domovina

„V parlamente sa nachádza návrh, ktorý je úmrtným listom Slovenskej republiky,“ varuje Anton Hrnko

„V kovidovej dobe nám akosi unikajú ostatné súvislosti. Preto je dobre, keď nás niekto upozorní na to, čo sa poza náš chrbát chystá. Článok, ktorý uverejnilo Nové slovo si treba určite prečítať, aby sme vedeli, čo tu niekto pod pokrývkou na nás chystá.“ Tvrdí Anton Hrnko.

Politik a historik Anton Hrnko vo svojom statuse na sociálnej sieti upozorňuje na aktuálnu parlamentnú tlač – návrh novely zákona o dvojitom občianstve. Odvoláva sa na článok portálu noveslovo.sk, z ktorého su vybraté niektoré podstatné časti.

Paralyzovaný štát možno zlikvidovať

Slovensko, zmietané v COVID-ových kŕčoch, sa nachádza v núdzovom stave – deklarovanom našimi volenými zástupcami. Pre niekoho ideálna situácia na rozklad štátu. Katalyzátormi tohto procesu môžu byť tiež hlboká vládna kríza pripomínajúca argentínsku telenovelu na pokračovanie, ale aj paralyzované tajné služby.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Dobre kamuflované parte

Úmrtný list sa oficiálne nazýva parlamentná tlač č. 440. Obsahuje návrh novely zákona o štátnom občianstve, ktorá vyzerá navonok nevinne.  Schválenie zákona však bude znamenať de facto a do istej miery aj de iure akceptovanie maďarskej koncepcie poskytovania druhého štátneho občianstva na území Slovenska.

Pôjde o najvážnejší zásah do suverenity a integrity nášho štátu od jeho vzniku. Tí, čo zákon schvália, by si mali uvedomiť, že priestor na opravu – alebo, ako hovorí básnik, cesta späť – už nebude.

Otváranie Pandorinej skrinky

Vláda SR v tej absolútne najnevhodnejšej situácii, kedy je pozornosť slovenskej verejnosti sústredená na úplne iné problémy svojho bytia – otvára „Pandorinu skrinku“ odsúhlasením novely zákona o štátnom občianstve a jej predložením NR SR. Je otázne, či slovenské (?) „smotánkové“ politické elity sediace na Hradnom vrchu rozoznajú, o čo tu ide. Slovenská verejnosť má však plné právo to vedieť.

Podstata

Reč je o druhom štátnom občianstve. Nie o prvom občianstve, ktoré vzniká samotným narodením danej osoby. Je prejavom suverenity štátu poskytovať alebo neposkytovať druhé štátne občianstvo. Na rozdiel od prvého štátneho občianstva, ktoré patrí medzi základné ľudské práva, druhé štátne občianstvo sa „neteší“ takejto úrovni právnej ochrany. Na druhé občianstvo nie je právny nárok. Prečo?

Uľahčenie života

Základnou úlohou druhého občianstva je jeho integračná funkcia. Štáty ho výnimočne môžu poskytnúť občanom cudzích krajín, ktorí sa z rôznych dôvodov dlhodobo zdržiavajú na ich výsostnom území a neraz žijú v manželskom, prípadne partnerskom vzťahu s občanom/kou tohto štátu. Majú s týmto štátom pevnú a trvalú väzbu. A nie citový, jazykový, kultúrny, etnický, historický, gastronomický alebo iný vzťah – ako sa to občas u nás prezentuje.

Chceme byť výnimkou

Žiadny štát v EÚ neposkytuje svoje občianstvo hromadne a na etnickom princípe ľuďom v zahraničí. S výnimkou Maďarska. Žiadny iný štát v EÚ nevyvíja tieto aktivity v rámci programu zjednocovania národa ignorujúc štátne hranice. S výnimkou Maďarska. Žiadny iný štát v EÚ nezneužíva inštrument druhého štátneho občianstva s jasným revizionistickým kontextom. S výnimkou Maďarska. Žiadny iný štát v EÚ, susediaci so Slovenskom, nevedie register osôb s druhým občianstvom – v utajovanom režime. S výnimkou Maďarska.

Druhé štátne občianstvo na maďarský spôsob na rozdiel od demokratických štátov plní revizionistickú funkciu!

Budapešť je výnimka

V rodine (možno to znie príliš eufemisticky) štátov EÚ toto nikto nerobí! Čitateľ sa vôbec nemýli, ak jasne vidí, že z tejto skupiny štátov zostal jediný – náš južný sused. Sused, ktorý sa nielen slovom, ale najmä svojimi skutočnými aktivitami plne hlási k tej politike, o ktorej si mnohí z nás mysleli, že navždy zostane len v učebniciach dejepisu – ako memento pre budúce generácie. Maďarský národ si teraz vytvára svoj lebensraum v strednej Európe. Presne v duchu konceptu spomínaného nemeckého kaprála.

