. septembra zúčastniť na záverečnej svätej omši 52. medzinárodného eucharistického kongresu v Budapešti.

Maďarsko si však zvolilo úplne odlišný prístup ako Slovensko. Kým na Slovensku sa k pápežovi dostanú len vyvolení očkovaní“ nadľudia“, do Budapešti na omšu s pápežom Františkom môže prísť ktokoľvek bez rozdielu – aj neočkovaní.

Na snímke maďarský premiér Viktor Orbán

Na základe rozhodnutia vlády premiéra Viktora Orbána sa nebudú vyžadovať potvrdenia o očkovaní či prekonaní nákazy koronavírusom od návštevníkov záverečnej omše 52. medzinárodného eucharistického kongresu (12. septembra) na Námestí hrdinov v Budapešti, na ktorú pricestuje aj pápež František.

Svätej omše v Budapešti sa teda môžu zúčastniť aj nezaočkovaní Slováci a podľa medializovaných informácií mnoho farností na Slovensku organizuje zájazdy práve na omšu s pápežom do Budapešti.

Vzhľadom na zrušenie obmedzení je predpoklad, že v Maďarsku sa príde pozrieť na pápeža obrovské množstvo ľudí z celej krajiny, aj spoza hraníc – najmä zo Slovenska. Na Slovensku to zatiaľ vyzerá na biednu účasť. Vzhľadom na to, že očkovanie na pápeža už skončilo, sektory na pripravovaných miestach môžu zaplniť už iba tí veriaci, ktorí sa boli očkovať do nedele.

Mnohí liberálni novinári sa po oznámení, že pápež František navštívi Maďarsko len na 2 hodiny (a nestretne sa s Orbánom), no na Slovensku sa zdrží až 3 dni (a stretne sa so všetkými najvyššími ústavnými činiteľmi), začali vytešovať a posmešne poznamenávať, že je to veľká prehra konzervatívneho Orbána a výhra slovenskej liberálnej vlády a prezidentky.

Nuž, vzhľadom na predpokladanú biednu účasť sa však vytešovali zrejme predčasne. Nakoniec to vyzerá na obrovskú prehru a medzinárodnú blamáž pre Slovensko – vládu aj prezidentku. A naopak na posilnenie reputácie Maďarska a premiéra Viktora Orbána.

Ak chce slovenská cirkev a vláda situáciu zachrániť, zostáva im už iba jeden možný krok a to očkovaciu podmienku zrušiť. To by však bolo neférové voči tým veriacim, ktorí kvôli účasti na pápežových omšiach riskovali svoje zdravie a dali sa zaočkovať.

Samuel Gdovin

hlavné správy

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Americké spravodajské služby: Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili

Americké spravodajské služby skonštatovali, že šéf Kremľa Vladimir Putin pravdepodobne nenariadil, aby opozičného lídra Alexeja…

17 hodín ago

Kyjev už používa americké rakety proti Rusku. Dostali ich potajomky!

Kyjev začal používať rakety ATACMS proti Ruskej federácii.  Ukrajina použila proti Rusku rakety dlhého doletu.  Dar... Americký…

17 hodín ago

Poliaci sú zhrození, keď vidia mladých Ukrajincov v kaviarňach! Niektorých chcú vrátiť

Česká republika stojí pred otázkou, či nasledovať niektoré európske krajiny a venovať pozornosť výzve Kyjeva…

17 hodín ago

VIDEO: NATO sa urazilo na Putina

Stoltenberg: Putin previezol naše Leopardy Poklonnú horu. Toto nie je podľa pravidiel, nech zruší príkaz. Výstava ukoristenej…

17 hodín ago

Taraba: PS nám nemohli poskytnúť lepší dôkaz, že zrušenie RTVS bol správny krok

Pri zrušení RTVS a vzniku STVR sme svedkami už mnohokrát použitého scenára pod režijnou taktovkou Progresívcov.…

17 hodín ago

Progresívna RTVS ideologicky kope z posledných síl

"RTVS ako slúžka Progresívcov" poznamenáva na okraj televízneho večera udeľovania cien Slnko v sieti bývalý…

17 hodín ago