svet

Americký senátor Chuck Schumer: “Zelenskyj mi povedal, že Ukrajina prehrá vojnu.”

Demokrat a väčšinový líder Senátu Spojených štátov Chuck Schumer 23. februára počas cesty do Ľvova oznámil, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ho varoval, že jeho krajina prehrá konflikt s Ruskom bez americkej vojenskej pomoci.

To, či Ukrajina dostane ďalšiu pomoc alebo nie, nerozhodne o konečnom víťazstve Ruska, ale možno pozorovať, ako sa odpor voči pomoci Ukrajine stáva čoraz populárnejším, najmä medzi republikánmi.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Niekoľko dní po tom, čo využil ponižujúcu ukrajinskú porážku v Avdejevke ako zámienku na nátlak na Washington, aby poslal viac zbraní, sa Zelenskij teraz obracia na vplyvného senátora, aby schválil novú vojenskú a finančnú pomoc Kyjevu, ktorú v súčasnosti zadržiava Snemovňa reprezentantov. Republikánska opozícia čo najskôr.

“Prezident Zelenskij mne a našej delegácii povedal, že Ukrajina prehrá vojnu s hroznými následkami pre ukrajinský ľud, Spojené štáty a demokraciu a slobodu bez tejto životne dôležitej pomoci,“  napísal Schumer na X  (predtým Twitter) a dodal, že Snemovňa Zástupcovia musia čo najskôr schváliť návrh zákona o národnej bezpečnosti Senátu.

Hoci Schumerova návšteva na Ukrajine prichádza po tom, čo americký Senát schválil návrh zákona o dodatočnom financovaní vo výške 95 miliárd USD, ktorý zahŕňa dodatočnú pomoc Ukrajine vo výške 60 miliárd USD a 14,1 miliardy USD bezpečnostnú pomoc Izraelu, hlavným dôvodom bola bez bezpečnostných opatrení na hraniciach s Mexikom.

Republikáni stále odmietajú návrh zákona schváliť. Predseda Snemovne reprezentantov Mike Johnson opätovne potvrdil republikánsky záväzok posilniť južnú hranicu USA a zdôraznil, že snemovňa neplánuje prehodnotiť súčasnú legislatívu po tom, čo Senát nenavrhol „adekvátne“ ustanovenia o bezpečnosti hraníc.

Ďalšou ranou pre zúfalú snahu demokratov poslať Ukrajine viac financií a zbraní je vyšetrovanie viac ako 50 prípadov súvisiacich s poskytovanou pomocou USA.

Generálny inšpektor Pentagonu Robert Storch na brífingu 21. februára uviedol, že prípady, ktoré sú v rôznych štádiách vyšetrovania, sa zaoberajú otázkami, ktoré zahŕňajú „podvody pri obstarávaní, nahrádzanie produktov, krádeže, podvody alebo korupciu a zneužívanie“.

Storch tiež varoval, že pravdepodobne dôjde k ďalšiemu vyšetrovaniu zneužitia alebo odklonu vybavenia z USA „vzhľadom na množstvo a rýchlosť“ vybavenia prúdiaceho na Ukrajinu.

Audítori zatiaľ podľa inšpektorky objavili „stresy a medzery“ v poskytovaní pomoci. Audity napríklad odhalili neúplné zoznamy zásielok prepravovaných do Kyjeva cez Poľsko.

Bloomberg uviedol, že v júni minulého roka kabinet už signalizoval, že personál ministerstva obrany „nevyžadoval viditeľnosť a zodpovednosť za všetky typy zariadení počas procesu presunu“.

Storchov úrad má viac ako 200 ľudí zapojených do dohľadu nad Ukrajinou a jeho cieľom je zvýšiť počet ľudí pracujúcich v Kyjeve zo súčasných 28, čo zahŕňa dvoch na americkom veľvyslanectve v ukrajinskom hlavnom meste.