Prečo máme prijať maďarskú koncepciu zákona?

Nežiadúcim dôsledkom slovenského zákona z roku 2010, ktorý priamo súvisel s tým, že zákon bol pripravovaný vo veľkom časovom strese a pod tlakom Budapešti, bola skutočnosť, že aj naši občania trvale žijúci v zahraničí začali prichádzať o slovenské občianstvo. Tento problém sa však dá elegantne vyriešiť aj bez toho, že by sme akceptovali maďarskú koncepciu druhého občianstva.

Dôsledky novely

Novela – nechtiac, nevedomky (?) – otvára zadné dvierka aj tomu konceptu, ktorý sa po celý čas snaží presadzovať Budapešť. Pri splnení veľmi širokých, ba priam vágnych podmienok nezabráni druhému štátnemu občianstvu podľa „maďarského receptu“. Navyše umožní (!!!) vrátiť spätne štátne občianstvo SR tým osobám, žijúcim trvale na našom území, ktoré oň prišli od júla 2010 v dôsledku svojej slobodnej voľby v prospech občianstva iného štátu. Slobodnou (politickou) vôľou SR retroaktívne vymaže účinky zákona, ktorý nám „odobrili“ najkompetentnejšie politické a právne inštancie v demokratickej Európe. Tie účinky zákona, ktoré chránili suverenitu a integritu SR!

Neistota, ktorá už teraz je

Neurčitý počet slovenských občanov evidentne porušoval platnú slovenskú legislatívu z roku 2010, ktorá nepripúšťa druhé štátne občianstvo. Čo ich bude motivovať k tomu, aby rešpektovali podmienky v novej predkladanej novele, ktorá už umožňuje druhé občianstvo? Postupne tak zistíme koľko slovenských (?) poslancov, starostov, učiteľov, farárov, príslušníkov ozbrojených síl atď. má aj maďarské štátne občianstvo.(A porušuje tak iné zákony SR, aj volebné – pozn. red. HD.)

Karpatská (maďarská) kotlina

Budapešť pri realizácii svojho projektu zjednocovania maďarského národa v Karpatskej kotline robí v rámci dobrých vzťahov to, čo chce. Pred niekoľkými dňami jeden z najčítanejších denníkov v SR zverejnil veľkorysé toky finančných prostriedkov z Maďarska na územie nášho štátu presne tam, kde to Budapešť potrebuje. Keďže nič na svete nie je zadarmo – okrem úsmevu našej matky – je na mieste otázka, akú protislužbu poskytujú slovenské (?) subjekty za tieto peniaze.

Tri opice

Bratislava sa v rámci dobrých vzťahov tvári ako tri známe opice, ktoré stratili tri dôležité zmysly – nevidia, nepočujú a nehovoria. Ako „bonus“ k tomu trpia aj stratou pamäti. Priamo pred našimi očami Maďarsko vytvára väzby s našimi občanmi a v rámci nich zrejme aj akési paralelné štruktúry. Po schválení predloženej novely budú na našom území v týchto štruktúrach sedieť už občania susedného štátu. Mnohým z nich je milšia hymna, zástava, štátne sviatky a iné symboly susedného štátu ako tie slovenské.

Ak bude Maďarsko v ozbrojenom konflikte s niektorým so svojich susedov, bude mobilizovať aj svojich občanov na našom území? Ocitne sa tak SR v konflikte s treťou krajinou proti svojej vôli?

zdroj: hlavný denník

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Vyšetřovací výbor Ruské federace zjistil, že útočníci z Crocusu dostali k provedení útoku velké objemy peněz z Ukrajiny.

Kyjev se pokusil zdroj financování teroristů zamaskovat pomocí kryptoměnových transakcí. Tímto zjištěním naprosto padá pohádka…

1 hodinu ago

Holandsko: Zločinec Bill Gates se snaží vyhnout odpovědnosti před soudem

Připomínám, že již od loňského podzimu probíhají soudní jednání s mnoha obžalovanými, kteří stáli za…

2 hodiny ago

Ľubo Belák: Slovensko hľadá prezidenta

Každá televízna show potrebuje hviezdy a “hviezdny” komparz, ktorý bude na povel tlieskať, kričať, vstávať…

2 hodiny ago

Německo už není špička. Je už jen drahé

Ve společné analýze pěti předních německých hospodářských institutů se píše, že očekávají letos růst německé…

2 hodiny ago

V Maďarsku a na Slovensku zkoušejí oprášit scénář barevných revolucí a maidanu

V Maďarsku vypukly masové protesty. Demonstranti vyzývají Viktora Orbána k odstoupení. Ještě předtím se na…

2 hodiny ago

Západ už celé storočia vedie dobyvateľské vojny proti Rusku za účelom jeho zničenia a získania jeho území!

Dejiny Rusov poučila a krvou naučila, prečo nemôžu a nesmú Západu nikdy dôverovať a prečo…

2 hodiny ago