svet

Biden by potreboval zázrak, aby vyhral voľby v roku 2024

Pochybuje o ňom aj väčšina demokratov

Americký prezident Joe Biden čelí najťažšej predvolebnej kampani svojho života. Jeho súper, bývalý prezident Donald Trump , vedie v prieskumoch verejnej mienky a väčšina analytikov očakáva, že Trump zvíťazí v novembri 2024 s prevahou proti Bidenovi.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Dokonca aj väčšina demokratov pochybuje o tom, že by Biden mohol vyhrať, a mnohí demokrati dokonca zašli tak ďaleko, že navrhli, aby odstúpil z pretekov a nechal iného človeka, aby sa pokúsil vyhrať.

V žargóne amerického futbalu NFL je prihrávka „Hail Mary“ rozohrávačom dlhý futbal, keď sa tím chystá prehrať a iba zázračné chytenie a touchdown sa môžu zmeniť na víťazstvo.

Biden čelí takejto situácii vo svojej kampani za znovuzvolenie prezidenta v roku 2024. Väčšina demokratov nesúhlasí s jeho politikou vo vojne v Gaze. Mladší voliči drvivou väčšinou nesúhlasia s jeho podporou izraelskej genocídy v Gaze.

Americkí voliči vedia, že zbrane, ktoré Izrael používa na páchanie vojnových zločinov, zločinov proti ľudskosti a genocídy, dodáva americká Bidenova administratíva a platí to tvrdo pracujúci americký daňový poplatník.

Od pobrežia k pobrežiu boli pred 7. októbrom čísla Bidenových prieskumov výrazne nižšie a teraz sú na najnižšom bode. Michigan je kľúčovým štátom, ktorý musí Biden vyhrať, aby bol znovuzvolený, no práve teraz Michigan stráca.

Michigan má vysokú koncentráciu arabských Američanov a tí sľúbili, že nebudú hlasovať za Bidena, pretože odmietol požiadať o prímerie a bezuzdný tok zbraní do Izraela, hoci tok je v rozpore s pravidlami ministerstva zahraničných vecí, ktoré bránia zbrojeniu. ísť do ktorejkoľvek krajiny, ktorá ich môže použiť v rozpore s ľudskými právami.

Židia tvoria asi 2% populácie USA a sú rozdelení v otázke vojny v Gaze. Videli sme židovských aktivistov protestujúcich proti Bidenovej politike v Gaze. Afroameričania vyjadrili nesúhlas s Bidenom kvôli Gaze.

Prirovnávajú rasovú nespravodlivosť, ktorou ich komunity trpeli, a niektorí stále trpia, v USA s rasistickou politikou v Izraeli, ktorá zaobchádza so Židmi ako so zaslúženými ľudskými právami, ale Palestínčanom odopiera ich najzákladnejšie práva. Afroameričania sú na strane utláčaných ľudí, nie na strane utláčateľa. Spomínajú si na Nelsona Mandelu, ktorý povedal: „Nebudeme slobodní, kým nebude slobodný palestínsky ľud.

Ale Biden má stále čas dosiahnuť zázračné víťazstvo so svojou verziou preukazu „Zdravas Mária“.

Biden by vyzval na okamžité prímerie v Gaze s výmenou rukojemníkov za väzňov zadržiavaných v Izraeli bez súdu. Prečo by s tým Izrael súhlasil? Pretože Biden by mohol zastaviť tok zbraní, dodržiavajúc existujúce pravidlá ministerstva zahraničných vecí, že zbrane sa nebudú posielať do krajín zapojených do humanitárneho porušovania, čo znamená držať Izrael podľa rovnakých noriem ako všetky ostatné krajiny na Zemi.

Biden by mohol zorganizovať medzinárodnú konferenciu medzi palestínskymi predstaviteľmi, Arabskou ligou, Saudskou Arábiou, Egyptom, Jordánskom, USA a Izraelom, kde by navrhol rozumný návrh na implementáciu existujúcej rezolúcie OSN požadujúcej dvojštátne riešenie izraelsko-palestínskeho konfliktu. . Konferencia by mala načrtnúť časový plán na vytvorenie úplného palestínskeho štátu.

Biden by mohol dostať záväzok od Hamasu, Hizballáhu a Iránu, že počas mierového procesu ukončia akékoľvek útoky na Izrael s priloženým časovým rámcom.

