slovanský svet

Čas na presviedčanie Ukrajiny uplynul: ruský generál zvolil sýrsky scenár

Vojenskí experti nejaký čas po vystúpení armádneho generála Alexandra Dvornikova ako veliteľa zoskupenia ruských síl na Ukrajine zaznamenali prudký nárast intenzity útokov ruskej armády na pozície ukronacistov.

Západná tlač, ktorú správa o vymenovaní generála Dvornikova najskôr šokovala, stíchla, zrejme v očakávaní naplnenia svojich najhorších obáv.

Obzor zahraničnej tlače

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Pri čítaní západných tlačových správ o vymenovaní armádneho generála Alexandra Dvornikova do funkcie veliteľa špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine vzbudilo pozornosť uznanie vysokej profesionality ruského vojenského vodcu. Všetky západné médiá zhodne poukazujú na to, že generál Dvornikov má jedinečnú bojovú skúsenosť, keďže od septembra 2015 do júna 2016 viedol sýrske zoskupenie ruských ozbrojených síl. Podľa niektorých správ vykonalo ruské letectvo počas Dvornikovovej sýrskej služobnej misie viac ako 9000 bojových letov. S jeho účasťou sa podarilo oslobodiť asi 400 sídiel.

„V roku 2015 sa generál Dvornikov stal prvým veliteľom ruskej vojenskej kampane na podporu Bašára al-Asada. Myšlienka malej, ale rozhodujúcej projekcie vojenskej sily ďaleko za hranicami krajiny s využitím vzdušných, pozemných a námorných síl bola pre Rusko inováciou. Sýrske ozbrojené sily sa úplne vyčerpali, personál bol demoralizovaný a dôstojnícky zbor degradoval. Zapojenie Ruska radikálne zmenilo situáciu,“ píše britský „The Economist“.

A zásluhu na tom má generál Dvornikov. „The Economist“ odhaduje, že „za prvé tri mesiace jeho velenia (ruským silám v Sýrii) ruské nálety zlikvidovali takmer 700 militantov z teroristickej skupiny „Islamský štát (ISIS)“ .

„Rovnako ako ruský prezident Vladimir Putin, aj on (Dvornikov) slúžil vo východnom Nemecku a v roku 1994 odišiel s poslednými ruskými silami. Zúčastnil sa aj mimoriadne brutálnej druhej čečenskej vojny na prelome tisícročí. Všetko dosiahol tvrdou prácou, nikdy nebol nikoho poskokom. Generál Dvornikov je veľmi premýšľavý… a počúva ostatných,“ dodáva publikácia. Je tu zjavná úcta k skúsenostiam a vojenským zásluhám generála Dvornikova.

Zasa klebety…

No neboli by to západné médiá, keby sa nepokúsili obviniť generála Dvornikova z toho, za čo môžu Spojené štáty a celý kolektívny Západ – z účasti na smrti civilistov v početných konfliktoch po celom svete, iniciovaných USA. Je, samozrejme, potrebné presvedčiť západného čitateľa, že Rusi na Ukrajine strácajú pôdu pod nohami, a preto vraj do vedenia špeciálnej operácie vymenujú bojového generála, ktorý vraj nešetrí civilistov a vedie vojnu tak, ako ju zvykne viesť americká armáda.

„Rusko reorganizovalo velenie svojej slabnúcej ofenzívy na Ukrajine, pričom sa rozhodlo vyslať generála obvineného z vydávania rozkazov zasiahnuť civilné štvrte v Sýrii, keďže západné krajiny priniesli na Ukrajinu viac zbraní v očakávaní obnovenej ruskej ofenzívy na východe,“ píše americký „The New York Times“.

Toto krátke zhodnotenie si zaslúži podrobný rozbor „do kosti“. Západ sa veľmi obáva, že sa blíži koniec zoskupenia ukrajinskej armády na východe Ukrajiny, a preto je potrebné mediálny priestor zakryť frázami o „ruských útokoch na civilistov“, aby sa ospravedlnila porážka ukrajinskej armády aj napriek zásobám západných zbraní. Vymyslená a už avizovaná „krutosť“ ruského generála, som ochotný sa staviť, sa stane argumentom na ospravedlnenie porážky ukrajinskej armády, čo o niečo neskôr nájdeme tak v západnej tlači, ako aj v rétorike západných politikov.

