Ceny mäsa a mäsových výrobkov budú výrazne rásť. Zvyšovanie cien bravčového mäsa a mäsových výrobkov je reakciou výrobcov na zvyšujúce sa vstupné náklady. Informuje o tom Slovenský zväz spracovateľov mäsa v tlačovej správe.
Segment reaguje na skokový nárast vyvolávacej ceny jatočne upravených tiel na nemeckej burze s bravčovým mäsom, kde bol zaznamenaný nárast ceny z 1,20 eur za kilogram v šiestom týždni na hodnotu 1,75 eur za kilogram v desiatom týždni. Nárast ceny predstavuje 45,83 percent v priebehu štyroch týždňov.
„Výrazný nárast cien bravčového mäsa ako základnej suroviny, energií a pohonných hmôt sú spracovatelia mäsa nútení premietnuť aj do ich odberateľských cien. Očakávame preto, že navýšenie cien mäsa a mäsových výrobkov sa u výrobcov prejaví už od druhej polovice marca a to približne na úrovni 25 až 30 percent. Predpokladáme, že navýšenie cien mäsa a mäsových výrobkov nemusí byť konečné,“ uviedla výkonná riaditeľka Slovenského zväzu spracovateľov mäsa Eva Forrai.
Maďarsko vetovalo ( a tým aj zablokovalo) rezolúciu Rady Európy o Ukrajine, pretože návrh dokumentu…
Stav premiéra Roberta Fica je stabilizovaný a ostáva vážny, no je pri vedomí. O návrhu…
Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil z nebezpečného vyhrážania jednu osobu, ktorá mala poslať výhražnú…
Dve z nich boli ľahkého charakteru, jedno stredné a jedno veľmi ťažké,“ informoval vicepremiér Kaliňák o aktuálnom…
Vysoký predstaviteľ EÚ Josep Borrell urobil v rozhovore pre „Foreign Policy“ niekoľko zaujímavých vyhlásení. Potvrdil nedostatok jednoty…
O rozdelenej spoločnosti, ktorej sfanatizovaná časť, hecovaná progresívno-liberálnou opozíciou, ideologickými úderkami v systémových médiách, mimovládkami,…