domovina

Čaputová šírila nenávisť proti Slovensku, kydala na slovenskú vládu, konšpirovala o sprisahaní s Ruskom a Maďarskom, prirovnala Fica k Orbánovi, hovorila o útokoch na médiá & mimovládky a nabádala EÚ, aby zastavila financie pre Slovensko a jeho občanov

„Skúšajú hranice demokracie,“ vyhlásila odchádzajúca prezidentka s tým, že v prezidentských voľbách je odhodlaná voliť Korčoka. „To už prekračuje všetky mysliteľné medze. S niečím takým som sa nestretol ani ako politický pozorovateľ, ani ako historik moderných dejín,“ reaguje šokovaný Chmelár

Prezidetka SR Zuzana Čaputová využila svoj rozhovor pre Financial Times, aby špinila na Slovensko, jeho vládu a poškodzovala jej finančné záujmy.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Premiér Slovenskej republiky Robert Fico údajne testuje hranice demokracie snahou o reorganizáciu súdnictva a útokmi na Ústavný súd. Pre portál Financial Times sa tak vyjadrila prezidentka Zuzana Čaputová.

Čaputová Fica skritizovala za jeho údajne pokusy o oslabenie právneho štátu aj pre kontakty s Ruskom. Prirovnala ho tiež k maďarskému premiérovi Viktorovi Orbánovi, uviedla pre Financial Times.

Na margo stretnutia medzi ministrom zahraničných vecí Jurajom Blanárom a Sergejom Lavrovom povedala, že to Slovensko nepriblížilo k mieru, ale „vytvorilo väčšiu vzdialenosť medzi Slovenskom a našimi partnermi a spojencami“.

Na Ficovu kritiku predsedu Ústavného súdu Ivana Fiačana, ktorý je podľa neho zodpovedný za únik informácií o rozhodnutí Ústavného súdu SR do médií, a na Ficov návrh, aby ho budúci slovenský prezident odvolal, Čaputová reagovala kriticky. Takéto zastrašovanie je podľa jej slov „absolútne neprijateľné a nezodpovedné“, pretože „spochybňuje“ nezávislosť súdu.

„Myslím si, že sa skúšajú hranice demokracie,“ povedala a poukázala na Ficove reformy súdnictva a zvýšený tlak vlády na médiá a mimovládne organizácie.

„Tak ako v každom inom štáte EÚ, ak na Slovensku dôjde k závažnému porušeniu princípov právneho štátu, mala by platiť podmienenosť financovania z EÚ,“ povedala Čaputová.

Čaputová pre britský plátok povedala, že sa nebude uchádzať o znovuzvolenie, pretože ju päť rôznych vlád za toľko rokov „úplne vyčerpalo“. Avšak uviedla, že plánuje voliť bývalého ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka.


Chmelár: Čaputová nabáda EÚ, aby zastavila financie pre Slovensko. To som ešte nezažil!

Prepytujem hlava nášho štátu v rozhovore pre jeden z najprestížnejších a najvplyvnejších svetových denníkov doslova vyhlásila, že ak na Slovensku dôjde podľa nej k závažnému porušeniu princípov právneho štátu, Európska únia by mala zmraziť financovanie Slovenska, uviedol v reakcii na Čaputovej rozhovor publicista, politický analytik a vysokoškolský pedagóg Eduard Chmelár:

Viete, že len pred týždňom som na tomto mieste upozornil, že Slovenská republika fakticky nemá hlavu štátu. Minimálne od parlamentných volieb Zuzana Čaputová prestala predstierať nadstraníckosť, neplní si úlohy a vystupuje skôr ako hovorkyňa Progresívneho Slovenska. Avšak to, čo si dovolila v rozhovore pre včerajšie vydanie Financial Times, prekračuje všetky mysliteľné medze a ja musím povedať, že s niečím takým som sa nestretol ani ako politický pozorovateľ, ani ako historik moderných dejín. Okrem toho, že nakydala na slovenskú vládu, koľko sa do novín zmestilo, obvinila premiéra Fica z oslabovania právneho štátu, z útokov na demokraciu, prirovnala ho k Viktorovi Orbánovi atď., povedala aj niečo, čo som si musel prečítať trikrát, či sa mi nesníva.

Prepytujem hlava nášho štátu v rozhovore pre jeden z najprestížnejších a najvplyvnejších svetových denníkov doslova vyhlásila, že ak na Slovensku dôjde podľa nej k závažnému porušeniu princípov právneho štátu, Európska únia by mala zmraziť financovanie Slovenska… Ešte raz, ak by to niekto nepochopil: prezidentka Slovenskej republiky otvorene nabádala zahraničné politické a finančné kruhy, aby zastavili štátu, na čele ktorého ešte stále stojí, prísun peňazí z eurofondov, čím by sme prišli o miliardy eur a pocítili by to všetci. Takéto vedomé, premyslené a zákerné poškodzovanie záujmov štátu som ešte nevidel u žiadneho prezidenta. Prezidentka, ktorá má v zmysle svojich ústavných povinností reprezentovať navonok štát, nie opozíciu, nie svoju materskú politickú stranu, nie nejakú záujmovú skupinku, ale celú Slovenskú republiku, na ňu kydá a programovo jej ubližuje ako nepriateľ. Jedným slovom hnus.

