svet

Advokát Weis o tom, čo sa aktuálne deje v Izraeli: „Rozdeľuj a panuj cez úsilie CIA radikalizovať moslimský svet je kľúčom pre pochopenie základov dnešného konfliktu“

Palestínske militantné hnutie Hamas v sobotu skoro ráno začalo z pásma Gazy vojenskú operáciu proti Izraelu a jeho militanti na viacerých miestach vtrhli na izraelské územie. Izraelská armáda v reakcii vyhlásila vojnový stav a začala útočiť na ciele Hamasu v pásme Gazy. Konflikt si od soboty vyžiadal stovky obetí a tisíce ľudí utrpeli zranenia. Advokát JUDr. Peter Weis vo svojom článku komentoval najnovšiu snahu vyvolať vojnový konflikt na Blízkom východe a priblížil aj zaujímavé súvislosti.

Predtým, ako si rozoberieme na drobné, čo sa deje v Izraeli a aké by mohli byť príčiny aktuálneho konfliktu, pozrite si nasledujúce video publikované cca pred 14-imi rokmi.

V ňom povie senátor Ron Paul, že Hamas, ktorý v týchto dňoch prekvapivo postupuje na územiach „za plotom“ Gazy, je výtvorom Izraela ako protiváha lídrovi hnutia za nezávislosť Palestíny Jásirovi Arafatovi, ktorý uprednostňoval s umierneným hnutím Fatah politické riešenie konfliktu medzi Izraelom a Palestínou.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Po tomto videu pochopíte základy dnešného konfliktu. A aj to, že zásada Rozdeľuj a panuj často vypáli aj do vlastných radov. Bol to nápad CIA radikalizovať moslimský svet. Nech sa páči.

Tu nebudeme rozoberať každú jednu rezolúciu BR OSN, ktorá nasledovala hneď potom, keď jedna zo strán konfliktu zaútočila na druhú, ale za zmienku stoja nasledovné:

Rezolúcia 641: BR OSN „odsudzuje“ deportáciu Palestíncov.

Rezolúcia 606: BR OSN vyzýva Izrael, aby nedeportoval Palestíncov a dodržiaval textáciu Štvrtej ženevskej konvencie.

Pri tejto sa na chvíľu pozastavme. Ak by bol Izrael a Palestína signatárom Rímskeho štatútu (Medzinárodný trestný súd v Haagu), zrejme by voči Izraelu a jeho predstaviteľom na základe vytýkaných porušení boli začaté viaceré konania. Štvrtá ženevská konvencia napríklad chráni civilné obyvateľstvo vo vojnovej zóne. Túto ochranu nevedel Izrael niekoľkonásobne zabezpečiť, čím sa veľmi opatrne dostávame s pohľadu medzinárodného trestného práva k pojmu trestného činu genocídia.

Izrael si z takýchto rezolúcií (týkajúcich sa najmä násilnej deportácie pôvodného obyvateľstva) nikdy nerobil ťažkú hlavu. Často aj s odôvodnením, že nejde o záväznú textáciu, ktorú nemožno sankcionovať. A to stačí, že?

Na dôvažok možno povedať, že OSN nikdy nevyužilo možnosť vyslania stálej misie, ktorá by situáciu výrazným spôsobom deeskalovala.

Aktuálny dlhodobý postoj OSN je nasledovný.

Ide o dlhodobú podporu riešenia dvoch štátov, Palestíny a Izraela. Toto riešenie sabotuje výlučne Izrael (s tichou podporou SŠA) s tým, že naďalej zaberá územia Palestíny.

Toľko k histórii. Poďme k tomu, čo sa vlastne deje.

Okrem toho, že bol aktivovaný čl. 40 izraelskej ústavy, čo znamená vyhlásenie stavu vojny a povolávajú sa rezervisti (údajne okolo 100.000), dôležité je iné. Toto povedal minister obrany Izraela Yoav Gallant na útoky (zatiaľ iba) Hamasu.

Minister obrany kabinetu Netanjahua nepovedal nič iné, ako to, že spustí pozemnú operáciu a bude riskovať porušenie Ženevských konvencií. Opäť. Zo SŠA ho o to niektorí vplyvní politici priamo prosili.

Napríklad bývalá zástupkyňa SŠA pri OSN Nikki Haley vyzýva otvorene na genocídu Palestíncov.Slovami Finish them. Ako keby nehovorila o živých bytostiach, ale hrala na PC Mortal Kombat. V príkrom rozpore s rezolúciami OSN. Bez komentára.

Neojedinelé slová americkej političky a ministra obrany Izraela zazneli v čase, keď bol už dobre známy postoj hnutia Hizballáh operujúceho najmä z libanonských území. Tí sa vyjadrili, že v prípade pozemných operácií vstúpia na územie Izraela.

V čase písania tohto článku existujú prvé správy o zničení troch radarov na severe Izraela a rozmiestnení izraelských tankov typu Merkaba pozdĺž hranice s Libanonom.

Vtiahnutie Hizballáhu do konfliktu „zaručuje“ americkým neokonom dobrý dôvod na angažovanosť Iránu.

Pritom už teraz vieme, že Taliban potvrdil, že by sa rád priamo zúčastnil na operácii Hamasu. Paradoxne jediný štát, ktorý mu v tom bráni, je moslimské Jordánsko, vďačný spojenec SŠA.

