slovanský svet

Bomba. Kto stál za teroristami v Moskve? Vyhlásenie Bortnikova, riaditeľa ruskej FSB ukazuje prstom na tri štáty

Pre nezasvätených najprv vysvetlím, že FSB je nástupníckou organizáciou známej a veľmi obávanej KGB Sovietskeho zväzu.

Súčasná FSB by však mohla byť lepšia v porovnaní s FBI v Spojených štátoch. Zaoberá sa domácou kriminalitou každého druhu a hrozbami pre ruských civilistov, ako je napríklad terorizmus. Agentúra a jej šéf sú v správach len zriedka.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

V tomto ohľade je FSB menej viditeľná doma aj v zahraničí ako zahraničná spravodajská služba vedená Sergejom Naryškinom, predstaviteľom štátu, ktorý päť rokov tohto tisícročia strávil ako predseda Štátnej dumy, dolnej komory ruského zákonodarného zboru, tri roky na čele prezidentskej administratívy. V oboch pozíciách bol Naryshkin veľmi často videný v televízii pri plnení svojich povinností.

Naproti tomu Alexander Bortnikov strávil posledných 15 rokov vo svojich kanceláriách FSB mimo dohľadu. Veľkolepý útok na koncertnú sálu Crocus City Hall ho však vyhnal do centra pódia a včera sa stretol s novinárom ruskej štátnej televízie Pavlom Zarubinom na rozhovor a potom sa cestou nechal ďalej vypočúvať húfom ďalších novinárov vonku na chodbe.

Tieto spontánne otázky a odpovede boli neskôr odvysielané v televíznych novinách. To, čo Bortnikov povedal, bolo mimoriadne a priamo súvisí s tým, či by sme teraz vy a ja mali hľadať úkryty pred bombami.

Žiaľ, nič z toho nenájdete v hlavných správach dnešných mainstreamových médií. Financial Times napríklad prináša správu o stretnutí Xiho s generálnymi riaditeľmi amerických firiem s cieľom napraviť vzťahy: zaujímavé, ale nie veľmi relevantné, ak sme na vrchole 3. svetovej vojny.

Bortnikov je podľa definície členom vnútorného kruhu poradcov Vladimíra Putina . On, Putin a Naryshkin sú zhruba v rovnakom veku. Vo veku 72 rokov je Bortnikov len o niekoľko rokov starší.

Zaujala ma najmä jeho rozvaha a rozvážny, starostlivo zvážený výber slov, pričom transparentne a neovplyvneným vystupovaním „nech padajú triesky, kam môžu“.

Všetci novinári sa zaoberali otázkou, kto stál za teroristickým útokom. Bortnikov im… a nám: za teroristickým činom spáchaným islamistickými extrémistami stoja Spojené štáty, Veľká Británia a Ukrajina.

Bortnikov uviedol, že predbežné zistenia naznačujú, že štyria páchatelia zabíjania smerovali autom k hraniciam s Ukrajinou, kde ich čakali na druhej strane.

Veľmi pokojne vysvetlil, že zapojenie cudzích mocností sa objasňuje a že teraz nepovie nič z čistého dojatia, ale počká, kým budú fakty dôkladne zhromaždené, kým ho predstavia.

Napriek tomu bolo celkom zaujímavé, že označil Spojené štáty, Veľkú Britániu a Ukrajinu za pravdepodobných bábkových majstrov teroristického činu. Pripomeňme si, že po bombardovaní plynovodov Nord Stream, najvýznamnejšieho globálneho útoku na kritickú civilnú infraštruktúru za posledných 50 rokov, ruskí predstavitelia neukázali prstom priamo na žiadnu krajinu. Boli tam narážky, ale žiadne priame obvinenia, aké sme včera počuli od Bortnikova.

Medzitým, okrem rozhovoru pána Bortnikova s ​​novinármi, bolo včera v spravodajskom a analytickom programe Ruskej štátnej televízie Sixty Minutes zverejnených veľa nových prvkov teroristického útoku na radnici Crocus .

Najmä sme sa dozvedeli, že v posledných dňoch februára a prvých pár dní marca boli dvaja zo štyroch útočníkov v Istanbule.

Odlet a prílet jedného na moskovskom letisku bol zaznamenaný na video. Bolo nám povedané, v ktorých hoteloch zostali, a na obrazovku sa dostali selfie a ďalšie fotografie, ktoré urobil jeden v Istanbule .

Stále nie je jasné, s kým sa v Turecku stretli. Samotné načasovanie je však veľmi dôležité, pretože sa hovorilo o tom, že sa vrátili do Moskvy, aby vykonali teroristický útok 8. marca, na Medzinárodný deň žien, posvätný dátum v ruskom kalendári. Keby tak urobili v ten deň, výsledok by bol katastrofálny pre prezidentské voľby v Rusku o týždeň neskôr.

