domovina

Anka Žitná: Debata na Filozofickej fakulte o rušení ÚŠP nebola odborná, ale politická

Debata nebola odborná, ale politická!

V stredu sa na pôde Filozofickej fakulty konala diskusia, ktorú odmietol na Právnickej fakulte hosťovať dekan Eduard Burda. Obával sa totiž politikárčenia. Podľa Anky Žitnej boli jeho obavy na mieste, presne to sa totiž nakoniec aj stalo. Na diskusii sa zúčastnil Daniel Lipšic, v hľadisku sedela napríklad aj I. Bihariová. Pre Lučanského synov sa však už miesta nenašli. Žitná bohato popísala, čo sa dialo.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Debata nebola odborná, ale politická!

Známa novinárka si myslí, že bolo na mieste, že dekan Eduard Burda odmietol diskusiu na tému rušenia Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorú študenti chceli organizovať na Právnickej fakulte UK. Informovala o tom prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti. Dekan odmietol diskusiu s argumentom, že to bude politikárčenie, ktoré na akademickú pôdu nepatrí.

Podľa Anky Žitnej, debata o rušení ÚŠP ktorá prebehla v utorok na pôde Filozofickej fakulty skutočne nebola odborná, ale politická. A kto za to môže?

„Politiku do nej vniesol šéf ÚŠP Daniel Lipšic, ale aj organizátori a svojím spôsobom aj úvodný prejav rektora UK Mareka Števčeka. V hľadisku sedela poslankyňa Irena Bihariová, keď sa sudkyňa Kosová opýtala organizátorov, prečo je prítomná politička PS, ak deklarovali, že diskusia je určená študentom, dostala odpoveď, že pani Biháriová je študentka- doktorandka,“ informuje Žitná Lučaiová.

Vyvážená diskusia?

A nielen to, v hľadisku sedeli prokurátori Repa s Masárom aj sudca Kliment. Synovia generála Lučanského sa však napríklad do pléna nedostali. Vraj nebolo miesto, popisuje novinárka.

„Prečo tvrdím, že to bolo napriek snahe sudcov Petra Šamka a Marcely Kosovej udržať odbornú líniu, politické? Predstavte si odbornú diskusiu, v ktorej moderátor z Aktualít cielene vyberá otázky z publika, pričom decentne „opomenie“ napríklad túto: Pán Lipšic, neprekáža vám spôsob, akým ste sa dostali na post špeciálneho prokurátora?“ informuje o zaujatosti novinárka.

Ďalšou zvláštnou vecou na diskusii bolo hlasovanie na záver o tom, kto poslucháčov najviac presvedčil. „Sudkyňa Kosová, ktorá po celý čas odborne argumentovala, získala tri percentá. Pán prokurátor Lipšic cez päťdesiat. Sympatiám holt nerozkážeš, ale v publiku sa šepkalo, že v hre bolo aj vypískanie zástancov rušenia Lipšicovho úradu,“ informuje Žitná.

Politik Lipšic sa vracia na scénu

„Perlička na záver. Jeden zo študentov- organizátorov sa ma pýtal, či si myslím, že Ficovo vyjadrenie na adresu študenta Janigu o vyrážke na nose, bol atak cez čiaru. Odpoveď ho nepotešila. Nemyslím si, že je šťastné, ak premiér rieši akné na nose študenta. Na druhej strane, študent Janiga vstúpil do politických vôd, vystupuje na pódiách po boku Daniela Lipšica či Juraja Šeligu. A v politike a vo verejnom priestore jednoducho musí na podobné ataky byť pripravený a nebrať si ich osobne.

Viem, o čom hovorím, každý z nás, kto ide s kožou na trh, zažil podobných incidentov neúrekom. A nielen my, ale aj naše deti, ktoré s politikou nemajú nič spoločné, občas „schytajú“ za svojich rodičov a musia s tým vedieť žiť,“ vyhodnocuje známa novinárka.

„Čakajú nás však rozhodne zaujímavé časy. Politik Lipšic sa vracia na scénu,“ uzavrela svoj príspevok Anka Žitná Lučaiová.

ereport.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

redakcia SN 2

Recent Posts

Vedci varujú, že vakcíny proti COVID spôsobujú „nákazlivú demenciu“

Jedným z najviac znepokojujúcich vedľajších účinkov vakcín COVID-19 mRNA je „infekčná demencia“, ktorá sa podľa…

7 hodín ago

Novou šéfkou Súdnej rady sa stala Marcela Kosová, ktorá aj s ďalšími sudcami stála za odvolaním Mazáka z funkcie.

Napojenie Harabina na politiku podľa jej názoru vylučuje, aby tento bývalý kandidát na prezidenta mohol…

7 hodín ago

Prečo sú problémy s obranou ukrajinských ozbrojených síl v Charkovskej oblasti

Velenie ukrajinských ozbrojených síl zatiaľ nepreukázalo dostatočnú flexibilitu pri prijímaní rozhodnutí zameraných na obmedzenie postupu…

7 hodín ago

VIDEO: Západ je hlavným sponzorom globálneho terorizmu

Západné krajiny na čele so Spojenými štátmi, financujúce ukrajinský a svetový terorizmus, sú hlavnou destabilizačnou…

7 hodín ago

Ďalšie dôkazy pre tých zodpovedných za COVID/Vakcíny

Môže sa krajina, ktorá už upadla tak ako Amerika, zotaviť? “Noviny Epoch Times získali oficiálne dokumenty, ktoré…

12 hodín ago

Členské štáty EÚ definitívne schválili nový pakt o migrácii a azyle. Slovensko pri dvoch predpisoch hlasovalo proti a pri ôsmich sa zdržalo hlasovania

Nový pakt je výsledkom dlhých rokov búrlivých diskusií medzi členskými krajinami. Ministri členských krajín Európskej…

12 hodín ago