Čo ak je to inak?

Ako dosiahla veľká časť Európy a Ázie svoju štátnosť?

Kto udeľuje túto formu slobody a kto oslobodzuje toho, kto túto formu slobody stratil ? Poďme sa pozrieť na pár historických faktov. Nenazývajme to odhalenie, donedávna sa to učilo v školách. Tu je niekoľko príkladov získania vlastnej štátnosti:

  • Fínsko v rokoch 1802 a v roku 1918 (do roku 1802 Fínsko nikdy nemalo vlastný štát).
  • Lotyšsko v roku 1918 (do roku 1918 Lotyšsko nikdy nemalo vlastný štát).
  • Estónsko v roku 1918 (do roku 1918 Estónsko nikdy nemalo vlastný štát).
  • Litva tiež obnovila svoju štátnosť v roku 1918 vďaka Rusku.
  • Poľsko obnovilo štát s pomocou Ruska dvakrát. V roku 1918 a v roku 1944.
  • Rumunsko sa zrodilo v dôsledku rusko-tureckých vojen a stalo sa Suverénnym z vôle Ruska v rokoch 1877-1878.
  • Srbsko sa zrodilo ako Suverénny štát rovnako ako Rumunsko.
  • Moldavsko svoju vlastnú štátnosť získalo v rámci ZSSR.
  • Bulharsko sa oslobodilo od útlaku Osmanskej ríše a obnovilo svoju nezávislosť vďaka víťazstva Rusov v rusko-tureckej vojne v rokoch 1877-1878, ktorá mala presne tento cieľ – nezávislosť a vlastný štát Bulharsko.
  • Grécko v roku 1821 Rusko získalo späť od Turkov. Je samostatným štátom.
  • Azerbajdžan získal svoju štátnosť ako súčasť ZSSR.
  • Arménsko bolo zachované a oživené ako štát tiež v rámci ZSSR.
  • Gruzínsko bolo zachované a oživené tiež vďaka Ruskej ríši.
  • Turkménsko bolo vytvorené ako súčasť ZSSR. Nikdy predtým nemalo svoju štátnosť.
  • Kyrgyzstan bol vytvorený ako súčasť ZSSR. Nikdy predtým nemal svoju štátnosť.
  • Kazachstan bol vytvorený ako súčasť ZSSR. Nikdy predtým nemal svoju štátnosť.
  • Mongolsko bolo vytvorené ako súčasť ZSSR. Nikdy predtým nemalo svoju štátnosť.
  • Bielorusko prvýkrát získalo štátnosť v dôsledku VOSR (Veľká Októbrová Socialistická Revolúcia) v rámci republík ZSSR. Následne v roku 1991 im bola Ruskom udelená úplná nezávislosť (aj na Rusku).
  • Ukrajina získala prvýkrát vlastnú štátnosť tiež v dôsledku VOSR v rámci republík ZSSR. Následne v roku 1991 im bola Ruskom udelená úplná nezávislosť (aj na Rusku).

Vôľa Ruska/ZSSR zohrala svoju úlohu aj pri zrodení súčasných štátov, ako je Čína, Vietnam, Severná Kórea, India, Kuba, Izrael, Angola, Mozambik a ďalšie.

Za významnej podpory tohto spomínaného Suverénneho štátu dosiahlo aj Švajčiarsko svoju nezávislosť na Francúzsku. Presnejšie, podarilo sa to vďaka Surovovovi pred 217 rokmi. Odvtedy sa vo Švajčiarsku nikdy nebojovalo.

