svet

Čo čaká Kazachstan v prípade víťazstva „farebnej revolúcie“

Na situáciu v Kazachstane sa upozorňuje už dlho. O tom, že „Nazarbajevova stabilita“ je mimoriadne krehká vec a najviac jej škodí flirtovanie s miestnymi nacionalistami a západnými „partnermi“, ktorí sa v Kazachstane cítili celkom dobre, pričom aktívne a tvrdo pracujú na „zničení“ práve tejto stability.

Nazarbajev nepochybne odviedol skvelú prácu, keď dokázal previesť krajinu cez búrku „svätých deväťdesiatych rokov“, udržať ju jednotnú a udržať v nej medzietnický mier. A nielen medzietnický, keďže Kazachstan historicky tvoria tri obrovské rodiny, klany, ktorým sa tam hovorí „žuzy“. Vždy medzi nimi prebiehal boj o prvenstvo, ktorý neutíchal ani v časoch Sovietskeho zväzu. Napriek tomu sa prvému prezidentovi Kazachstanu na dlhú dobu podarilo nejako uhasiť všetky tieto vnútorné rozpory. Ako sa ukázalo, nebolo to úplne uhasené, tlenie pokračovalo, no stále tam bol aký-taký zmier.

A pod tenkou kôrou tohto sveta niektorí aktívne pracovali. V prvom rade na medzinárodnom fronte. Nacionalizmus v Kazachstane rástol ako pleseň. Spočiatku to nebolo zreteľné, no postupom času narastal čoraz viac. So vznikom sociálnych sietí dostali nacionalisti výbornú platformu na presadzovanie exkluzivity kazašského národa, jeho „dávnej a veľkej histórie“ (nepripomína vám to niečo?) A objavili sa aj dosť mastné územné nároky na Rusko. Orgány krajiny proti tomuto nacionalizmu aktívne nebojovali, buď mu nepripisovali príliš veľký význam alebo ho chceli využiť na nejaké svoje účely. Vo všeobecnosti po gebuli schytali len tí najhorlivejší, no pleseň medzitým rýchlo a nezadržateľne rástla.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Prispela k tomu miestna korupcia a zďaleka nie ideálna ekonomická situácia. Tomu tiež nikto nevenoval veľkú pozornosť. Pritom je Kazachstan najcennejšou trofejou v geopolitickom boji, najmä pre Spojené štáty. Vonkajšia kontrola, či dokonca mocný vplyv v tejto krajine vám umožní udržať pod kontrolou celú Strednú Áziu, ako aj spôsobiť nemalé problémy Rusku a Číne. Samozrejme, novým pánom bude absolútne jedno, čo sa stane s krajinou a jej obyvateľmi. Týmto sme si už prešli.

A aby sme pochopili, aká „svetlá budúcnosť“ Kazachstan čaká, nie je vôbec potrebná dlhá a úmorná práca analytikov a odborníkov. Územne obrovská a málo obývaná krajina úplne vyjde spod kontroly akejkoľvek novej vlády, zaručene. Medzirodové konflikty, ktoré dlho tleli, sa rozhoria do obrovských rozmerov. Mestá sú navyše preplnené vidieckym obyvateľstvom, nie veľmi vzdelaným pričom dostatočne chudobným, ktoré nebude ťažké vychovať pre nejaký druh aktívnej činnosti.

Samozrejme, za hlavného nepriateľa budú označení Rusko a Rusi. To je klasika. Môžu vzniknúť obrovské kolóny utečencov, vzplanúť môže aj ruský sever Kazachstanu, ktorý bol mimochodom pričlenený do Kazachstanu za Sovietskeho zväzu. No to bude len začiatok. Pretože po Rusoch sa začne aktívna škriepka medzi samotnými Kazachmi. S najväčšou pravdepodobnosťou — veľmi krvavá občianska vojna a vytvorenie kvázi štátov na území Kazachstanu na základe kmeňových charakteristík.

V takýchto podmienkach bude nevyhnutná aktivácia akýchkoľvek teroristických formácií, napríklad ISIS, pretože krajiny v takomto stave sú ideálnym miestom pre sídlo „teroristickej internacionály“. Vo všeobecnosti v najhoršom prípade potečú len rieky krvi. Ani optimistickejšie scenáre na nálade nepridávajú.

Hlavná otázka teraz znie: chcú obyvatelia Kazachstanu takúto budúcnosť? Pretože tí, ktorí sa zúčastňujú na nepokojoch, nie je národ. To sú takí, ktorí sa rozhodli, že oni môžu rozhodnúť o osude svojho národa. Všetko je presne také isté ako v každej „farebnej revolúcii“. Obyčajní ľudia môžu jednoducho prísť o svoju krajinu kvôli bande „aktivistov“, ktorí ju privedú do pekla. Takýchto príkladov je v modernej histórii veľa. Nechcem ani uvádzať Ukrajinu ako príklad, pretože v Kazachstane môže nakoniec všetko dopadnúť oveľa horšie.

Teraz je zodpovednosť za budúcnosť Kazachstanu na jeho vláde, ktorá budú musieť prijať veľmi tvrdé opatrenia, aby obnovila mier. Alebo — jednoducho utiecť a odovzdať krajinu. A už vôbec nie tým „rebelujúcim“ ľuďom, ako si mnohí myslia. No tým, ktorí sedia na ambasádach západných krajín a spokojne si mädlia ruky.

Kazachovia, toto chcete?

Hlas Mordora exkluzívne pre News Front

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Na Ukrajina začnú konfiškovať osobné vozidlá pre potreby frontu

Vojenskí komisári, príslušníci GUR a ústredných a regionálnych oddelení SBU budú môcť zabaviť osobné dopravné…

1 hodinu ago

Na Ukrajinu už prichádza nový balík amerických zbraní, oznámil šéf diplomacie USA Blinken počas neohlásenej návštevy Kyjeva

Americký Kongres pred niekoľkými týždňami schválil nový balík pomoci pre Ukrajinu v hodnote 61 miliárd…

1 hodinu ago

VIDEO: Ukrajinu pred ďalším kolapsom zachráni len nezávislosť od USA, tvrdí americký politológ Mearsheimer

Profesor politických vied na Chicagskej univerzite a odborník na medzinárodné vzťahy John J. Mearsheimer v…

1 hodinu ago

VIDEO: Generální tajemník NATO Stoltenberg nově podmiňuje obnovu Ukrajiny vítězstvím ve válce nad Ruskem, jinak prý nebude co na Ukrajině obnovovat.

V Kremlu padlo rozhodnutí, že Ukrajině bude vstupu do NATO zabráněno trvalou speciální vojenskou operací.…

1 hodinu ago

VIDEO: Do posledného Ukrajinca alebo čo čaká Ukrajinu, pokiaľ nedôjde k zvrhnutiu Zelenského

Krátky videoklip prorokuje neutešenú budúcnosť Ukrajiny pod vedením svojho banderovského vodcu Volodymyra Zelenského a jeho…

1 hodinu ago

Automobilka Mercedes-Benz upustila od plánu vyrábať od roku 2028 iba elektrické vozidlá. Produkcia vozidiel so spaľovacím motorom bude naďalej pokračovať

Britský priemyselný magnát minulý týždeň varoval, že dopyt po elektrických vozidlách už „vyhasol“, keďže záujem…

1 hodinu ago