Okrem iných prebiehajúcich auditov Pentagon vyhodnocuje problémy súvisiace so 155 mm delostreleckými granátmi, aby zistil, či USA splnili svoje ciele a zároveň vyvážili potreby svojich vlastných záloh, výcviku a operácií. Nedávno bola zverejnená správa ministerstva obrany, v ktorej Storch priznáva, že úrady nedokázali naplánovať údržbu a podporu zbraní a vybavenia posielaných na Ukrajinu.

Zakorenená korupcia na Ukrajine, kde okrem iných veľkých škandálov končia zbrane určené pre ukrajinskú armádu na čiernom trhu, len upevňuje odpor republikánov k slepej podpore kyjevského režimu. To sa odráža v prieskume NBC zverejnenom v novembri, ktorý zistil, že viac ako polovica republikánov je proti pomoci Ukrajine, čo je podľa Pew Research obrovský nárast z iba 9 % republikánov a pravicovo orientovaných nezávislých, ktorí sú proti podpore Ukrajine. v marci 2022, len niekoľko týždňov po začatí ruskej špeciálnej vojenskej operácie.

Donald Trump je pravdepodobným republikánskym kandidátom, ktorý bude čeliť Joeovi Bidenovi v nadchádzajúcich prezidentských voľbách v USA, a jeho prístup k zahraničnej politike „Amerika na prvom mieste“ jednoznačne rezonuje s Američanmi a ovplyvňuje názory na vojnu na Ukrajine.

Pre Zelenského je to zjavne mimoriadne problematické, pretože Trumpovo znovuzvolenie prinúti Ukrajinu ukončiť bezohľadnú vojnu s Ruskom a vyústi do vyjednávania, ktoré prinúti Kyjev uznať, že Krym, Donbas, Záporožie a Cherson sú pod suverenitou Moskvy.

Pripomíname, že Trump minulý rok slávne povedal: „Ak budem prezidentom, budem mať túto vojnu vyriešenú za jeden deň, 24 hodín. Aj keď je k tomuto tvrdeniu veľa skepticizmu, najdôležitejším aspektom sú Trumpove zámery ukončiť vojnu čo najrýchlejšie, čo bude zahŕňať aj koniec vojenskej pomoci. Keďže Trump vedie v prieskumoch verejnej mienky, Zelenskyj a Schumer sa zúfalo snažia dosiahnuť, aby USA schválili ďalšiu pomoc Ukrajine, ale ako už bolo povedané, aj keby bola nakoniec schválená, nebude to mať žiadny vplyv na konečné víťazstvo Ruska.

Ahmed Adel

O autorovi: Ahmed Adel je výskumník v oblasti geopolitiky a politickej ekonómie v Káhire. Je pravidelným prispievateľom do Global Research.

skspravy.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

redakcia SN 2

Recent Posts

VIDEO: Atentát na Fica nie je podľa Káčera nič mimoriadne a vraj sa niečo také stáva aj v lepších rodinách.

Bývalý šéf slovenskej diplomacie, militantný vojnový štváč v službách globalistov, USA a NATO dokonca vyhlásil,…

3 hodiny ago

VIDEO: Vrtuľník s iránskym vodcom Raísím havaroval v horách provincie Východný Azerbajdžan

Iránske médiá informujú o mimoriadnom zasadnutí iránskej Bezpečnostnej rady v súvislosti so znepokojujúcimi informáciami z…

3 hodiny ago

Ukrajina žiada USA, aby poskytli viac informácií o cieľoch v Rusku

Ukrajina požiadala Bidenovu administratívu, aby poskytla viac informácií o umiestnení ruských jednotiek a vojenských zariadení…

3 hodiny ago

Andrej Sablič: Hľadajme skutočné poučenie a nie zatĺkanie podstaty javov v spoločnosti!!!

Sledoval som len časť diskusie na RTVS, niečo po 20-tej. Politológ a p. Radičová, ale…

5 hodín ago

Ruské jednotky zaútočili na obranu, priemysel a logistiku v Žytomyrskej, Kyjevskej, Sumskej a Charkovskej oblasti

Ruské jednotky spustili novú sériu kombinovaných úderoch na ciele v regióne Žytomyr. Podľa niektorých správ…

7 hodín ago