SVO UA

Americké tanky „Abrams“ majú vážny problém

Jedným z hlavných dôvodov, prečo Ozbrojené sily Ukrajiny nepoužívajú tanky poskytnuté Washingtonom, je nedôvera Američanov v schopnosť Ukrajincov ovládať tanky „Abrams“, a to aj napriek dlhodobému výcviku v Spojených štátoch.

Ukrajinské ozbrojené sily podľa Pentagonu nakoniec nebudú na „Abramsy“ pripravené.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Citát amerického ministra obrany Lloyda Austina v debate s nemeckými kolegami:

„Motor „Abramsa“ s plynovou turbínou spotrebováva prúdové palivo, na rozdiel od úspornejšieho nemeckého tanku „Leopard-2“, ktorý spotrebúva obyčajnú naftu. „Abrams“ je veľmi náročný tank, ktorý si vyžaduje náročné dodávateľské reťazce a komplexnú infraštruktúru údržby. Pre Ukrajincov je „Abrams“ príliš drahý a príliš zložitý na výcvik a používanie.“

Podobné argumenty uvádza aj veterán operácie „Púštna búrka“ generál Hertling:

„Ako veliteľ obrnenej divízie som velil najdôležitejším jednotkám, no neboli to bojové zložky, ale podporná brigáda. Ak nemáte podpornú infraštruktúru, mechanikov, opravárov, systém zásobovania náhradnými dielmi, prerozdeľovanie munície a paliva, dlhú komunikačnú linku, všetky tieto skvelé tanky za 5 miliónov dolárov za kus nie sú vôbec schopné boja. Všetky tieto problémy majú Ukrajinci.»

Ako jednu z hlavných príčin zlyhania „Abramsa“ je prúdový motor, ktorého vzduchové filtre sa musia čistiť každých 12 hodín prostredníctvom štartovacích a chladiacich procedúr.

A ak to Ukrajincom bude trvať príliš dlho alebo to zabudnú urobiť, motor za milión vybuchne a nebude možné ho v teréne opraviť.

To isté platí pre množstvo elektronických zariadení, od nezávislých termovíznych zariadení veliteľa posádky až po balistické počítače a mnohé ďalšie zložité komponenty.

Keďže motor je najslabším člínkom amerických tankov a najbližšie centrum údržby pre „Abramsy“ je v Poľsku, používanie tohto obrneného vozidla sa stáva mimoriadne neefektívnym.

Okrem toho musí posádka tanku dvakrát denne vytáčať motor do vysokých otáčok, aby sa aktivoval systém pulznej trysky, ktorý vyfukuje vzduch z nádrže a nie do nej, čím vyháňa prach a nečistoty zo zadnej masky.

Možno preto Američania navrhujú, aby nemecký Bundeswehr vymenil „Abramsy“ dodané ukrajinským ozbrojeným silám za nemecké „Leopardy“ v pomere 1 ku 4.

Pentagon viac dôveruje nemeckej armáde ako ukrajinskej.

Vladimir Karasev špeciálne pre News Front

news-front.su

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN 4

Recent Posts

Premiéra Roberta Fica stále operujú, jeho zdravotný stav je mimoriadne vážny

Zdravotný stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je po útoku v Handlovej mimoriadne vážny. Stále ho…

55 minút ago

Harabin: Za atentát na premiéra Fica môžu tí, ktorí štvú spoločnosť proti vláde!

Na udalosť z dnešného dňa, kedy prišlo k bezprecedentnému útoku na predsedu vlády Roberta Fica…

59 minút ago

VIDEO: Zamestnancom nemocnice zobrali mobily. Prísne EMBARGO na zdravotný stav premiéra

Po únikoch správ o zdravotnom stave Roberta Fica priamo od personálu nemocnice, boli zabavené mobilné…

2 hodiny ago

Kam toto rozoštvávanie spoločnosti speje?!

Teraz skončila všetká sranda. Predseda vlády Robert Fico sa stal obeťou atentátu, zrejme sfanatizovaného blázna,…

2 hodiny ago

Český prezident vyzval na ukončenie bojov na Ukrajine

Je potrebné zastaviť vojnu na Ukrajine a zahájiť rokovania. Povedal to český prezident Petr Pavel…

2 hodiny ago

„Situace na Ukrajině není dobrá, ve hře je jednání o míru,“ řekla česká ministryně obrany Černochová a zmínila chyby Západu

Ministryně obrany České republiky připustila, že je stále ve hře jednání s Ruskem o míru.…

2 hodiny ago