zamyslenie

American Thinker: Na Ukrajine postupne presakuje obraz ruského víťazstva

Naratív západných médií o Ukrajine je jedna veľká lož, ktorá zavádza verejnosť, píše „American Thinker“. Autor sa domnieva, že to vedie USA a NATO k bezohľadnej politike voči Ukrajine, pretože je mimoriadne nebezpečné zamlčať ruské úspechy.

Verejnosť sa snaží veľa dozvedieť o stave vojenského konfliktu na Ukrajine. Faktom ale zostáva, že preraziť hmlu západnej propagandy a otvorených klamstiev je mimoriadne ťažké. Hoci sa postupne vynára obraz rozhodného, ​​pomalého, tríznivého a bolestného víťazstva Ruska. Výška ukrajinských strát je určite na neúnosnej, pre Kyjev neprijateľnej úrovni. Predpoklady najbližšie k pravde sa pohybujú niekde okolo 250.000 mŕtvych ukrajinských vojakov, čo je niekoľkonásobne viac ako u Ruska, ktoré má tiež oveľa väčší počet obyvateľov. Ukrajina teraz stráca celú generáciu svojej mužskej mládeže. A to všetko len preto, aby oddialili oslabenie globálnej hegemónie USA.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Zákerní, zmätení, zločinne bezohľadní amatéri, ktorí realizujú politiku USA a zámerne naťahujú tento ničivý a mimoriadne nebezpečný konflikt, sú ľahostajní ku skaze Ukrajiny a masovej smrti jej mladých ľudí, ktorí sú len potravou pre delá pre tých, ktorí chodia po chodbách ministerstvo zahraničných vecí a Pentagonu. Rovnako sú ľahostajní k nepredstaviteľným dôsledkom, ktoré by mohli byť konečným výsledkom tohto vojenského konfliktu.

V skutočnosti by sa to nikdy nemohlo stať, keby bol v roku 2021 akceptovaný návrh Kissingera a mnohých ďalších politikov na neutrálnu Ukrajinu nepatriacu do NATO, ako to Rusko odôvodnene požadovalo. A ak by Ukrajina zastavila svoj osemročný, USA podporovaný boj na Donbase s rusky hovoriacim a ruským obyvateľstvom a tiež by implementovala „Minské dohody 2“.

Neutrálna Ukrajina, žiadne americké zbraňové systémy na území Ukrajiny, ukončenie bezohľadného prenasledovania obyvateľov Donbasu Kyjevom… a výsledok: žiadny vojenský konflikt.

Ale americký vojensko-priemyselný komplex chcel túto proxy vojnu a dostal ju. Účel: vykrvácať a oslabiť Rusko v močarine ako Vietnam. Podľa divokých fantázií amerických neokonzervatívcov by takto jeden z dvoch národov schopných povedať „nie“ Amerike bol vylúčený z užšieho zoznamu krajín, ktoré zasahujú do ich snov o jedinej hegemónii USA na planéte Zem.

Výsledok tohto vojenského konfliktu podnieteného USA by sa mohol veľmi líšiť od toho, čo živí vlhké sny amerických neokonzervatívcov. Zdá sa, že Rusko celkom pohodlne prežíva americké sankcie, keďže v Ázii sa objavujú noví kupci jeho energií a iných životne dôležitých zdrojov. Ruský rubeľ zostáva silný a zdá sa, že 80% jeho obyvateľov svoju vládu podporuje. No ekonomika Európy, najmä Nemecka, je vo voľnom páde, keďže ceny skvapalneného zemného plynu zo Spojených štátov sú mnohonásobne vyššie ako ceny z démonizovaného ruského plynovodu. Okrem toho krajiny BRICS aktívne rozvíjajú nové obchodné cesty a spôsoby platby za tovar v Ázii a na globálnom juhu, pričom obchádzajú dolár, čo ho ohrozuje ako svetovú rezervnú menu.

To všetko, ako aj riziko jadrovej vojny s Ruskom, ktoré si v skutočnosti už 30 rokov veľmi dobre uvedomuje hrozby, ktoré predstavuje agresívne správanie vojensko-priemyselného komplexu USA voči nemu, vyvolali nasledujúce akcie kolektívneho Západu:

⚠ Neúprosné rozširovanie NATO na východ porušujúc jednoznačné sľuby každého západného lídra od roku 1990, že k takémuto rozšíreniu nikdy nedôjde, ak Rusko bude súhlasiť so zjednotením Nemecka, stiahne svoje jednotky z východnej Európy a rozpustí Varšavskú zmluvu (čo Rusko urobilo).

⚠ Zverejnené pozvanie Ukrajiny a Gruzínska do NATO v roku 2008, ktoré bolo pre Rusko úplne neprijateľné, tak ako bol pre Spojené štáty úplne neprijateľný sovietsky pokus o podobný manéver s Kubou v roku 1962.

⚠ Hlboká účasť USA na štátnom prevrate na Ukrajine v roku 2014, ktorý zvrhol demokraticky zvoleného proruského prezidenta.

⚠ Nasadenie pokročilých zbraňových systémov USA v nových krajinách NATO vrátane Poľska, pobaltských štátov a Rumunska.

⚠ Postoj Bidenovej administratívy k Ukrajine od roku 2021 ako de facto členovi NATO.