Viaceré zdroje uvádzajú, že Hamas útočí zbraňami, ktoré opustili SŠA v Afganistane a zbraňami, ktoré mali končiť na Ukrajine v boji proti Rusku.

Mimochodom, v zaujímavom časovom kontexte sa k skorumpovanosti režimu na Ukrajine vyjadril aj predchodca Ursuly von der Leyen, Jean-Claude Juncker (zdroj TU). Nebolo to v súvislosti s množstvom zbraní, ktoré končili na čiernom trhu, ale dotvára to kontext tohto článku. Ukrajina bola vždy krajinou doslova inštitucionalizovanej korupcie. Kto tvrdí, že ide o demokraciu, nevie, o čom hovorí.

Pritom už v roku 2022 boli známe informácie o tom, že ukrajinské zbrane končia na čiernom trhu a dokonca hrozí ich použitie v Európe (zdroje napríklad TU, TU, TU).

Možno by bolo dobré opýtať sa vo svetle nových skutočností našich politikov, ktorí podporovali vývoz aj slovenských zbraní na Ukrajinu (Naď a Demokrati, PS, SaS a pod., prezidentka SR) a napríklad aj administrátora fb profilu Hoaxy a podvody PZ, či ešte trvá na prirovnaní vývozu zbraní na podporu mieru s kŕmením hladných. Lebo teraz mu tí hladní možno behajú po Izraeli a ohadzujú sa tým darovaným jedlom.

Sú indície, že neokoni o tomto konflikte vedeli vopred. Veľmi podozrivo totiž pôsobí uvoľnenie 6 miliárd amerických dolárov Američanmi pre Irán (zdroj TU). Táto injekcia sa pre rozpútanie väčšieho konfliktu hodí práve v tomto období. Izrael môže mať v zuboch aj Rusko. Robí mu pravidelne šarapatu v Sýrii, ozbrojilo Azerbajdžan a utrhlo Arménsko z ruského vplyvu, podporovali ukrajinský konflikt. A v Iráne trafili fabriku na výrobu dronov.

Najdivnejšie však pôsobí použitie paraglajderov zo strany Hamasu na začiatku útoku. Kedykoľvek predtým by už boli vo vzduchu lietadlá IDF a sandálnici by si ani neškrtli. A teraz mali asi všetci šábes. Vrátane radarov a satelitov. A to sa len tak nevidí. To všetko práve v čase, keď sa Irán možno blíži k oznámeniu držby atómovej bomby (zdroj TU).

Biden nemá vo vreckách nič pre Ukrajinu, ale Izraelu chce poslať 8 milárd.

Jedno je teda jasné. Menia sa témy. Kovid vraj vyliečil Putin a Ukrajinu posiela do zabudnutia Hamas.

Všímajte si, ako sa teraz budú húfne meniť profilové vlajočky z módnej žltomodrej na bielomodrú. Média bývalého hlavného prúdu už idú podľa pokynov.

No a „šľahnutím“ čarovného prútika našim susedom „sficovatel“ prezident ČR. Aha. Diplomacia, nie zbrojenie… Žeby mal Hamas čosi aj z českého arzenálu?

A už sa len núka prepojiť toto všetko s nelegálnou migráciou prevažne moslimského obyvateľstva do Európy. 4 roky to tu veselo beží, posledný polrok šialeným tempom.

Ak Izrael spácha v Gaze genocídu, hádajte, kde je najväčšie riziko, že usadení migranti vyjdu do ulíc?

Paríž, Marseille, Londýn, Brusel.

Sviečkový pochod v ich podaní čakať nemožno…

Autor: Peter Weis – advokát a konateľ právnickej kancelárie Weis & Partners

Zdroj: Advokátska kancelária Weis & Partners


.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

VIDEO: Progresívno-liberálna ideológia vytvorená Anglosasmi nie je vláda väčšiny, ale diktát menšín.

Nejde o individuálnu slobodu, ale o woke-izmus. Nie je to demokracia, ale totalita. Je to…

6 hodín ago

Ochrana muža pre ženu

Podľa starodávnych poznatkov najväčšie ťažkosti ženy neprichádzajú zvonku, ale zvnútra. Stálosť a pokoj muža, ktorého…

13 hodín ago

VIDEO: Fico v predvečer Sviatku práce nastúpil na nočnú zmenu vo fabrike pri Topoľčanoch. Premiér po šichte vyhlásil, že jeho vláda má záujem zvýšiť minimálnu mzdu na 1000 eur

"Klobúk dole pred všetkými zamestnancami," vyhlásil ministerský predseda po skončení zmeny v závode na produkciu…

14 hodín ago

VIDEO: Dag Daniš- niektoré mimovládky fungujú ako predĺžená ruka zahraničných tajných služieb, je dobré že sa budú označovať

Dag Daniš víta, že po novom sa budú mimovládky platené zo zahraničia označovať. Upozornil, že…

15 hodín ago

Cenzurní zásah USA na Ukrajině vyvolal strach a paniku

Poslanec Nejvyšší rady Aleksandar Dubinskij, který je na Ukrajině ve vazbě pro podezření z vlastizrady,…

15 hodín ago