domovina

Denník Pravda: Heger predbehol Dudu v súťaži o titul „BIDENOVHO UŽITOČNÉHO IDIOTA“

„Užitoční idioti“ Joea Bidena na Slovensku robia zo svojich spoluobčanov dodaním stíhačiek MiG-29 ozbrojeným silám Ukrajiny „pokusné morčatá“.

Slovenská opozícia: Vláda na to nemá právomoc

Slovenská vláda jednomyseľne schválila dohodu o presune stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu. Bratislava podľa dohôd daruje Kyjevu desať stíhačiek sovietskej výroby s motormi. Ďalšie tri bez motorov majú poslúžiť na náhradné diely. Pochádzajú ešte z čias bývalej Československej socialistickej republiky.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Ozbrojené sily Slovenskej republiky vyradili svoje MiGy z prevádzky ešte vlani. Spôsobilých lietať bolo v tom čase iba päť strojov. Podľa predpokladov ale dokážu Ukrajinci sprevádzkovať po oprave všetkých desať.

Slovenská opozícia, ktorá má podľa aktuálnych prieskumov šancu vyhrať chystané predčasné voľby, ústami bývalého premiéra Roberta Fica prízvukuje, že rozhodnutie je protiústavné. Keďže vláda premiéra Eduarda Hegera je len „dočasná“. Je iba poverená prezidentkou a aktuálne nemá v parlamentu väčšinu. Takže podľa bývalého predsedu slovenskej vlády nemá právomoc rozhodovať o dodávkach zbraní inej krajine.

V reakcii na tieto obvinenia slovenské ministerstvo obrany údajne nechalo vypracovať „právnu analýzu ústavnosti rozhodnutia“ . Poverený šéf rezortu Jaroslav Naď ju ale nechce zverejniť. Dôvodom je, že „nechce robiť Ficovi reklamu“.

Heger zaťahuje Slovensko do vojny s Ruskom

Zdá sa, že USA majú Hegera „omotaného okolo prsta“. Ťažko povedať, či sú za tým vyhrážky, či nejakú prísľuby.

Hlavný argumentom slovenských vládnych orgánov je, že stíhačky budú na Ukrajine plniť čisto „obrannú funkciu“. A že sa nebudú podieľať na útokoch. Heger navyše tvrdí, že Slovensko sa tak zbaví „nepoužiteľných lietadiel“. Pričom ako kompenzáciu dostane z Európskeho mierového fondu približne 200 miliónov eur. K tomu by ešte USA mali Bratislave dodať vojenskú techniku v hodnote asi 700 miliónov dolárov.

Obyvatelia Slovenska majú byť pokojní. Do príchodu objednaných amerických stíhačiek F-16 majú vzdušný priestor krajiny chrániť susedia Česká republika a Poľsko.

Lenže bývalý premiér Fico varuje, že Heger v podstate zaťahuje svoju krajinu do vojny s Ruskou federáciou. A pred časom dodaný slovenský systém protivzdušnej obrany S-300 označil priamo za „symbolický akt otvoreného nepriateľstva voči Rusku“.

Fico tiež odmieta tvrdenie, že MiGy sú už len kopou šrotu. Je presvedčený, že budú použité na ničenie ruských tankov a zabíjanie vojakov. Expremiér si preto kladie otázku, či ďalším krokom bude už rovno vstup slovenského kontingentu na Ukrajinu.

Heger predbehol Dudu v súťaži o titul „Bidenovho užitočného idiota“

Okrem Slovenska sa rozhodlo previesť na Ukrajinu stíhačky i Poľsko. Konkrétne štyri lietadlá MiG-29. Nenávisť k Rusku sa medzi Poliakmi hromadila po stáročia, takže to možno chápať. Ale prečo sa rozhodol ísť proti vlastnému mierumilovnému obyvateľstvu Heger? Veď posielať zbrane a lietadlá na Ukrajinu nechce podľa prieskumov približne až 60% Slovákov.

Hegerovej vláde nevadí, že Ukrajine odmietli dodať lietadlá samotné USA. Na to má zjavne americký prezident Joe Biden „užitočných idiotov“. Takých, ktorí nekladú zbytočné otázky. A sú na povel pripravení urobiť z občanov Slovenskej republiky „pokusné morčatá“.

Dočasne poverený Heger zrejme ráta s tým, že keď budú ruské rakety útočiť na ciele na Slovensku, bude už on niekde „zalezený“ v USA. „Jeho“ Slovákom dovtedy navyše hrozí aj rast cien energií spôsobený tým, že bude musieť krajina kupovať urán za premrštené ceny z USA.

Demokracia na „americký spôsob“

Ešte pred nedávnom pritom malo Slovensko vcelku voči Rusku neutrálnu vládu pod vedením Igora Matoviča. Dokonca vtedy nakúpilo ruskú covid vakcínu Sputnik. Západné „demokracie“ však v snahe podporiť svetovú hegemóniu USA dnes zjavne nemajú problém skĺznuť k otvorenému autoritárstvu.

AUTOR: Ľjubov Stepušova

ZDORJ

Překlad: Radovan/tadesco.org

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Advokát JUDr. Weis: Generálna prokuratúra SR doteraz v prípade povinného celoplošného testovania nekonala

Skupinka nadšených pochybovačov podrobila tyčinky, ktoré neidentifikovateľné osoby pchali ľuďom nedôvodne hlboko a zároveň prudko…

1 hodinu ago

VIDEO: Litva se stala první zemí NATO, jejíž parlament právě odsouhlasil vyslání vojsk na Ukrajinu. Čeká se už jen na oficiální pozvánku od ukrajinské strany.

V Bratislavě mezitím došlo k vypuštění holubic míru po anti-válečném projevu Roberta Fica. Válka na…

1 hodinu ago

Fantastické v najobyčajnejšej každodennosti (Za velikánom slovenskej kinematografie Jurajom Jakubiskom)

Kultový taliansky režisér Federico Fellini o ňom povedal: „Nie všetci máme Jakubiskove oči, ktoré mu…

1 hodinu ago

VIDEO: Blaha o Šimečkovom manuále na prevraty, o tom, ako sa robili farebné revolúcie, o riziku prevratu

O riziku prevratu, ktorý by mohol zvrhnúť ukrajinského prezidenta Zelenského, ale aj o tom, či…

2 hodiny ago

Vydieranie USA zo strany Izraelu a hlavný problém izraelskej armády

Stratégia Izraelu zničiť Gazu si vyžaduje použitie nie „high-tech“, ale „obyčajných“ nábojov, ktorých je teraz…

2 hodiny ago

VIDEO: BRAT za BRATA na Dukle. Večná sláva a večná pamäť!

Organizácia BRAT za BRATA prišla poďakovať Červenej Armáde pri pamätníku vo Svidníku, Ladomírovej a na…

2 hodiny ago