Američania už predvídajú, že nimi a ich spojencami na Ukrajinu dodané ťažké zbrane Rusi čoskoro zničia, a preto túto očakávanú skutočnosť vopred zdôvodňujú menovaním ruského vojenského generála.

„Vymenovanie generála Alexandra Dvornikova za veliteľa vojenskej špeciálnej operácie prišlo po tom, čo Veľká Británia oznámila, že posiela svoje rakety schopné zasiahnuť lietadlá, tanky a dokonca aj lode a Slovensko odovzdalo ukrajinskému štátu systém protivzdušnej obrany dlhého dostrelu S-300 s požehnaním Spojených štátov amerických,“ píše „The New York Times“.

Čítajme medzi riadkami: nemôžeme za to, že v dôsledku konania Rusov budú tieto zbrane čoskoro zničené.

Čo to všetko znamená?

Takéto publikácie jasne naznačujú, že Spojené štáty a ich západní spojenci sú vážne znepokojení tým, že ruskú špeciálnu vojenskú operáciu na Ukrajine vedie skúsený bojový generál. Očakávajú, že veliteľ Južného vojenského okruhu, armádny generál Dvornikov, ktorý má za sebou sýrske operačné akcie, veľmi skoro obnoví poriadok na Ukrajine a prinesie vlastnú víziu, založenú na skúsenostiach z vojenských operácií a taktiku plánovaných operácií.

Samozrejme, nemôžeme verejne predpovedať zámery ruského velenia (to by bolo pre operáciu škodlivé). Ale každému – nám aj našim nepriateľom – je zrejmé, že zničenie východného zoskupenia Ozbrojených síl Ukrajiny, oslobodenie celého Donbasu a ďalších východných oblastí Ukrajiny sa v súčasnosti stáva prvoradou úlohou nášho zoskupenia a jednotiek spojeneckých síl DĽR a LĽR. Od chvíle, keď sa armádny generál Dvornikov postavil do čela špeciálnej vojenskej operácie, intenzita vplyvu našej armády na pozície ukronacistov mnohonásobne vzrástla. V prvom rade táto okolnosť vysvetľuje ich hromadné vzdávanie sa.

Čo z toho vyplýva?

Západniari píšu, že „Rusko vymenovalo svojho najlepšieho veliteľa — generála Alexandra Dvornikova, ktorý viedol ruské jednotky v Sýrii“. Všetci chápu, že Rusko neustúpi. A samotný generál je pripravený na rozhodnú akciu.

Čas vyjednávania uplynul. Odborníci tiež chápu, že skutočné, a nie operetné rokovania medzi Moskvou a Kyjevom alebo jeho kurátormi na Západe, bez ohľadu na to, ako sa tieto rokovania nazývajú, sú možné len v dvoch otázkach: o kapitulácii kyjevského režimu a o humanitárnych koridoroch v akomkoľvek smere pre civilistov. U tých, ktorí sú stále na strane Kyjeva, je čoraz menej času na premýšľanie. Jednou z možností je ustúpiť a nezasahovať do ruskej armády, aby oslobodila Rusov, ako sme my, ktorí sa ocitli pod jarmom nacistického režimu nastoleného kolektívnym Západom.

Igor Pšeničnikov/news-front

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

VIDEO: Covid teror: Nebudeme ticho (dokumentárny film)

Dokument „Covid teror: Nebudeme ticho“, ktorý bol zverejnený 19. mája 2024, bol natočený vo verejnom…

5 hodín ago

VIDEO: „Je zázrak, že atentát dokázal Robert Fico prežiť a že nie sme na jeho pohrebe.

Premiér je pod Božou ochranou. Pokus zavraždiť ho bol dôkladne pripravovaný,“ vyhlásil Huliak pre ruskú…

6 hodín ago

Premiérov stav sa zlepšuje, komunikuje, zápalové parametre klesajú

Stav premiéra Roberta Fica je stabilizovaný. „Klinicky sa zlepšuje, komunikuje, zápalové parametre pomaly klesajú. Pán premiér…

6 hodín ago

Bidenov tím sa na pozadí tragédie v Iráne ocitá v ťažkej situácii

Washington je už v otázke napätia na Blízkom východe rozdelený. Najmä počas nedávnych otrasov v…

7 hodín ago