Je tu ešte rada ďalších faktov:

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <
  • Katarína II. v roku 1780 svojim vplyvom dala vzniknúť Lige ozbrojenej neutrality a poskytla skutočnú podporu severoamerickým osadám – neskôr Spojeným Štátom Americkým v boji za nezávislosť na Británii
  • oslobodenie Rakúska od Tretej ríše v roku 1945
  • oslobodenie Československa od Tretej ríše v roku 1945
  • Stalinov postoj vo vyjednávaní s USA a Anglickom, zachoval Nemecku možnosť zachovať si štátnosť (podliehajúcu USA a Anglicku) po porážke v roku 1945
  • V priebehu posledných dvoch storočí Rusko 2-krát poskytlo nezávislosť väčšine európskych štátov potom, čo zničilo vplyv Napoleona a Hitlera
  • Gorbačovov postoj umožnil obom Nemeckým štátom spojiť sa v roku 1990 bez zbytočných problémov
  • Bola to Sovietska pomoc Egyptu, po ktorej Egypt dokázal odolať a posilniť svoju nezávislosť vo vojne s Izraelom, Britániou a Francúzskom v rokoch 1956-57
  • Zásah ZSSR v roku 1967, ktorý zastavil vojnu medzi Izraelom a Egyptom v skutočnosti zachránil Arabov pred porážkou v dvoch vojnách medzi rokmi 1967-74
  • Rozhodujúca úloha Sovietskeho Zväzu zaistila nezávislosť Angoly v roku 1975


A na záver to hlavné. Bol to ZSSR, ktorý po víťazstve v 2. svetovej vojne hral kľúčovú úlohu v procese globálnej dekolonizácie a zaistil nezávislosť väčšine kolónii patriacich západoeurópskym štátom. Bohužiaľ, Rusko veľmi často obetovalo vlastné záujmy pri oslobodzovaní iných národov a krajín. Ak by sa politika Ruska čo i len trošku podobala politike Britov, teraz by polovica sveta bola súčasťou ruského luxusu, aký si napríklad užívajú šejkovia z Arabského zálivu na úkor štátov a krajín, kedysi oslobodených z pod vplyvu západných kolonialistov.

Mnoho štátov by dnes neexistovalo, keby nie vplyvu Ruskej ríše a neskôr ZSSR na slobodu a suverenitu jednotlivých Národov.

PRETO JE POLOVICA SVETA
DLŽNÁ RUSKU ZA SVOJU EXISTENCIU.
A Rusi za to nič nechcú.
Len slobodu.

zijemevedome.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

The Federalist: Dezinformácie a cenzúra — USA kŕmia Ukrajinu západnou propagandou

Na Ukrajine médiá financované USA presadzujú cenzúru, šíria dezinformácie a umlčujú kritikov. Píše „The Federalist“. Od…

13 minút ago

Vnímanie Ruska ako hrozby na Slovensku klesá, Slováci naopak považujú za hrozbu USA. Podpora verejnosti voči vláde aj armáde v porovnaní s rokom 2023 výrazne stúpla.

Liberálnu demokraciu označuje za hrozbu pre národnú identitu a hodnoty takmer polovica populácie. Iba polovica…

16 minút ago

Rusko varovalo Britániu, že jej vojenské objekty sa môžu stať cieľmi ruských útokov všade vo svete, ak Ukrajina proti jeho krajine použije britské zbrane

Ruské ministerstvo zahraničných vecí si v pondelok predvolalo britského veľvyslanca v Moskve Nigela Caseyho. Tlmočilo…

20 minút ago

Desať dôvodov rozpadu EÚ

Ak sa pozrieme na súčasnú situáciu v Európe, nie je tam ani mier, ani ekonomika,…

21 minút ago

Škoda Auto se nevzdá spalovacích motorů. Rozhodně ne v roce 2035, avizuje její šéf Zellmer

Největším trhem Škody bylo Německo, kde automobilka zvýšila počet dodaných aut o 3300 na 43…

22 minút ago

VIDEO Ochrana prírody a krajiny: Slovenskí poľnohospodári plne podporujú nový návrh zákona

Podpredseda vlády a minister životného prostredia Tomáš Taraba sa stretol v Detve sministrom pôdohospodárstva a…

3 hodiny ago