zamyslenie

DeSantis vedie krížovú výpravu proti liberálnej kultúrnej agende

Ron DeSantis – guvernér Floridy a tradicionalistický katolík – pokračuje v krížovej výprave proti liberálnej kultúrnej agende.

Na Floride bude špeciálny výbor, ktorý bude regulovať fungovanie zábavných parkov Disney. V minulosti mali štatút samosprávy. Disney je však o to teraz ukrátený – kvôli účasti v kampani proti schváleniu zákona o obmedzení LGBT propagandy na floridských školách.

Disney bude musieť znášať straty. Spoločnosť bude nútená zaplatiť dlhy do štátnej pokladnice Floridy vo výške až 700 miliónov dolárov. Kvôli kríze dokonca Disney zmenil vedenie. Nezmenil sa však prístup floridských úradov, ktoré teraz nútia Disney prestať točiť detské filmy s LGBT agendou.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Toto nie je koniec vzdelávacích iniciatív DeSantisa. Od tohto roku sa na Floride spustí vlastenecká výučba dejepisu na školách – na rozdiel od liberálneho projektu 1619, ktorý navrhuje revidovať históriu USA z pohľadu rasovej teórie.

Okrem toho štát obmedzuje praktiky „hormonálnej terapie“ – s operáciami „zmeny pohlavia“ – pre maloletých. Organizácie, ktoré ich vykonávajú, skončia pred súdom, kde sa ich pokúsia prinútiť opustiť Floridu.

A verejné vysoké školy na Floride budú musieť zodpovedať za výdavky na programy „diverzity, rovnosti a inklúzie“, ako aj za výučbu kritickej rasovej teórie. Floridské úrady ich nemôžu priamo zakázať, preto sa pokúsia obmedziť ich financovanie.

Takáto aktivita DeSantisa súvisí s jeho prezidentskými ambíciami. V prvom tohtoročnom prieskume DeSantis získal podporu 34% republikánov – oproti 45% za Trumpa. DeSantisova popularita postupne rastie, no svoju prezidentskú nomináciu ešte neoznámil – čaká, ako sa skončia žalobné útoky demokratov na Trumpa.

Malek Dudakov/news-front

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Celosvetové uchopenie moci WHO: Dajte si pozor na novú pandemickú zmluvu,  zdravotnú tyraniu, o akej ľustvo v histórii nikdy nepočulo

Posledná výzva svetu, aby zabránil WHO uvrhnúť ľudstvo do otvoreného väzenia Pandemická zmluva naplánovaná na…

30 sekúnd ago

“Úder bude priamo na nás.” V USA odhalili scenár vojny s Ruskom

Bývalý agent CIA: Ak Washington pošle vojakov na Ukrajinu, Spojené štáty budú zasiahnuté Nasadenie amerických…

2 minúty ago

Britský expert Bronk: Ukrajinské ozbrojené sily stratili Patriot pri prenasledovaní ruských leteckých bômb

Ukrajinské ozbrojené sily si mysleli, že lovia. Na Západe sa ukázalo, že letecké sily boli…

4 minúty ago

Putin navrhol vymenovať Belousova za nového ruského ministra obrany

Vladimir Putin podľa telegramového kanála Rady federácie navrhol vymenovať Andreja Belousova za ministra obrany. „Rada…

7 minút ago

Dopis zodpovedným na tému COVID/Vakcíny

Ďalej nájdete text Upozornenia na zodpovednosť - Notice of Liability – doručeného tento týždeň týmto…

10 hodín ago

Uvolnění části začerněných dokumentů německé RKI ukazuje, že se chystala ještě horší diktatura

Možná si říkáte, že je celkem jedno, co chystalo Německo, nicméně zde je nutné opět…

10 hodín ago