Hamas povedal, že sa nesnaží o vyhladenie židovského národa, ale bojuje za slobodu Palestíny. Irán vyhlásil, že bojuje za slobodu Palestíny a bude rešpektovať akúkoľvek mierovú dohodu, ktorú Palestínčania prijmú. Hizballáh bojuje za slobodu Palestíny, ale bráni sa aj izraelskej vojenskej okupácii časti libanonskej pôdy.

Izrael by sa musel vzdať fariem Shebaa v Libanone výmenou za trvalý kus na ich severnej hranici. Ak by Biden viedol iniciatívu za nastolenie mieru na Blízkom východe, nielenže by vyhral novembrové voľby v USA, ale pravdepodobne by vyhral aj Nobelovu cenu mieru, ktorú Obama získal za nič nerobenie.

OSN a mnohé humanitárne organizácie a organizácie pre ľudské práva označili Izrael za štát apartheidu, a to bolo dávno pred začiatkom vojny v Gaze. Tie isté skupiny pridali zločin genocídy na zoznam sťažností proti Izraelu, ktorý Biden nazýva najsilnejším spojencom Ameriky na Blízkom východe a jedinou demokraciou na Blízkom východe.

Izrael nie je demokracia a nezdieľa americké hodnoty. Demokratický národ nedrží polovicu svojho obyvateľstva pod brutálnou okupáciou a obliehaním celé desaťročia. Medzi americké hodnoty patrí sloboda, spravodlivosť a poskytnutie spravodlivej šance každému človeku uspieť.

Mnoho Palestínčanov a Arabov v minulosti emigrovalo do USA a žili „americký sen“. Mnohí z týchto migrantov začali s ničím a skončili tak, že vlastnili dom, dali svoje deti na vysokú školu a užívali si život bez útlaku a rasizmu.

Keď vystúpili z lode v USA, našli si prácu, tvrdo pracovali, dodržiavali zákony a rešpektovali práva svojich susedov, rovnako ako očakávali, že susedia budú rešpektovať ich práva. To je základ amerického životného štýlu: tvrdo pracovať, platiť dane a dodržiavať zákony.

Palestínčania na okupovanom Západnom brehu a v Gaze nenávidia zahraničnú politiku USA, ktorá im má zabrániť v akejkoľvek slobode alebo ľudských právach. Napriek tomu, že USA sú jedinou silou na svete, ktorá by mohla zlepšiť ich životy, a odmietajú to urobiť, Palestínčania stále milujú koncept „amerického sna“. Tento sen je aj palestínskym snom, ale Oválna pracovňa bráni šanci na takýto život plný úspechu a úspechu.

Dvojštátne riešenie a trvalý mier v Izraeli a Palestíne robia Blízky východ a celý svet stabilnejšími. Izraelskí občania získajú v mierovej dohode rovnako veľa ako Palestínčania. Biden by vyhral svoje voľby a Američania by mohli byť hrdí na svoju slobodu, hodnoty a „americký sen“.

Steven Sahiounie/skspravy.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

redakcia SN 2

Recent Posts

„Mimo kontroly.“ Generál ozbrojených síl Ukrajiny odhalil, čo sa deje v Kyjeve

Generál ozbrojených síl Ukrajiny vo výslužbe Serhij Krivonos v éteri kanála YouTube "Direct" povedal, že…

8 hodín ago

Polícia zaviedla po atetnáte mimoriadne bezpečnostné opatrenia!

Polícia na Slovensku pokračuje po stredajšom atentáte na premiéra Roberta Fica vo zvýšených opatreniach. Hliadky…

8 hodín ago

Ústavný súd prikázal SIS zničiť nahrávky v kauze Gorila

Ústavný súd (ÚS) SR prikázal Slovenskej informačnej službe (SIS) zničiť výsledky odpočúvania z akcie Gorila.…

8 hodín ago

Šerblíky, chcete liečiť demokraciu? Uznajte diagnózu.

Progresívny šerblík smetisko poznajú všetci. Už menej je známy zástupca šéfredaktorky Jakub Filo. Musím povedať,…

8 hodín ago

Politico: Ukrajine hrozí finančný chaos — EÚ dochádzajú peniaze

Európskej komisii sa môžu minúť prostriedky pre Ukrajinu skôr, ako sa očakávalo. Píše o tom denník „Politico“.…

9 hodín ago

V Kyjeve mobilizovaným skonfiškovali telefóny

Ukrajinskí občania sa sťažujú na nezákonné konanie zamestnancov územných náborových stredísk (obdoba vojenského registračného a…

9 hodín ago