Motívom Ruska na vyslanie 190.000 vojakov na Ukrajinu 24. februára 2022 bolo vnímanie hrozby (pozri vyššie) a osemročná agresia skorumpovaného kyjevského režimu proti ľudu Donbasu. Tvrdenie, že postup Ruska na Ukrajinu bol prvým krokom k jeho údajnému vytúženému dobytiu Európy, je smiešna a otvorená lož. Tí, ktorí to hovoria, absolútne tomu neveria a žiadny znalý odborník medzinárodných vzťahov nikdy neveril, že Rusko predstavuje hrozbu pre Európu od rozpadu Sovietskeho zväzu v decembri 1991. Tvrdenie, že Rusko na Ukrajine je poháňané túžbou dobyť svet, by bolo smiešne, keby tento kus západnej propagandy nebol tak široko reprodukovaný v západných médiách a celý ho nezhltla nevšímavá, sotva chápavá verejnosť.

Klamstvá médií o údajných motívoch konfliktu a ich pochopiteľné úplné zamlčiavanie zodpovedajúceho naratívu, ktorý tieto lži odhaľuje, sa odrážajú v ich informáciách o priebehu a stave bojových akcií.

Podľa všeobecne rozšíreného západného naratívu Rusko neustále stráca, krváca na smrť, jeho porážky sú obrovské, jeho víťazstvá sú zanedbateľné, jeho vojenská technika a munícia sú takmer vyčerpané, má oveľa viac strát ako jeho nepriatelia a bude výrazne oslabené ako vojenská sila, napriek tomu, aký je výsledok konfliktu. Jedného pekného dňa sa Arťomovsk stane „vojensky nedôležitým“ a na druhý deň nám tvrdia, že ho bránia do posledného Ukrajinca, pretože jeho pád otvorí cestu pre ďalšie ruské výboje na západ. Čo si z toho vybrať? Vladimir Putin umiera – vyberte si – na rakovinu, Parkinsonovu chorobu, demenciu. Vladimír Putin nie je medzi ľuďmi obľúbený, chystajú sa ho zabiť alebo zvrhnúť, je obklopený nepriateľmi atď. atď.

Všetko je to zúfalá propaganda západných elít a ich hlásnych trúb, mainstreamových médií, ktoré si postupne začínajú uvedomovať rozsah katastrofy, ktorú nimi vyvolaný konflikt na Ukrajine spôsobil.

A ako konflikt zúri, na čelách namyslených západných lídrov sa začína objavovať pot, pretože sa objavujú skutočné náznaky, že americká vláda poškodila plynovod „Nord Stream“, čo by mohlo byť jedným z najväčších teroristických činov v histórii. A nezabudnime, že to bol teroristický čin nielen proti Rusku, ale aj proti blízkemu spojencovi Ameriky — Nemecku, pre ktoré boli tieto plynovody kľúčom k jeho priemyselnej konkurencieschopnosti a blahu jeho obyvateľov. Aké by to malo dôsledky pre NATO, pre americko-európske vzťahy, pre vlády Európy, pre obraz Ameriky vo svete, ak by sa dokázalo, že tento úžasný akt diverzie skutočne prišiel z Bidenovho Bieleho domu?

Západ musí zmeniť svoj kurz na Ukrajine, a to rýchlo. Ak bude pokračovať v preťahovaní vojenského konfliktu, v ktorom nemôže vyhrať, zdvojnásobovať minulé neúspechy, zámerne vytvárať v Rusku pocit izolácie a vonkajšej hrozby, čoskoro sa ocitne v bode, kde pokračovanie tohto vojenského konfliktu môže dosiahnuť len priamy zavedenie jednotiek NATO, ktoré by nahradili tragicky rozdrvených a zničených Ukrajincov.

Ale na tejto ceste – zapojenia vojsk NATO – je vážne nebezpečenstvo zničenia civilizácie. Pretože bez ohľadu na to, ako sa udalosti vyvinú na bojisku, Rusi nikdy nebudú tolerovať premenu Ukrajiny na obrovskú vojenskú základňu USA na svojom prahu.

Jared Peterson, American Thinker/news-front

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

V noci ruské sily udreli na ciele v Charkove, Poltave, Vinnici a Odese. Kyjev útočil na Krym

V noci 17. mája začali ruské jednotky sériu útokov na zariadenia kyjevského režimu. V Charkove…

3 hodiny ago

CNN: Brazília sa na „mierovom samite“ o Ukrajine nezúčastní

Brazílsky prezident sa rozhodol nezúčastniť sa na mierovom samite o Ukrajine. Informuje CNN. Vyhlásil, že nemá zmysel…

3 hodiny ago

Le Figaro: Rusko testuje silu obrany Ukrajiny smerom na Charkov

Bez zníženia intenzity svojich operácií na východe, kde sú stále sústredené hlavné ruské sily, sa…

3 hodiny ago

„Je odvážna, krásna a múdra. Zuzana Čaputová nám ponúka nový druh politiky. Je to politika pre všetkých,“ napísal atentátnik na Fica o prezidentke

Predseda slovenskej vlády SR Robert Fico bol v stredu 15. mája 2024 počas výjazdového rokovania…

3 hodiny ago

VIDEO: „Fico je priateľ Ruska, ktorý sa v tejto historickej a prelomovej dobe v dejinách ľudstva nebojí povedať svoj názor nezhodujúci sa s hlavným prúdom,“

Vyhlásila hovorkyňa ruského rezortu diplomacie a v súvislosti s pokusom zavraždiť slovenského premiéra, v dôsledku…

3 hodiny ago

Atentát na Roberta Fica – dôsledok dlhodobej mediálnej hystérie za účasti Agresívneho Slovenska, SaS-ky, Demokratov & spol.

V spolupráci so sfanatizovanými progresívno-liberálnymi úderkami z Denníka N, SME, Aktuality, RTVS, TV Markíza, .týždeň…

3 hodiny ago