Po šesťdesiatich minútach sa však zistilo, že ruská štátna bezpečnosť bola 8. marca príliš tesná na to, aby bola teroristická misia úspešná, a Spojené štáty sa rozhodli túto operáciu zastaviť. Všimnite si, že toto je približne čas, keď Victoria Nulandová podala rezignáciu na ministerstve zahraničia (5. marca). Možná príčinná súvislosť si určite zaslúži pozornosť mojich kolegov v americkej „disidentskej“ komunite.

V každom prípade, scenár, ktorý sa rozoberal neskôr v diskusnej relácii Večer s Vladimírom Solovjovom, je taký, že Ukrajinci sa rozhodli pokračovať v teroristickom útoku týždeň po ruských prezidentských voľbách, keď stratili väčšinu svojich dôvodov. Urobili tak cez námietky Washingtonu.

Z času na čas sa čitatelia pýtajú, prečo venujem pozornosť talkshow ako Vladimir Solovjov. Títo skeptici majú tendenciu ignorovať, že Solovjov pozýva nielen zvyčajných nezodpovedných akademikov a novinárov, ktorí dokážu pobaviť verejnosť, ale aj niektorých veľmi serióznych štátnikov, ktorí sú blízko centra moci v Rusku a majú vplyv na vykonávanie zahraničnej a domácej politiky, vrátane najmä predsedovia výborov a ďalšie kľúčové osobnosti Štátnej dumy.

Tak to bolo aj včera večer, keď sme počuli od člena Výboru pre vzťahy so Spoločenstvom nezávislých štátov (Bývalý Sovietsky zväz). S odkazom na nikdy nekončiace teroristické útoky na civilistov v ruskom pohraničnom regióne Belgorod prichádzajúce z neďalekého Charkova (Ukrajina) povedal, že je čas zrovnať Charkov so zemou: vydať varovanie obyvateľom, aby nastúpili do áut a išli na západ, potom to všetko rozbite na kúsky. Charkov je, mimochodom, po Kyjeve druhé najľudnatejšie mesto Ukrajiny.

Vo všeobecnosti sa nálada panelistov a samotného hostiteľa Solovjova teraz kardinálne mení: Ukrajina je vnímaná ako nepriateľský štát a čím skôr sa to skončí, tým lepšie. Včera večer sa hovorilo o potrebe raketových útokov na zrovnanie prezidentského paláca v Kyjeve spolu so všetkými vojenskými a inými rozhodovacími vládnymi centrami v hlavnom meste.

Ako sme za posledné dva roky opakovane pozorovali. Prezident Putin bol hlasom za umiernenosť a zdržanlivosť, ktorý odolával činom, ktoré by mohli urýchliť 3. svetovú vojnu. To sa jasne blíži ku koncu, keď jeho vlastný riaditeľ FSB menuje Spojené štáty a Spojené kráľovstvo za plánovačov najväčšieho teroristického útoku v Rusku za posledných 20 rokov.

Gilbert Doctorow/skspravy.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

redakcia SN 2

Recent Posts

Americké spravodajské služby: Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili

Americké spravodajské služby skonštatovali, že šéf Kremľa Vladimir Putin pravdepodobne nenariadil, aby opozičného lídra Alexeja…

3 hodiny ago

Kyjev už používa americké rakety proti Rusku. Dostali ich potajomky!

Kyjev začal používať rakety ATACMS proti Ruskej federácii.  Ukrajina použila proti Rusku rakety dlhého doletu.  Dar... Americký…

3 hodiny ago

Poliaci sú zhrození, keď vidia mladých Ukrajincov v kaviarňach! Niektorých chcú vrátiť

Česká republika stojí pred otázkou, či nasledovať niektoré európske krajiny a venovať pozornosť výzve Kyjeva…

3 hodiny ago

VIDEO: NATO sa urazilo na Putina

Stoltenberg: Putin previezol naše Leopardy Poklonnú horu. Toto nie je podľa pravidiel, nech zruší príkaz. Výstava ukoristenej…

3 hodiny ago

Taraba: PS nám nemohli poskytnúť lepší dôkaz, že zrušenie RTVS bol správny krok

Pri zrušení RTVS a vzniku STVR sme svedkami už mnohokrát použitého scenára pod režijnou taktovkou Progresívcov.…

3 hodiny ago

Progresívna RTVS ideologicky kope z posledných síl

"RTVS ako slúžka Progresívcov" poznamenáva na okraj televízneho večera udeľovania cien Slnko v sieti bývalý…

3 hodiny ago