Nechcem tu nadužívať nejaké tvrdé výrazy o vlastizrade a podobne. Jednak silných slov tu lieta na obidvoch stranách príliš veľa a jednak na obvinenie prezidentky z vlastizrady zostáva aj teoreticky len veľmi málo času a v tejto fáze vývoja už nemá nijaký význam (takéto odsudzujúce rozhodnutie ústavného súdu, na ktoré by ste potrebovali trojpätinovú väčšinu poslancov, by podľa článku 107 Ústavy SR znamenalo iba to, že by svoj mandát na tých pár týždňov stratila a už by sa o neho nemohla uchádzať). Rovnako vás chcem opätovne požiadať, aby ste napriek oprávnenému hnevu, ktoré vo vás i vo mne vyvoláva správanie tejto ženy, vážili slová, neznižovali sa k nadávkam a vyhli sa hrubému správaniu, ktoré môže byť v dnešnej dobe veľmi ľahko zneužité. Ukážte jej s pokojom zenového mnícha, že máte vyššiu úroveň ako táto nešťastnica, ktorá si špiní do vlastného hniezda.

Viem, je to strašné. A je zvláštne, že funkcia prezidentky ju „úplne vyčerpala“ (ako sa posťažovala v rozhovore), ale to, čo ju nikdy nevyčerpá, je okydávanie jej vlasti. Darmo sa budú jej kumpáni z Progresívneho Slovenska vyhovárať, že oni vraj nechodia do Bruselu žalovať na Slovenskú republiku, že v zahraničí vraj majú dostatok informácií, čo sa u nás deje. Nuž, presne takýmto spôsobom ich dostávajú: skreslené, žlčovité a z iniciatívy politikov z PS. V každej slušnej rodine platí, že špinavá bielizeň sa perie doma, nie vonku. Čo však máte povedať na to, keď takto ohovára vlastnú krajinu žena, ktorú si ľudia zvolili, aby nás v zahraničí čo najlepšie reprezentovala. Niečo také som nikde v Európe nezažil. Spolu s riadenými aktivitami časti opozície, mimovládok a umelcov vidíte, že sa tu deje niečo veľmi, veľmi špinavé, s cieľom čo najviac poškodiť a rozložiť tento štát. A má to bezpochyby súvis s prezidentskými voľbami a pokusmi destabilizovať vnútropolitickú situáciu.

V tejto chvíli je úplne zbytočné rozčuľovať sa nad týmto stavom. To najlepšie, čo môžete urobiť, je ísť voliť a presvedčiť o tom aj čo najviac ľudí vo vašom okolí. Tohtoročné prezidentské voľby budú dôležitejšie ako ktorékoľvek iné, ide naozaj o všetko. Oni sa mobilizujú na domácej i zahraničnej pôde, musíme sa mobilizovať aj my. Zuzana Čaputová v rozhovore pre Financial Times otvorene povedala, že bude voliť Ivana Korčoka. Tento človek nesmie vyhrať. Zničil by túto krajinu, predal by ju za misku šošovice, bez váhania by nás vtiahol do vojny, bol by ešte horší ako táto hovorkyňa progresívcov. On počas tejto kampane jasne ukázal, že nevie upokojovať situáciu, že jeho úlohou nie je spájať, iba rozoštvávať. A takouto nezodpovednou politikou by nás priviedol na pokraj občianskej vojny. Prosím, nedajte sa oklamať.

Zdroj: pluska.sk / Facebook Eduard Chmelár / InfoVojna

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

VIDEO: Pred desiatimi rokmi nacisti v Odese zaživa upálili 32 ľudí, ďalších šesť zastrelili a desiatich umučili

Pred desiatimi rokmi – 2. mája 2014 – sa v Odese odohrali strašné tragické udalosti.…

29 minút ago

Tři žalobci prohráli soud, ve kterém se řešila jejich stížnost na protiústavní zavádění „Covid pasů“

Dnes je již prakticky jisté, že skutečným účelem tzv. Covid pasů EU bylo na jedné…

35 minút ago

VIDEO: Kam zmizela skutečná žurnalistika a osobní zpověď na závěr

Před dvěma týdny mi přišla pozvánka k účasti na průzkumu „o produkci mediálního obsahu přesahující…

45 minút ago

Si Ťin-pching jede za Macronem pro dohodu století

Čínský prezident Si Ťin-pching se od 5. do 10. května vydá na evropské turné. V…

49 minút ago

VIDEO: Komisie, hodnotiace kultúrne projekty treba okamžite vymeniť.

Ak ste sa utešovali, že štát dal skutočnú stopku zvráteným kvázi kultúrnym predstaveniam, kandidáti hnutia…

53 minút ago